Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAtcisec

Opalanie na słońcu oliwką ,masłem lub olejem

Polecane posty

Gość z tym olejem po frytkach
to z początku byłam pewna że ktoś złośliwy żart pisze. Taka ironia żeby ktoś się popukał w czoło, a potem wyszło że to na poważnie było :O

Moja ciotka sie tak zawsze opalala-na olej i na maslo.Smazyla sie z tym tluszczem na sobie zawsze jak bylem u nich na wakacjach a teraz ma 48 lat i wyglada jak stara baba ,twarz ma cholernie zniszczona a moja mama ktora nigdy opalac sie nie lubila a jest od niej 0 3 lata starsza wyglada jak jej duzo mlodsza siostra.

Gość pamietacie
wakacje sie zaczeły to i 15 letnie blachary chca sie szybko opalic,,ło matko gdzie sa wasi rodzice?????????

Gość podajcie dobre filtry

najlepiej barwione

Gość Kaaarraaambbbaa
Nie boiscie sie raka skóry? szybszego starzenia sie? Włos jezy sie na glowie od Waszych metod na brązową opaleniznę... Opamiętajcie sie!!! Uzyjcie kremu z filtrem :o

Gość piekna byc
ee nic nie poroziasz- to ewolucja ;P eliminuje najglupszych :D

filtr kładzie się na jakiś krem czy na gołą skórę?

i na to krem lub podkład?

Gość podejrzliwa moze
przecyztaj moze co dokladnie jest nsapiane na opakowaniu kremu z filterm :/

Gość ja kiedys na basen chodzilam
i tez ze znajomymi opalalismy sie bioraca zwykly olej domowy .baaardzo s

Gość żenadaaaa
tez sie opalałam na olej po frytach :P zajebiscie szybko bierze .1

i na filtr nakładac krem lub podkład?

Gość liwia92
oliwka jest świetna, jedyny minus to tłuste ręce po smarowaniu.

Gość to chyba lepszy barwiony
nie trzeba nakładać podkładu

Gość jakie filtry polecacie

Gość jolajog
No oliwka strasznie brudzi..ale z tym olejem, to rzeczywiscie przesada..do teraz nie wiem, czy to są żarty, czy ktoś tak naprawdę może. Ja zamiast oliwki tez mam super krem do nawilżania i nie jest taki tłusty, to odżywka Nanobase...nie opalałam się z nią, ale po opalaniu nadaje się doskonale.

Gość opaloany jak mulat
Olej opałowy, taki na grilla jest super. Potem trzeba natrzec sie weglem dzrewnym, efekt od razu rewelka, a juz po zmyciu zaje***scie wygladamy i lecimy na disco

Gość opaloany jak mulat
mozna sie jeszcze oblac benzyna zeby lepiej wzielo, ale wtedy lepiej miec pod reka gasnice i dobry olejek po opalaniu, zeby uniknac poparzen

raz moja siostra opalala sie z oliwką, to tak sobie nogi spiekla na goleniach ze gdy poszla do apteki po jakis krem na to, to farmaceutka do niej \"matko kochana dziewczyno cos ty narobila\" dodam, ze skora z goleni cala jej schodzila i wygladalo to jak surowe mieso. wiec uwazajcie jak sie poalacie. skutki po przedawkowaniu slonca moga ujawnic sie nawet dopiero po ok 5-7 latach jako rak czy cos w tym stylu...

nie wspominajac juz o bólu jaki jej dokuczal. na nogach stanąc nie mogla...

Gość opaloany jak mulat
Karrammaba to zyczliwy wam gosc, sluchajcie madrego

Gość MadisCa
A ja to pierw się filtrami smaruje potem jak już jestem przyzwycajona to oliwka :)

Gość mm89
Muszę Was zadziwić, ale pracuję w szpitalu i to właśnie od pielęgniarek i lekarzy usłyszałam o tym oleju i maśle, że dobrze opala

Gość pysia.
czesc.:) także słyszałam o opalaniu na zwykłym,domowym oleju,ale bałam sie spróbować,bo mam naprawde strasznie jasna karnacje,wręcz biała:( Moja mama ma rownież strasznie jaasna karnacje,ale ona spróbowała. Była raz na słońcu na podajże godzinke i jest ślicznie opalona,na brązowo. Zawsze po opalaniu schodzi mi skóra,tak samo jak mamie,ale tym razem jej nie zeszła. uważam,że olej jest dobra opcją na opalanie,ale pamietajmy,ze nie można z tym przesadzić:) Jutro idę spróbować,to dam znac jak to wyszło. miłego,ale i rozważnego opalania życze:))

Gość Glorii
Muszę potwierdzic to że po oliwce dobrze słońce bierze, ale także to że opalanie się bez filtrów na skórze jest dla niej samobójstwem! Może od razu nie dostaniemy raka, ale gwałtownie przyspieszony zostaje proces starzenie skóry, tzn. staje się sucha i pomarszczona( przy długim i systematycznym opalaniu) Z resztą można nieźle się poparzyć i uszkodzić skórę od wewnątrz, PS. Zawsze stosujcie kremy z filtrem. Na skórę wystarczy 10-20, na twarz 25-30, a na znamiona te duże i te małe 50. To one są najczęściej odpowiedzialne za powstawanie nowotworów. Życzę Zdrowego i Efektownego opalania!:)

raz się opalałam wysmarowana oliwką i nigdy więcej! spaliło mnie i to w jeden dzień, potem tydzień mnie piekło i bolało. No, ale za głupotę trzeba płacić. Lepiej wolniej się opalać, a zdrowo