Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfewr

Piłyście w ciąży czarną herbatę?

Polecane posty

Gość rfewr

Pytanie kieruję do mam już narodzonych dzieci, które w okresie ciąży piły czarną herbatę w większych ilościach (np regularnie i po kilka filiżanek dziennie). Czy wpłynęło to zauważalnie na przebieg ciąży lub masę urodzeniową dziecka? Pytam bo czarna herbata wyrównuje mi ciśnienie i pomaga w bólach głowy a wiem że jest odradzana ciężarnym.

piłam kilka razy dziennie, nie tak mocną jak przed ciążą, ale piłam. Nie miało to żadnego wpływu na dziecko

ja też piłam, niezbyt mocną bo nie lubię. nie miało to żadnego wpływu na maluszka i na przebieg ciąży.

Gość rfewr
Bardzo Wam dziękuję! Już sobie wkręcałam lęki że nawet mogę poronić (ciąża przebiega bez problemów) a z drugiej strony tylko herbata jakoś mnie trzyma na nogach bo mam bardzo niskie ciśnienie, jak i pomaga na te bóle głowy. Po prostu nie wiedziałam co robić. (Też nie piję mocnej ale parę kubków na dzień mi się zdarza.)

Gość kawa herbata itp.
Piłam i kawę (1 mocne espresso co rano bez mleka) i herbatę tez jak miałam ochotę. Obecnie 37tc dzidzia ma sie dobrze i ja tez. Mozna pic i jesc prawie wszytsko byle z umiarem.

Gość pilam normalnie
herbate z mlekiem, kawy nie, bo mi sie robilo niedobrze