Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrka

dziwne strachy waszych dzieci

Polecane posty

Gość qqqrka

czego dziwnego boja sie wasze dzieciaczki?? bo moja 5 letnia corcia ma dziwna fobie przed muchami. Ogolnie robakow, mrowek, tych tkz tramwaji, rzuczkow sie nie boi wcale, bierze na rece, glaszcze je :) ale ma paniczny lęk przed muszkami, muchami, komarami. Wszystkie owady ze skrzydlami co lataja. Nawet takiej maciupkiej muszki sie boi, ale to panicznie. Niewiem skat to sie u niej wzielo. A jak jest u was?

Moja 2-letnia corka boi sie kwiatkow. Kto nas przebije? :D

Gość qqqrka
sorry za bledy ;)

Gość najtingejl
Moja córka ma 7 lat i panicznie boi sie wymiotów. Kiedy jest jej niedobrze łyka slina i cała sie trzęsie i błaga mnie żebym powiedziała, że nie bedzie wymiotowac. I na nic moje słowa, że poczuje sie lepiej. Ma tez ktoś tak?

Gość prowoooo
mój 3 letni syn bardzo się boi jak zakarę zamykam go po ciemku w łazience na 3 minuty

Ja nie strasze i sama sie zastanawiam, kto mi przestraszyl dziecko, ze sie tak boi. A z tym zamykaniem trzylatka w ciemnej lazience, to chyba byl zart? Bo jak nie, to jest to raczej znecanie sie nad dzieckiem i terowaniem na jego strachu przed ciemnoscia.

Gość prowoooo
pewnie że żart, głupi żart ;) Jak narazie mój trzylatek nie ma jakiś fobii. Boi się tylko pszczół i os. Potrafi się rozpłakać jak tylko dojrzy to gdzieś w pobliżu. Wiem, że to dlatego bo widział jak kilka tygodni mnie to cholerstwo użądliło. Ręka mi spuchła i mały to chyba zapamiętał. A tak to nie ma "strachów". Ciemności się nie boi, innych owadów też nie. Lubi oglądać taki serial dla dzieci "gęsia skórka" i nie przerażaja go potworki. :)

Gość ja tam daje dania gotowe
moj sie boi "mola" chyba dlatego ze usłyszał ,ze mól "zjadł" komus sweter i teraz sie boi ze jego zje :D

mój boi sie "cienia"po prostu histeria nie z tej ziemi i nie wiem skad mu sie to wzieło

Gość kokokoooo..l
moja corka w wieku 3 -4 tat bala sie ruszajcych przedmiotow.najwiekszy szok i panike (wlasna tez )przezylam jak wpadla w domu w histerie lezac juz w lozku.darla sie -BOJE >BOJE SIE >HUSTAWKI SIE RUSZAJA I PUKAJA_MAMOOOOOOOOO! ani nie spala ,ani goraczki nie miala.zalamalam sie wtedy!co jest mysle.nie szlo jej upokoic.po godzinie wrzasku dowiedzialam sie ,ze chodzi o hustawki u babci-10 km dalej! nie bylo mocnych ,zeby ja upokoic.po kilku upiornych wieczorach wpadlam na pomysl zeby przed wyjazdem przywiazywala te hustawki sznurkiem.POMOGLO! jak przestala z hustawkami zaczela z drzwiami w domu-zwariowac szlo.potem jeszcze trzeba bylo wyniesc bujany fotel na strych. byla zbyt mala zeby zrozumiec ,ze wiatr rusza hustawka,pochniete drzwi leca same,a fotel chwile po wstaniu sie buja.w dzien korzystala i hustawek i z bujanego fotela.dopiero wieczorem sie zaczynalo.......... teraz mi powiedziala(obecnie ma 10 lat),ze pamieta to i wtedy myslala ,ze potwory ruszaja przedmiotami:O koszmarnie to wspominam.........byla sina ze strachu.lekarz widzac ja w dzien nie widziala odchylen........ bylam pewna ,ze cos nia nie tak....... dzieki Bogu wyrosla z tego pozdrawiam

Gość iufgyl

Gość gruszkakula
Dzieci miewają takie lęki. Czasem uczą się od rodziców, czasem od kolegów z przedszkola, a czasem nie wiadomo skąd. Zwykle z tego wyrastają. Mój Brat jak miał 4-6 lat, panicznie bał się motyli. Uciekał, jak tylko widział, że się jakiś zbliża. I płakał. Przeszło mu, oczywiście, jak ręką odjął:-)

Gość aaaqw
moj brat jak byl maly bał się smieciarki , bo myslal ze ona zabiera dzieci

Gość KJHSDISDS
a ja jak bylam mala to pamietam ze w pokoju wisial taki obrazek z Kopernikiem. Strasznie sie go balam, po nocach snilo mi sie ze zlatuje on ze sciany i leci w moim kierunku, wtedy budzilam sie z krzykiem

Gość koikokokokokocz
Mój syn ma 8m-cy i on dopiero jest dziwny. Często w jego życiu miało miejsce coś co nawet mnie wystraszyło np. coś spadło i narobiło ogromnego hałasu, coś się potłukło, ktoś głośno zatrąbił i tego typu rzeczy! Mój syn ZAWSZE wtedy wpada w OGROMNY śmiech. Tak go to bawi, że się śmieje długo i głośno jak dorosły człowiek. Nawet gdy mój mąż straszy go (dosłownie specjalnie) to on ma ubaw jak cholera :D chyba nieprawidłowo reaguje na niektóre bodźce :o

Gość orinooko
Śmiech histeryczny? :O

Gość koikokokokokocz
normalny śmiech :D to co powinno go przerażać BARDZO GO BAWI !!

Gość 23456789d

Gość 23456789d
koikokokokokocz - to fajny ten Twoj synek :D

Gość gęsia skórka jest dla dzieci
pojebało cie

Gość lpoo