Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelina3923

poziom bhcg- pomóżcie

Polecane posty

Witam. We wtorek26 robiłam test ciążowy- wynik pozytywny. W poniedziałek 1 czerwca byłam u lekarza.Badanie usg wykazało pęcherzyk płodowy o wielkości 7 mm. Lekarz stwierdził, że albo to jest ,, młoda ciąża\" , albo zbyt słaba i wszystko się może wydarzyć. Mam czekać, jak to się rozwinie( i czy wogóle się rozwinie) i kazał mi przyjść za 2 tygodnie. Zalecił też badanie bhcg. Wynik z dn wczorajszego 645. Ostatnią miesiączkę miałam 23 kwietnia. Może ktoś miał podobnie i wie, jak zinterpretować te wyniki i co one mogą oznaczać. Bardzo się martwię

ewelina nic się nie martw, jezeli wymiary i beta nie wskazują odpowiedniego tyg. ciąży to mogło dojśc do zapłodnienia nie dokładnie w srodku cyklu, dlatego te dane są inne. Poczekaj 2 tyg i zobaczysz. U mnie tak było - wszystko było za małe ale rosło książkowo choc było tyg opóźnienie. Trzymam kciuki.

Gość fdhfghfghfhf
o tym czy ciaza rozwija sie prawidlowo mowi przyrost bety. powtorz badanie po 48h. Przyrost powinien byc nie mniejszy niż 66%, czyli wynik powinien byc większy niż 1071