Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OLA.K

Ile dostane alimentów jak mąż zarabia 2,500 tys i mamy 2 dzieci? Ktos wie?

Polecane posty

Gość w takiej samej sytuacji
moja koleżanka dostała po 200 zł na dziecko czyli razem 400 i pół roku temu wniosła o podniesienie to sąd przysądził po 250zł na dziecko czyli razem 500zł co miesiąc. 🖐️

Gość adaskost
kolejna materialistka

Gość prezent na 18 za 100
materialistka?? a za co dzieci mają żyć?? dlaczego ona sama ma łożyć na nie?? przeciez oboje je robili, więc teraz oboje muszą utrzymywac:p

Gość OLA.K
500zl to troche malo tym bardziej za ja niecale tysiac zarabiam ....

Gość spróbuj ubrać i nakarmić
2 dzieci za 400 zł miesięcznie i pogadamy wtedy adasiukocie :(

Gość OLA.K
jeszcze dzieci rosną.. chodza do podstawowki.. naprawde jak 500zl tylko dostane nie wiem jak sobie poradze..

Gość kurde 500zl to nawet na
ksiazki nie wystarczy :o Dzieci pojda do szkoly we wrzesniu a matka bedzie musiala za 500zl dzieci wyprawic :o

Gość wweweaaa
wystąp o dużo więcej np. 1000zł, pokaż sądowi że masz złą sytuacje materialną. Najwyżej sąd zmniejszy kwotę, ale warto się ubiegać o więcej niż mniej.

Gość OLA.K
to w sumie na dzieci i zycie wyjdzie mi 1400zl..... jeszcze dom utrzymac... a ja chcialbym by niczego im nie zabraklo..

Gość w takiej samej sytuacji
ale ta koleżanka wtedy nie pracowała i sąd jej powiedział, że ma znaleźć pracę :-O ty jesteś w lepszej sytuacji, bo masz te swoje 1000zł na szczęście ona tez już pracę znalazła

Gość 089056023

Gość OLA.K
to widze ze duzo zalezy od sędziego jaki sie trafi, a jest jakas co dostala 1000zl alimentow w takiej sytuacji? jest to realne?

Gość dj kafffe
jak nie jesteś w stanie utrzymac dzieci to powinni ci je odebrać !

Gość wweweaaa
Zależy od sędziego, jak uargumentujesz swoje potrzeby. Jak wykażesz że jesteś w naprawdę złej sytuacji - to powinien dać więcej niż to 200zł na dziecko..

Gość OLA.K
on sie nie chce nimi zajmowac to kto ma? jak nie matka? chociaz by te 800zl bylo

Gość adaskost
Chodzi mi o sam sposób zadania pytania.....rozwód rodziców to dla dzieci straszna tragedia, każda ze spraw jest inna różni są ludzie, w różny sposób można opiekować sie i uczestniczyc w życiu dzieci, i macie racje OBOJE SĄ odpowiedzialni za utrzymanie i wychowanie dzieci to nawet nie podlega dyskusji ale jak widze i czytam co pisze kolejna kobieta która tylko pyta ile dostanie, jakie wysokie alimenty ile jej sie należy, to nóż sie w kieszeni otwiera. A do autorki.. jeśli wasz związek sie rozpadł i nie trafiłas na jakiegoś dupka ( chodzi mi o to ze rozwodzicie sie bez orzekania o winie) to alimenty wszystko jedno jakie by one nie byly są dla dzieci nie dla ciebie i to one a nie ty je dostaną. Masz 2 rece głowe na karku to do pracy. Jesli chcesz tak bardzo szczęścia i wszystkiego dla swoich dzieci to może sama zmien prace na lepiej płatną, a nie tylko ile ile ile

Gość OLA.K
jestem po zawodowce to jaka prace znajde elpsza? wczesniej nie pracowalam bo zajmowalam sie dziecmi maz pracowal. a teraz... poszlam do pracy.. jako barmanka.. co ja duzo zarobie i gdzie? A dzieciom bym zawsze chciala kupywac to co najlepsze.. zeby nie mialy gorzej od innych dzieci

Gość dzieci ucz skromności
a nie rozpuszczasz je, bo muszą mieć co najlepsze :-O dzieci trzeba wychować i maja wiedzieć, że skromnym też trzeba się zadowolić

Gość adaskost
Ola k .. to naturalne, że chcesz dla dzieci jak najlepiej i dobrze. Każde sprawy rozwodowe i sprawy o alimenty są różne chodzi mi poprostu o samo podejscie. Dzieci są najważniejsze, nie wiem jakie relacje będą łączyć was z byłym mężem bo od tego wiele zależy jak będa życ i co będą miały wasze dzieci.

Gość vcxxvc
Gdzie pracuje twoj maz ze zarabia tak duzo?

Gość adaskost
Tak to prawda ucz je skromności i gospodarności bo będzie im w życiu łatwiej i każda z nabytych umiejętnoiści sie przyda w przyszłości A wracając do pytania jesteście dorosłymi ludzmi powinniście usiąść i sie dogadać.

Gość OLA.K
jest żołnierzem zawodowym na wyzszym szczeblu

Gość OLA.K
tak dokladnie wiem... macie racje.. ale nieraz naprawde trudno im odmowic

Gość xyzklopsxyz
Czytam te komentarze i w szku głebokim jestem, jak to 300 zł na dziecko? Mój mąz zarabia średnio 4500 zł i co, mam dostawać 600 zł na dwójke dzieci, gdzie jedno jest niepełnosprawne i ja do pracy nie wróce bo musze sie zajmowac jego rehabilitacją. A mężus reszte wypłaty bedzie wydawał na zabawy z kochanka.... Chore. Przeciez to ja wychowuje i lecze dziecko, martwie sie co zrobic, jak zachoruja, z kim je zostawiac jak wakacje i przedszkole nieczynnne.....

Gość kantalupa..
mysle ze ok.300 zl gora 400

Gość a więc było tak
u nas jak była sprawa o alimenty to mama dostała po 400zł na dziecko czyli razem 800zł. też dwoje dzieci, mama nie pracowała a ojciec mial zarobki 2800zł. miało być 600zł na dziecko ale trafiliśmy na beznadziejna sedzine, która znizyla kwotę ze względu na to że ojciec mial kredyt i musiał spłacać, a w sprawie o alimenty sąd nie powinien brać pod uwagi kredytów chyba że były zaciągnięte na artykuły pierwszej potrzeby.

Gość OJCZYM
Jak na moj gust jest prosta sytuacja przyjmijmy ze koszt utrzymania dziecka wynosi 1500zl msc powinno to byc podzielone na 2 czyli 750 zl. I bez różnicy czy zarabia 5000 czy 2000zl Koszt jest rowny mimo wszysto gdyz liczy sie dziecko zrobil 3 no to trojka dzieci x 750zl i masz wynik nie ma kasy to niech robi na 2 etaty.czemu dzieci maja byc stratne. Teraz posypie sie fala sprzeciwow tak? Wiec sad uznal ze jest kwota alimentów 500zl na dziecko wiec to matka musi dolozyc brakujace 250zł do utrzymania? No chyba nie