Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sdf

pan mlody musznik czy krawat?

Polecane posty

Go艣膰 sdf
ahh znow stawiasz mnie Niestylistko przed ciezkimi wyborami :) coz, chyba bedzie bezbarwny,ale z ciezkim sercem...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie jestem stylistk膮
sdf - rozumiem Ci臋 :) ale, jak znasz moj膮 mantr臋 - lepiej co艣 uj膮膰, ni偶 przedobrzy膰 cho膰by odrobin臋 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M...1984
NIe jestem stylistk膮, przeczyta艂am kilka stron tego w膮tku i bardzo podobaj膮 mi si臋 Twoje sugestie:), prosi艂abym Ci臋 aby艣 i mi doradzi艂a:). 艢lub za 1,5 miesi膮ca a ja jeszcze nie wiem jaki bukiet, dodatki itp. Moja suknia to atelierka : http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/atelier-diagonal-kolekcja-2009/suknia-slubna-atelier-diagonal-1843-2.html w kolorze ecru. B臋d臋 mia艂a 3 druhny, kt贸re szyj膮 sobie ju偶 sukienki w jednym kolorze - przypadko (nie wiem dlaczego) wypad艂o na taki ja艣niutki srebrny. I teraz jest problem, bo nie wiem czy ich sukienki nie b臋d膮 si臋 gryz艂y z moj膮 ecru sukienk膮:/ ? My艣la艂am nad po艂膮czeniem z艂ota i srebra, czyli one na srebrn膮 a ja na z艂oto? Czy to dobry pomys艂?

Udost臋pnij ten post

M - srebrnawe sukienki na pewno nie b臋d膮 si臋 gryz艂y z twoja creu sukni膮, pod jedym warunkiem: je艣li i Ty zdecydujesz si臋 na srebro w dodatkach!!! jesli one ubior膮 si臋 w srebro (sukienki + bi偶u) a Ty w ecru + z艂oto, to b臋dziecie razem wygl膮da艂y jak s艂onko + trzy ksi臋偶yce - kt贸re przecie偶, jak wiadomo, razem na niebie 艣wieci膰 nie powinny ;) a jesli za艣wiec膮 w ten spos贸b, to jedna ze stron zawsze wypada bledziutko ;) Na pierwszy ogie艅 doradzam duuuzy umiar w dodatkach (sukienka jest bbb strojna), na pewno nei dodawa艂abym juz welonu, a na 100% kr贸tkiego - w zestawieniu z puchat膮 sp贸dnic膮 stworzy艂by chaos nie do ogarni臋cia. Bukiet niedu偶y, w formie bukietu, z delikatnych kwiat贸w (snuj膮 mi si臋 po g艂owie bladozielone hortensje): http://www.blakesfloraldesign.com/images/gallery/bouquets/large/GreenVibernum.jpg tylko wst膮偶k臋 zmieni艂abym na delikatniejsza, z organzy, srebrzystaw膮. Tu jeszcze jedne sliczne hortensje (r贸偶e oczywi艣cie nie r贸偶owe, tylko ecru): http://www.weselinka.pl/files/images/Bukiet-hortensja-roze.thumbnail.jpg I wtedy niedu偶a, srebrna bi偶u (na pewno NIC na szyj臋!!!) z bladozielonymi kryszta艂kami lub z贸艂tawymi cytrynami, raczej g艂adka fryzura z wpi臋tym kwiatem, a dla m臋偶a srebrnawo-zielonkawy krawat. Garnitur proponuj臋 antracytowy, g艂adki (bez pr膮偶k贸w) i matowy, a koszul臋 oczywi艣cie w odcieniu sukni, na spinki (srebrne). Fryzura, przyk艂adowo: http://weselinka.blox.pl/resource/Kokwezel.jpg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M...1984
Bardzo dzi臋kuj臋, nie jestem stylistk膮, za odpowied藕 i rady :) W艂a艣nie potrzebowa艂am takiej opinii :) Jak wiadomo ka偶da panna m艂oda pragn臋艂aby aby wszystko w tym dniu by艂o idealne. Niestety w nat艂oku spraw czasami podczas przygotowa艅 troch臋 si臋 przesadza i boj臋 si臋, 偶e popadn臋 w kicz:/ Dlatego ciesz臋 si臋, 偶e jest taka osoba jak "nie jestem stylistk膮" :) Wiem, 偶e suknia jest bogato zdobiona i w艂a艣nie te偶 my艣la艂am o tym, aby nie przesadzi膰 dodatkami. Welon ju偶 kupi艂am i jest d艂ugi (taki do pasa), delikatna mgie艂ka. Bukiety 艣liczne, w szczeg贸lno艣ci ten drugi - a srebrna wst膮偶ka pasowa艂aby do ecru sukni? Przepraszam, 偶e tak si臋 wypytuj臋, ale potrzebuj臋 si臋 przekona膰, 偶e ciep艂y kolor 艂adnie wygl膮da z zimnym:) Zastanawiam si臋 te偶 nad mieszaniem koloru zielonego do ecru i srebra. Marzy艂 mi si臋 bukiet z ecru r贸偶 :) i mo偶e zwi膮zany t膮 srebrn膮 wst膮偶k膮 z orgaznzy? Bez zielonego...? Fryzurka bardzo 艂adna,tylko u mnie b臋dzie trudna do wykonania, fakt mam d艂ugie w艂osy, ale te偶 i odstaj膮ce uszy:(((, kt贸re s膮 moj膮 zmor膮:( Natomiast dla M艂odego bardzo podoba mi si臋 to zestawienie - on ju偶 na samym pocz膮tku m贸wi艂 mi, 偶e nie chce ani kamizelki ani musznika, tylko krawat:) Zapomnia艂am tylko doda膰, 偶e m贸j M. ma "troszeczk臋" kilo w nadwadze i brzuszek :) Czy taki garnitur bez pr膮偶k贸w nie pogrubi go jeszcze bardziej? W艂a艣nie w tym tygodniu zajmiemy si臋 kupnem garnituru i dodatk贸w dla niego:) Przepraszam, 偶e tak m臋cz臋, ale mam jeszcze pytanko o wystr贸j sali, kt贸ra jest koloru pomara艅czowego. Jaki kolor przewodni zrobi膰? Czy srebrny b臋dzie pasowa艂? Czy mo偶e po prostu ecru?

Udost臋pnij ten post

M - welon do pasa NIE JEST D艁UGI, wr臋cz przeciwnie, mto jeden z kr贸tszych!! welon d艂ugi = conajmniej do kostek!!! nie podoba mi si臋 wizja welonu do talii w zestawieniu z tak falbaniasto-kraw臋dziastym ty艂em sukni.... "pokroi" Ci臋 to optycznie niczym weselny tort, ujmuj膮c z 15 cm wzrostu :( i br艅 Ci臋 panie Bo偶e welon pod kokiem "a'la 艣ciera", bo szyja zaniknie Ci do cna.... welon ZAWSZE NAD kokiem!!! Kolory przewodnie proponuj臋 ecru i srebro, to troch臋 zniweluje obcesowo艣膰 pomara艅czu (kt贸ry osobi艣cie uwa偶am za bardzo "nachalny", chwilami wr臋cz trywialny odcie艅 :( ). Poza tym, je艣li ciut sch艂adzamy ciep艂e kolory, r贸bmy to konsekwentnie!!! Rezygnacj臋 z zieleni akceptuj臋 - ecru r贸偶e ze srebrn膮 wst膮偶k膮 s膮 jak najbardziej do zaakceptowania. I ciesz臋 si臋 bardzo, 偶e Pan M艂ody bezkamizelkowy :) pr膮偶ek w garniturze "a;la Al Capone" dziwnie wygl膮da艂by w zestawieniu z Twoj膮 strojn膮 sukni膮, a antracytowy garnitur nei pogrubi m臋偶czyzny, o ile b臋dzi ematowy i z nieco g艂臋biej "wci臋t膮" marynark膮 = na dwa guziki. W贸wczas d艂u偶szy, jasny klin koszuli nieco wysmukli sylwetk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M...1984
Hmmm...zmartwi艂a艣 mnie z tym welonem:( My艣la艂am, 偶e to d艂ugi welon:(W dodatku jestem nisk膮 osob膮 a on ma mnie jeszcze "pokroi膰":( Pomara艅cz te偶 jako kolor mi si臋 nie podoba i ciesz臋 si臋, 偶e srebrny i ecru b臋dzie pasowa艂:) Dzi臋kuj臋 Ci bardzo za te cenne dla mnie uwagi. W tym tygodniu kupujemy antracytowy garnitur! :)

Udost臋pnij ten post

Super, 偶e zaakceptowa艂as kolory :) i spr贸buj przymierzy膰 d艂uuugi (za r膮bek sukni), JEDNOWARSTWOWY welon mgie艂k臋, potem ten "Tw贸j", i cykn膮膰 sobie fotki - zw艂aszcza w ogl膮dzie "od ty艂u" (perspektywa calej mszy!!!). I wtedy zrozumiesz moje welonowe obiekcje ;) Czekam na relacj臋 z boj贸w garniturowo-krawatowych :) Aha, pami臋taj - ALBO, poszetka, ALBO przypinka, NIGDY obie ozd贸bki na raz ;) i Przypinka konieczkie w klapie garnituru, nigdy w kieszonce!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M...1984
Jak pokaza艂am poszetk臋 mojemu M., to stwierdzi艂, 偶e nie chce ju偶 przypinki:) Nie stylistko dzi臋kuj臋 jeszcze raz za porady :)

Udost臋pnij ten post

M - super, 偶e Luby zaakceptowa艂 poszetk臋 :) Pami臋tajcie tylko, 偶e nie powinna by膰 identyczna z krawatem!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M...1984
Oooo...i nasuwaj膮 mi si臋 kolejne pytania:) Je偶eli koszula b臋dzie w kolorze ecru (taka jak suknia), krawat srebrnawo-ecru, to jaki kolor poszetki? I jeszcze jego dru偶bowie -( b臋d膮 mieli srebrne krawaty) maj膮 mie膰 te偶 poszetki czy lepiej przypinki?

Udost臋pnij ten post

My艣l臋, 偶e Pan M艂ody powinien za艂o偶y膰 ecru, g艂adk膮, matowa poszetk臋, a dru偶bowie (w komplecie do "srebrnych" druhenek ;) ) poszetki srebrnawe, ale niezbyt po艂yskuj膮ce (silny b艂ysk daje do艣膰 tandetny efekt, niestety). Konsekwentna kolorystycznie stylizacja sprawi, 偶e b臋dziecie wygl膮dali, ca艂膮 grup膮, sp贸jnie i elegancko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M...1984
Super:), te偶 uwa偶am, 偶e poszetki b臋d膮 bardziej pasowa艂y:) "Rozja艣ni艂a艣" mi spojrzenie na wiele spraw :) Dzi臋kuj臋:)

Udost臋pnij ten post

M贸j kochany b臋dzie mia艂 muszk臋, kt贸ra kolorem b臋dzie podporz膮dkowana do jego kamizelki i mojego koloru bukietu :):):). Znalaz艂am kilka ciekawych informacji na ten temat pod linkiem: http://supersluby.pl/index/artykuly/category_id/8/item/59 Dla zainteresowanych ubraniem Pana M艂odego w krawat znajdziecie tam te偶 sposoby wi膮zania tego ozdobnika :)

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 niestylistko - prosze Ci臋 jeszcze o wyja艣nienie kwestii butonierki i poszetki. W garniturze wizytowym podobno zawsze powinna byc chusteczka w poszetce, ale co wtedy z butonierk膮? Gips贸wka w butonierce i chusteczka to chyba za du偶o... Rezygnowac z kwiat贸w? Porad藕 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anjuna
Nie styslistko, mam jeszcze prosbe o porade w sprawie wiazanki. Ostatnio natknelam sie na ten bukiet: http://okamgnienie.pl/blog/wp-content/uploads/2010/05/24.04.2010-07552.jpg Uwazam, ze jest przesliczny. Czy myslisz, ze bedzie pasowal do mojej sukni? A takze prosze powiedz mi, jaka jest nazwa tychze kwiatkow, niestety jestem totalnym tepakiem w tej kwestii:(

Udost臋pnij ten post

M - ciesz臋 si臋, 偶 epomog艂am :) powodzenia!! aleksiaa - przeczytaj pierwszy post na tej stronie ;) i mo偶e uzmys艂owisz sobie, 偶e muszka po pierwsze nie pasuje na 艣lub, i to z kilku powod贸w: - jako dodatek "balowy", czyli wieczorowy, a nie popo艂udniowy, na bia艂y dzie艅 - nie pasuj膮cy do marynarki (mucha to dodatek do jeszcze bardziej bbalowo-wieczorowego smokingu i specjalnej koszuli z 艂amanym ko艂nierzykiem) - niestosowny w ko艣ciele (wedle dress code tego, co balowo-zabawowe nie zak艂adamy na Msz臋 艣w - nie uchodzi!!!) Jesli koniecznie si臋 upierasz, by mie膰 "balowego" Pana M艂odego, przebierz go przed weselem, ale do koscio艂a/na ceremoni臋 w USC znacznie stosowniejszy b臋dzie klasyczny, jedwabny krawat... a artykulikom w portalach weselnych nie ufaj - s膮 pisane pod dyktando salon贸w 艣lubnych, kt贸re bez mrugni臋cia opychaj膮 ludziom towar zak艂膮muj膮c si臋 w 偶ywe oczy, byle sprzeda膰... hush - generalna zasada brzmi - ALBO poszetka, ALBO przypinka, nigdy obie rzeczy na raz. Musicie sami zadecydowac, czy wolicie chusteczk臋, czy gips贸wk臋, oba elementy na raz odpadaj膮 anjuna - te kwiaty to moje ukochane anemony :) prze艣liczne, delikatne, ale nie md艂e, i w dodatku nieoklepane :) bukiet z anemon贸w na pewno b臋dzie pasowa艂 do Twojej sukni, musisz jednak dokladnie upewni膰 si臋 u florystki, 偶e b臋d膮 dost臋pne w czasie Twojego 艣lubu!!!

Udost臋pnij ten post

Nie chcia艂am obu naraz, ale chcia艂am si臋 dowiedzie膰, kt贸ra ozdoba jest stosowniejsza. A jak nie ma r贸偶nicy, to super :) Dzi臋ki!

Udost臋pnij ten post

Niezamaco - powodzenia!!! :)

Udost臋pnij ten post

Droga NieStylistko - bardzo prosze o Twoja rade, pomoc :)

Udost臋pnij ten post

Droga NieStylistko, nasz slub odbedzie sie na koniec czerwca. Zawsze marzylam o prostocie, skromie/skromnie i jeszcze raz skromnie, niestety wszystko skomplikowalo sie z powodu wyboru mojej sukni. Wybralam ja, poniewaz wygladalam w niej najlepiej z wszystkich. Ponizej kilka szczegolow: Ja: 1) moj wyglad: 1.70, szczupla, dlugie sredni braz wlosy naturalne niefarbowane, jestem wyzsza o pol glowy od mojego narzeczonego 2) suknia: - ecru - ogolnie: bardzo strojna - satyna pod spodem: bardzo delikatny ecru - na wierzchu: koronka w bardziej smietankowym/lekko zoltawym kolorze ecru, cala wyszywana przezroczystymi koralikami - z trenem ( malym koronkowym ) - w stylu empire, odcinana pod biustem - dziewczeca - bez ramiaczek ( mam mozliwosc doszycia) - pod biustem wstazka w kolorze cappuccino (moge zmienic na ciemniejszy/ciemny braz) - model : OreaSposa L520 3) woalka - ecru - bardzo skromna, bez kwiatka, grzebyk zasloniety bardzo skromna dekoracja z koralikow 4) bizuteria - bardzo skromna bransoletka z przezroczystych koralikow - kolczyki dlugie, siegajace prawie do ramion,na koncu kulka z przezroczystych koralikow, bardzo skromne (moge je troche skrocic) 5) buty - na plaskim obcasie, dziewczece, baletki, z kwiatuszkiem z boku 6) wiazanka - mysle ze musi byc: nieduza, niedluga, bardzo skromna, z jednobarwnych kwiatow - chcialabym aby byla trwala - rozwazam: anemonki, eustomie, roze, kosmos,storczyki - moje propozycje: * wiazanka w stylu M.Kozuchowskiej (pytalam sie, niestety prawdopodobnie nie dostane kwiatow kosmos) * wiazanka w stylu A.Wlodarczyk, bez perel (mamy zielone oczy, tylko czy storczyki moga byc biale, czy raczej powinny byc lekko zolte, czy zielony bedzie pasowal, czy moze wstawic inne kwiatki zamiast storczykow np. ecru eustomy) * anemonki - skromna, mala wiazanka, ecru anemonki z czarnymi srodkami (nawiazanie do garnituru) * jedna galazka storczykow w stylu zony M.Czerkawskiego * bardzo skromny bukiet roz w kolorze ecru, roze rowno obciete w stylu Avril Lavigne 7) fryzura - w dziewczecym stylu, wyprostowane (zadnych lokow) - na slub: spiete z boku (tzn upiecie podobne do konskiego ogona opadajacego na bok) - na plener: bardzo naturalne, rozpuszczone lub tradycyjny konski ogon obwiazany wlosami wokol gumki - czy moge obciac grzywke (wygladam w niej mlodziej) i czy bedzie pasowac do woalki - czy moze jednak do woalki najbardziej pasuje kok ( gladki, delikatny, nisko z tylu glowy - nie jak starsza pani) - czy powinnam ufarbowac wlosy aby nadac im blasku (zostac przy moim kolorze, odrobine przyciemnic czy moze delikatne pasemka) 8) poduszeczka na obraczki rozwazam 2 mozliwosci: - zwykla metalowa tacka ( z kosciola) - skromna zrobiona z kwiatow, pasujaca do mojej wiazanki np do wiazanki A.Wlodarczyk zamowilabym zrobiona z tych zielonych kwiatow (niestety nie znam ich nazwy) osadzonych na ciemnobrazowych galazkach On: 1) ogolnie: w stylu meza M.Kozuchowskiej 2) koszula w kolorze ecru, w kolorze mojej sukni, na spinki 3) krawat waski czarny krawat (lub sredni), bez kamizelki i musznika 4) garnitur mamy do wyboru dwa: - wegiel brunatny - wyglada jak czarny, pod swiatlem ma odcien bardzo ciemnego brazu - lub ciemno szary w bardzo bardzo delikatne prazki Druhna: - bardzo skromny kwiatek tylko na reke - lub bransoletka z przezroczystych koralikow z jedna roza Druzba: - koszula ecru, ciemny garnitur, ciemny krawat Mysle ze w zwiazku z tym ze mam bardzo strojna suknie, wszystkie pozostale elementy musza byc naprawde bardzo skromne. Moje pytania: - czy ciemny garnitur i ciemny krawat to dobry wybor, czy nie bedzie za bardzo smutno - czy do mojej sukni pasuje woalka, czy moze lepiej jednak welon lub kwiatek (zywy czy sztuczny) - czy moze lepiej zmienic kolor wstazki na ciemny braz - czy moge miec ramiaczko (np jedno na szyje, na wszelki wypadek gdyby suknia zaczela mi spadac-chociaz super sie trzyma i nie powinna) - czy moze obciac tren, czy tren mnie jeszcze nie wydluza, nie zwieksza roznicy wzrostu miedzy nami - jaka wiazanka najbardziej pasuje coraz czesciej zastanawiam sie nad wiazanka A.Wlodarczyk - czy wystroj kosciola moze byc bialo-ecru i moja suknia nie bedzie wygladac na pozolkla w tym dniu odbedzie sie kilka slubow, chcemy wspolnie ubrac kosciol - co z fryzura - czy kolczyki powinnam troche skrocic to chyba wszystko, nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. NieStylistko, wiem - zawalilam cie ogromna liczba pytan - ale prosze pomoz! z roznych zrodel otrzymuje sprzeczne rady i czuje sie zagubiona. Przepraszam ze nie wkleilam zdjec, na pewno byloby ci latwiej - ale niestety cos jest nie tak z moim komputerem. Czekam na Twoja odpowiedz. Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich :)

Udost臋pnij ten post

mwp - przede wszystkim prosz臋 o linki i konkrety/odno艣niki zamiast rozwlek艂ych opis贸w, bo s艂贸w baaaardzo sporo, za to wizji bardziej skrystalizowanej - nul ;)

Udost臋pnij ten post

Gar艣膰 rad po obejrzeniu zdj臋cia sukni: - po co te udziwnienia z kwiatow膮 poduszk膮??? klasyczna, metalowa tacka b臋dzie zawsze eleganckim i prostym elementem, a prostoty i elegancji nigdy do艣膰! - ZOSTAWIAMY TREN - rami膮czko niepotrzebne, zniweczy prostot臋 FORMY sukni (jej strojno艣膰 to g艂贸wnie kwestia tkaniny) - na pewno nie woalka, zestawienie siatki/tiulu woalki z koronk膮 = kompletne pomieszanie styl贸w i faktur tkanin welon tez niezbyt mi pasuje... - fryzur臋 widz臋 quasigreck膮, ale raczek z niskich upi臋膰, by nire dodawa膰 wzrostu Pannie Modej, skoro narzeczony jest ni偶szy; postuluj臋 zamiast woalek i welon贸w wst膮偶ki we w艂osach, takie jak na sukni (na pewno w salonie dadz膮 kawa艂ek wi臋cej...): http://i.pinger.pl/pgr431/116fa28b0020f5764a9322ff/fryzura.jpg i wtedy na 100% bez welonu - wst膮偶k臋 na sukni zostawi艂abym ja艣niejsz膮, by odbi艂a 艂adnie od ciemnych w艂os贸w; ta sam膮 wst膮偶k膮 mo偶esz te偶 zwi膮zac bukiet - bukiet proponuj臋 poprzeczny (by nie podwy偶szac Panny M艂odej) i w kolorze capuuccino-herbaty: http://i.pinger.pl/pgr395/41ad2bef000701584a9325c9/644d.jpg Te klkwiaty to, o ile wiem, jaskry pe艂nokwiatowe W ZADNYM WYPADKU TRYWIALNY POMARA艃CZ!!! - kolczyki z kryszta艂kami wydaj膮 mi si臋 zbyt oczywiste, poza tym w zestawieniu z ca艂o艣ci膮 stylizacji wypadn膮 blaaaado; proponuje co艣 bardziej awangardowego, koniecznie z dodatkiem mosi膮dzu lub miedzi, na przyk艂ad: http://emifashion.files.wordpress.com/2009/10/kolczyk_wzor795.jpg lub http://deedeeart.pl/2009/02/12/carmen/ do tego prosta "grecka" bransoleta: http://deedeeart.pl/2009/02/12/carmen/ - co do grzywki - nie mam zdania, na jednej z proponowanych fryzur jest "zasugerowana" ;) - dla m臋偶a garnitur "w臋giel brunatny" G艁ADKI- pr膮偶ki nie pasuj膮 do faktury tkaniny Twojej sukni!!! do tego g艂adki, jedwabny krawat w odcieniu wst膮偶ki na Twojej sukni lub ton-dwa ciemniejszy, przypinka w klapie LUB poszetka (ta ostatnia w odcieniu sukni!) i b臋dzie super - druhna - pomys艂 bukiecika na r臋k臋 - ok, ale niestety zwykle po p贸艂 godzinie sypi膮 si臋 z nich wi臋dn膮ce kwiaty... mo偶e lepiej podobna miedziana bransoleta jak Twoja, ewentualnie z kwiatowym motywem?? - du偶ba - stawiamy na prostot臋 ;) ewentualnie MALE艃KA przypinka (pojedy艅czy kwiat z Twojego buukietu w klapie marynarki) - wystr贸j ko艣cio艂a najlepiej wykona膰 w bbbb ciemnym ecru, sch艂odzonym srebrnymi/szklanymi elementami - wtedy nie b臋dzie wra偶enia po偶贸艂k艂o艣ci, a i do bieli b臋dzie pasowa膰 Uffff, chyba na wszystkie pytania odpowiedzia艂am ;)

Udost臋pnij ten post

Do ''nie jestem stylistk膮 '' Droga NieStylistko - baaaaaaardzo Ci dziekuje :) Twoje sugestie naprawde bardzo mi sie podobaja - naprowadzily mnie na wlasciwe tory. Masz racje, calosc utrzymana w stylu greckim bedzie ciekawie wygladac, nie bedzie pomieszania stylow i mdlego efektu. Obawiam sie tylko wstazki we wlosach - wyglada super, jednak ja zle czuje sie w takich ozdobach. Moze zamiast niej dobrym rozwiazaniem jest kwiatek we wlosy? Sztuczny w kolorze capuccino lub jeden zywy z mojej wiazanki ? pozdrowionka :)

Udost臋pnij ten post

Hmmmm, obawia艂abym si臋 kwiatk贸w - ca艂y efekt quasigreckiej stylizacji we藕mie wtedy w przys艂owiowy "艂eb" i stylizacja przekszta艂ci si臋 w wygl膮d taki... totalnie oczywisty;) jesli boisz si臋 wst膮偶ek we w艂osach, pomy艣l mo偶e o delikatniutkich tasiemkach z cekin贸w w odcieniu Twojej bi偶u (czyli mied藕/mosi膮dz), w膮ziutkich (max 0,5 cm). S膮 do kupienia w kazdej pasmanterii, a efekt - rewelacyjny; leciutki, nienachalny b艂ysk, kropla koloru. Je艣li tasiemeczki - to ewentualnie male艅ki, ale raczej sztuczny kwiat z sukniowej wst膮偶ki (偶ywe to nie ta bajka, poza tym jaskkry "padn膮" szybko we w艂osach); namawiam Ci臋 jednak goraco na tasiemeczki, bo dodaj膮c sobie tylko kwiatek sprawisz, 偶e Twoja twarz zacznie sprawiac md艂e wra偶enie w zestawieniu z wyrazist膮 suknia; a przeciez to Ty masz by膰 gwiazd膮 dnia, nie suknia ;) ona ma Ci w tym tylko pom贸c, zamiast Cie zatupa膰!!

Udost臋pnij ten post

Do ''nie jestem stylistk膮 '' NieStylistko - cieniutkie tasiemki to super pomysl :) Widzialam w drogerii - nie z cekinow, tylko z delikatnym blyskiem - mysle ze dadza fajny efekt. Jeszcze slowo na temat wiazanki. Co sadzisz o zastapieniu zawilcow np anemonkami (uwielbiam te kwiaty!). A moze zupelnie zrezygnowac z bukietu i zdecydowac sie tylko na jeden kwiat? ;)

Udost臋pnij ten post

Do ''nie jestem stylistk膮'' NieStylistko - cieniutkie tasiemki to super pomysl :) Widzialam w drogerii - nie z cekinow, ale z delikatnym blyskiem - mysle ze dadza fajny efekt. Jeszcze slowo na temat wiazanki. Co sadzisz o zastapieniu zawilcow anemonkami (uwielbiam te kwiaty!) ? A moze zupelnie zrezygnowac z wiazanki i zdecydowac sie tylko na jeden kwiat? ;)

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 uwielbiam anemony :) Ale kurcz臋, jako艣 "nie widz臋" ich do twojej sukni :( Mam wr偶enie, 偶e bogata koronka Twojej sukni mo偶e je "wch艂on膮膰" - bo my艣lisz chyba o bia艂ych z ciemnymi 艣rodeczkami??? mo偶e w takim razie bukiet kameliowy z p艂atk贸w herbacianych r贸偶??? http://img52.imageshack.us/img52/2765/b11284vc.th.jpg Cho膰 przyznaj臋, 偶e wizja jaskrowa jako艣 najbardziej przekonaniom mym bliska ;) A co do tasiemek - wst膮pkiedy艣 do pasmanterii i popro艣 o te cekinkowe tasiemki; ma艂a rzecz, a cieszy, s艂owo harcerki :)

Udost臋pnij ten post

Do ''nie jestem stylistk膮'' NieStylistko - bardzo Ci dziekuje. Twoje rady NAPRAWDE bardzo mi pomogly :) Dzieki serdeczne jeszcze raz :) Pozdrawiam serdecznie ;)

Udost臋pnij ten post

Nie ma za co, 偶ycz臋 powodzenia!!!

Udost臋pnij ten post