Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

Witajcie Kobietki! Ale sie za Wami stęskniłam!! ja juz po urlopie ,troszke wypoczełam ale wecej miałam załatwiania . Boze ja juz za dwa tygodnie mam slub!!!! Jak to zleciało no i dzis stuknął mi 15 tc ! Brzuszek juz delikatnie widoczny ale ja niestety przytyłam 4 kg!! Niby nie jem dużo mój gin wini za to tarczyce z która mam problemy ,zobaczymy co bedzie dalej bede pewnie jak wieloryb! Ale trudno po porodzie wezme sie za Siebie. Ja na rozstepy kupiłam fajna oliwke dla kobiet w ciazy w Rossmanie. A jak wasze brzuszki???

Witajcie kobietki!!! Ja w weekend tzn. w sobotę pracowałam.... ale w niedzielę odpoczęłam i wczoraj synka zostawiłam u teściowej wiec po południu odpoczne.... Co do kremu na rozstępy ja w pierwszej ciaży stosowałam oliwkę bambino i ok nie miałam rozstępów ale teraz jeszcze niczym nie smaruję ale coś mnie skóra na brzuchu zaczyna cąągnąć.... wieć muśzę zacząc działać... Ja od rana w pracy i wiecie juz mam nerwy , moja kolezanka z którą pracuje była w poznaniu na badaniach bo ma problemy z zajsciem i się dowiedziałam ze juz wróciła ale chyba ma chorobowe bo skoro widziano ją jak jechala na zakupy a praca... to tylko ja taka głupia jestem.... wiecie muszę sobie postanowic że jak mój śynek nie pojdzie jednak do przedszkola to idę na chorobowe... mam dość ja siostra miłosierdzia, jak sie tu nie wkurzac wiecie moja koleżanka w lipcu wyjechała na wczasy za granice a maiła mało urlopu to uzgodniła z szefem i poszła cały miesiac na chorobowe.... fajnie nie a ZUS nas sprawdza??? Sorki , ale musiałam sie komuś wygadać..

Jesli chodzi o smarowanie na rozstepy to do konca 12tyg uzywałam oliwki w żelu a teraz krem przeciw rozstępom z kompleksem ujedrniającym Gerber. 150ml kosztuje około 30zł

Kubeczek, współczuję, jak masz fajnego lekarza, to pogadaj z nim i idź na L4 i miej w d.... pracę, szkoda zdrowia i nerwów, a i tak wszystkim nie dogodzisz, Ty się starasz a oni Ci nawet dziękuję nie powiedzą, nie warto.... Powiem szczerze, że zanim zaszłam w ciążę, a tylko o niej myślałam, to chciałam pracować jak najdłużej, bo mam fajny zespół ludzi i lubię z nimi pracować, ale teraz, kiedy jestem na zwolnieniu tylko do połowy września, to myślę, że sobie przedłużę, siedzę w domu, ale mam dostęp do poczty firmowej, bo jestem kierownikiem i muszę czuwać nad pracą... i powiem Wam, że maile jakie dostaję, ton wypowiedzi itp tylko mnie utwierdzają w przekonaniu, że nie warto, teraz w moim życiu najważniejsza jest kruszynka i ja, bo jeśli ja się dobrze czuję (psychicznie) to i dziecku będzie dobrze.... ale się rozpisałam... ale też musiałam odreagować.... buziaki

diewczynki jesli mozecie to bierzcie L4, NIGDY tak nie wypoczniecie jak teraz w czasie ciazy od pracy bo potem to beda juz tylko obowiazki a w zyciu czlowiek zdazy sie napracowac takze warto z tego korzystac jesli ktos moze! ja tez chcialam dlugo pracowac tylko po co skoro juz byly pretensje ze i tak nie moge robic pewnych rzeczy wiec malo pomocna jestem:O tak zle i tak nie dobrze wiec najlpeij to olac i sie niepotrzebnie nie denerwowac... Nikamo ale ty masz fajnie, jak poczujesz pierwsze ruchy to zdaj nam szybko realcje, ja w ta srode koncze 13 tydz. i do 16 sie doczekac nie moge ehhh wlasnie tych ruchow, cudowne uczucie Kseteo witaj:)

witam po dluuugiej przerwie:) bylam na urlopie w polsce i czulam sie bardzo dobrze, to powietrze, jedzenie, ach! w trzecim dniu pobytu przestalam wymiotowac zupelnie, nawet jadlam kielbase z grilla. no a wczoraj wrocilam do anglii i masz ci los, znowu mdlosci, wymioty, powrocil ogolny problem z jedzeniem, co by tu w siebie wmusic zeby sie lepiej poczuc. no i co ja mam zrobic. mialam dzis wracac do pracy po miesiacu nieobecnosci ale niestety zadzwonilam ze nie przyjde bo znowu zle sie czuje, od nowa polska ludowa, a juz myslalam ze wszystkie mdlosci mi przejdą bo to juz pojutrze mam skonczyc 12tc. aha w polsce bylam na usg a byl to 11tc i moj maluszek byl bardzo ruchliwy, jakies fikolki skakal i ciezko bylo go zmierzyc, ostatecznie udalo sie i maly mial prawie 4 centymetry, no ale jak czytam o was to wydaje mi sie ze to troche malo:( ale moze to moja wina i tych wymiotow, jako ze mamy koniec miesiaca to podaje wage, u mnie od poczatku ciąży 2 kilo na minusie. pozdrawiam marcowki stare i nowe:) 🌼

Kateto witamy :) Nikamo to masz zapewne duzo załatwiania z tym ślubem. Ale w dniu ślubu nie będziesz już o tej harówce przed pamiętała :) Ja tam mam problem bo nie lubię się smarować czymkolwiek ;/ Ale od jakiegoś czasu używam takiej oliwki z rosmana na brzuch a na ciało Johnson'sa 24 nawilżenie. Co do rozmów to mój nawet wczoraj wieczorem mówił do małego :) Chociaż o ile mi wiadomo to odgłosów z zewnątrz dziecko jeszcze nie słyszy? Aha moja waga nadal nieco mniejsza niż przed ciąża, ale już sie stabilizuje. U mnie było 2kg na - jeszcze do niedawna. Poza tym w weekend mało spałam i energia też się zaczeła pojawiać :)

Ważka a juz w 16 tc moge cos czuć? Ale by fajnie było... Dziewczyny własnie powiedziałam szefowi o ciazy i .... bardzo goraco mi pogratulował!!! A tak sie tego obawiałam .Muszę tylko znależć kogos na zastepstwo:)

nikamo a mnie się wydaje ze w pierwszej ciąży to tak 20 tydzień, ponoć w 2 ciąży wcześniej czuć ruchy.... ja jak miałam ruchy w pierwszej ciaży to na początku nie zauważyłam boo były takie delikatne a potem to fajnie było pamietam dzień przed porodem położyłam się na drzemkę w pokoju u teśoiwej a ona mi opowiadała jak spałam jak bruch mi się ruszal, że mały tak buszował i pamietam jak czesto sie na mnie wypinał... Też już sie nie mogę doczekać...

Hej a gdie jest karolajna ? Wysyłasz jutro synka do przedszkola? Daj znać jak wam poszło? My czekamy za wolnym miejscem...

cześć 🖐️ Zachęcona wizyta jednej z Was na kwietnióweczkach, postanowiłam wpaść do marcóweczek. bo w zasadzie tu powino być moje miejsce hehhee Lekarz oznaczył mi termin (z pierwszego USG) na 29.03 Zobaczyłam tabelkę i aż się zdziwiłam!!! strasznie Was tu dużo, ale pozwólcie, ze się dopisze ;) NICK...............WIEK..........OM......TERMIN..... .....SKĄD Blask................24............19.05..........27.02. ........śląskie Qanchita...........26............24.05..........27/28.02 . ......... Majek123...........24............21.05..........28.02. ....Zakopane karolajna...........29............21.05..........28.02. ...ok Wrocł Nikamo74...........35............26.05..........01.03. ....Rzeszów. Mała Ewa...........33............22.06..........01.03.....Gdań sk MaKaReNa-23......23............21.05..........01.03. .............. lulu2008.............31............25.05..........01.03. ...Warszawa savanna89..........20............26.05..........03.03. .....Chorzów Kas1ek..............26.............27.05.........03.03. .....Szczecin Marcys..............21...............??............03.03 . ..Irlandia-Maldor anecia i olcia ......27............30.05..........04.03. ....Kraków kamila2404.........27............29.05..........05.03. .....łódzkie SZCZĘŚLIWA.......28.............30.05.........06.03. ..Szczecinek ja-mala-ja..........38.............31.05.........06.03. ............. koja2121...........24.............27.05.........06.03. ....Cieszyn aaaaat..............26.............28.05.........06.03. ...ok.Zamościa joanna84...........25.............31.05.........07.03. .....Wrocław rundelduda.........30.............01.06.........6tc.(*). .. ...Irlandia Fiołeczka...........20.............01.06.........08.03. ....ok. Malborka dorotka.............29.............01.06.........08.03. ......Gdańsk michalka25.........25.............01.06.........08.03. ....Midleton nika34..............34..............01.06........08.03.. ...mazowieckie karro................31............-----............09.0 3. ......Szwecja Wazka85...........24.............03.06.........09.03. ....Irlandia Pln. engine30............30............25.05..........10.03. .......zach-pom badka...............28.............04.06.........11.03. ....Piaseczno mysikrólik..........34.............02.06.........10.03. .............. natka23............23.............30.05.........10.03. ...Włocławek motylek_85........23.............06.06.........12.03. .......K-ce/M-ce ewcia30............30.............08.06.........13.03. ....Białystok Krismam............34.............06.06.........14.03. ............ eluśka...............24............07.06..........14.03. .....Szczecin Qassandra.........29.............08.06.........15.03. .....małopolskie LATTE MACCHIATO..26..........08.06 ........ 16.03. ...... ok.Wawy kamila 220579.....30............07.06..........16.03. .....Niemcy figleaves............30............10.06..........17.03. .........Anglia Mamulka28.........28............10.06..........17.03. ....lubuskie kubasia.............38............09.06..........17.03. .....Szczecin **tina**..............34............28.05..........17.03 . ......Niemcy Barbra77...........32..............???............17.03. ....wielkopolskie elakl.................27............11.06..........18.03 . ...Birmingham Izabell1982.........26............11.06..........18.03. .......Londyn madzikowo.........25............11.06..........18.03 (?)......Katowice Ausia86.............23............13.06..........18.03. .......Gdańsk saskiana............29............12.06..........19.03.. ......zach.granica szczęśliwa Gosia..22............12.06..........19.03. ........Łódź Ola_26..............26............10.06..........20.03. .......śląskie mala_31.............31............13.06..........20.03. .....wielopolskie Minea777...........35............14.06..........21.03. .......śląskie Gosiaaa .............29 ...........14.06 .........24.03. .....podkarpackie rok.sana............23............17.06..........24.03. .......podlaskie H.anna ..............30 ...........10.06 .........24.03. ....wielkopolskie Karolcia.............24............19.06..........26.03. ....pomorskie asiulek29...........29............20.06..........28.03. ......Białystok andzia-26...........26............22.06..........29.03. ...Starogard Almeria35...........35............24.06..........30.03. ..świętokrzyskie Klempa..............26............24.06..........31.03. .....Śląsk kingap..............28............22.06...........31.03. ......małopolskie kubeczek80........29............25.06..........02.04. ....wielkopolskie Biało-czarna .......32............23.06..........29.03.......Białystok Widzę, że kilka przyszłych mam to moje ziomalki ;) Pozdrawiam

Witajcie dziewczynki Witaj Biało -Czarna :D Nikamo jesteś , suuuper , już nie długo wielki Twój dzień (Wasz) a jak tam przeprowadzka ? Miałam fajny przedłużony weekend , byliśmy w Gdańsku zwiedziliśmy całe trójmiasto , młody się pokąpał , było suuuper , wypoczęłam i jestem pełna energii do roboty , mdłości ustępują , chociaż po powrocie tak jak u Izabeli trochę powróciły , ale jest ok u mnie 1 kg na plusie buuu :( , brzucha na razie nie widać , chyba w dydole poszło bo z takich jak u kenijek stały sie jak po ekstra operacji plastycznej :P a Kubeczek startuj na L4 , uwierz nikt Ci nie będzie pamiętał Twojego roboczego poświęcenia . pozdrawiam

Laseczki ja własnie powiedziałam w pracy ... masakra, kierownik mi powiedział, że go zawiodłam a te wszystkie pipy w pracy mnie obgadują, że tak późno powiedziałam, że po co to ukrywałam itp. Już jednej powiedziałam co o niej myśle, ale atmosfera zrobiła się nieprzyjemna... Powiedziałam kierownikowi że nie planuje L4 do lutego ale w takiej sytuacji to się zastanowie... Przynajmniej mdłosci mnie dziś nie męczą heh ;) Jesli chodzi o kilogramy to ja jestem 3 na plusie, wydaje mi się że to troszke dużo jak na 13 tc, no ale na szczęscie widze że nie jestem z tymi kilogramkami sama ;*

w tym roku wyszłam za mąż i w noc poślubną zmajstrowaliśmy dzidzię ;) Jestem w 9 tyg licząc od OM. Na urlop ide od przyszłego tygodnia ;) do czekac się nie mogę!!! a jeszcze dziś przyszło beznadziejne pismo z krótkim terminem do wykonania.....nie wiem jak je ugryźć, z której strony :O:O:O W każdym razie planujemy podróż poślubną, chcemy wyjechac ok 9 września na tydzień. a 8.09 ma wizytę u gina i USG (takie dokładniejsze)

mój kierownik jeszcze nic nie wie, mam zamiar powiedzieć po urlopie. raczej nic nie przytyłam....a cycki urosły baaaardzo zauważalnie :P

Motylku ie przejmuj sie pracą to teraz Ty i fasolka jestescie najważniejsze!!!! No z tymi kilogramami to mamy cos wspolnego ha ha .Ale nie chce przytyc 20 kg !!! Ja całe życie pilnowałam diety i ograniczałam jedzenie a teraz popusciłam sobie całkowicie i stad te 4 na plusie! Krismam super że wypoczelas! No ja juz coraz blizej przeprowadzki ,teraz mój M maluje mieszkanko i zaczniemy przewozic rzeczy.Oj powiem Wam że łezka mi sie w oku kreci ze bede musiała zostawic mój domek rodzinny....

Nikamo ja pamietam jak sie wyprowadzałamz domu ale miałam nie miła stuacje wieć mi nie było przykro... teraz juz jesteśmy we własmym domku i jest super... Co do piersi to też mi urosły super , bo zanim zaszłam w 1 ciążę miałam ładne jedrne piersi potem karmiłam szkraba i jak przestałam to tak mi zwiotczały zę mi wsyd było a eraz znowu są super a M jak sie podobają... a potem zrobic zeby nie były znowu taki ewiotkie i brzydkie.... macie jakis sposób? mam zamiar karmic co prawda teraz jakies tylko 3 miesiace.... ale troszke chce...

Motylek , chramol ludzi , baby to są paskudne , moja koleżanka , też to przeżywała w ciąży , poświęciła się i pracowała do 8 m-c bo chciała koleżanką ulżyć , później powróciła szybciutko do roboty bo panie kwiąkały że tyle roboty a tu wakacje itp karmiła małą piersią i miała 1 h mniej to już było w spak koleżankom w robocie bo jak , ale jak one pozachodziły w ciąże to poszyły na l4 od 4 m-c ciąży i powróciły do roboty po prawie roku od urodzenia i żadna na nią nie patrzała , że ta zapylała po 12 h ,, Dla tego moja koleżanka powiedziała że przy drugiej ciąży idzie od razu na L4 i dopiero po roku od urodzenia przyjdzie lub nawet na wychowawczy pójdzie , bo tak naprawdę jeżeli Ty o siebie nie zadbasz to nikt o Tobie nie będzie myślał i nie zależnie jak długo będziesz pracować to orderu nie dostaniesz a i tak ludzie pamiętają to co im wygodne , Dużo uśmiechu i mało trosk :)

witam dziewczyny moge sie do was przyłaczyc :) termin tez mam na marzec :) 25 Mam na imie monika jestem z okolic białegostoku czekalismy z mezem na dzidzie 18 miesiecy :) i w koncu sie udało :) obecnie jestem na zwolnieniu ( mdłosci ) :) pozdrawiam

hmm ja wiem zwe pierworodki czuja ruchy najwczesniej od 20tyg., ze mna bylo troszke wczesniej za pierwszym razem, niecaly 17 tydz. jak czulam a 20 to juz bardzo wyraznie dlatego teraz tym bardziej mam nadzieje ze poczuje wczesniej:) Nikamo mowioe ze jakbys w raie co cos poczula to daj znac:) motylek, szef ci powiedzial ze go zawiodlas haha nie przejmuj sie tym , tak wszyscy mowia, nigdy im nie bedzie na reke na ciaze pracownicy mowie ci...zawsze jest cos wiec nie ma sie czym przejmowac, ja wcesniej tez sie przejmowalam , ze zawiode szefowa itd. a wczesniej czasem wredna byla a po tym jak jej powiedzialam to mowila ze przezemnie ksiegowea bedzie miala wiecej roboty bo juz sa kobitki w ciazy i na L4(tylko co mnie to obchodzi i skad niby mialam to wiedziec, takie ma sie prawa wiec sie z nich korzysta) i w ciaze kazdy moze zajsc kiedy chce a nie kiedy zpozwoli na to pracodawca:O bo oni to by chyba tak chcieli

dziewczyny co do zwolnienia L4 to ja nie miałam zadnych skrupółów bo pracuje na spozywce mam to i owo do dzwigania a po za tym jest jeszcze troche minusów mam zły dojazd godziny pracy mała wyplata i praca bez zadnej przyszłosci ! wiec siedze i bede siedziec jak tylko sie da :)

Kubeczek ja karmiłam 2 lata , i na moich cyckach można było noże ostrzyć tylko skórka takie bleee , a teraz łoj matko dawno takich nie pamiętam , można oko podbić :P , ja powiedziałam mojemu M że kiedy już po rodzę wykarmię dzieci , to ide na operację plastyczne cycków i brzucha . a cooo

NICK...............WIEK..........OM......TERMIN..... .....SKĄD Blask................24............19.05..........27.02. ........śląskie Qanchita...........26............24.05..........27/28.02 . ......... Majek123...........24............21.05..........28.02. ....Zakopane karolajna...........29............21.05..........28.02. ...ok Wrocł Nikamo74...........35............26.05..........01.03. ....Rzeszów. Mała Ewa...........33............22.06..........01.03.....Gdań sk MaKaReNa-23......23............21.05..........01.03. .............. lulu2008.............31............25.05..........01.03. ...Warszawa savanna89..........20............26.05..........03.03. .....Chorzów Kas1ek..............26.............27.05.........03.03. .....Szczecin Marcys..............21...............??............03.03 . ..Irlandia-Maldor anecia i olcia ......27............30.05..........04.03. ....Kraków kamila2404.........27............29.05..........05.03. .....łódzkie SZCZĘŚLIWA.......28.............30.05.........06.03. ..Szczecinek ja-mala-ja..........38.............31.05.........06.03. ............. koja2121...........24.............27.05.........06.03. ....Cieszyn aaaaat..............26.............28.05.........06.03. ...ok.Zamościa joanna84...........25.............31.05.........07.03. .....Wrocław rundelduda.........30.............01.06.........6tc.(*). .. ...Irlandia Fiołeczka...........20.............01.06.........08.03. ....ok. Malborka dorotka.............29.............01.06.........08.03. ......Gdańsk michalka25.........25.............01.06.........08.03. ....Midleton nika34..............34..............01.06........08.03.. ...mazowieckie karro................31............-----............09.0 3. ......Szwecja Wazka85...........24.............03.06.........09.03. ....Irlandia Pln. engine30............30............25.05..........10.03. .......zach-pom badka...............28.............04.06.........11.03. ....Piaseczno mysikrólik..........34.............02.06.........10.03. .............. natka23............23.............30.05.........10.03. ...Włocławek motylek_85........23.............06.06.........12.03. .......K-ce/M-ce ewcia30............30.............08.06.........13.03. ....Białystok Krismam............34.............06.06.........14.03. ............ eluśka...............24............07.06..........14.03. .....Szczecin Qassandra.........29.............08.06.........15.03. .....małopolskie LATTE MACCHIATO..26..........08.06 ........ 16.03. ...... ok.Wawy kamila 220579.....30............07.06..........16.03. .....Niemcy figleaves............30............10.06..........17.03. .........Anglia Mamulka28.........28............10.06..........17.03. ....lubuskie kubasia.............38............09.06..........17.03. .....Szczecin **tina**..............34............28.05..........17.03 . ......Niemcy Barbra77...........32..............???............17.03. ....wielkopolskie elakl.................27............11.06..........18.03 . ...Birmingham Izabell1982.........26............11.06..........18.03. .......Londyn madzikowo.........25............11.06..........18.03 (?)......Katowice Ausia86.............23............13.06..........18.03. .......Gdańsk saskiana............29............12.06..........19.03.. ......zach.granica szczęśliwa Gosia..22............12.06..........19.03. ........Łódź Ola_26..............26............10.06..........20.03. .......śląskie mala_31.............31............13.06..........20.03. .....wielopolskie Minea777...........35............14.06..........21.03. .......śląskie Gosiaaa .............29 ...........14.06 .........24.03. .....podkarpackie rok.sana............23............17.06..........24.03. .......podlaskie H.anna ..............30 ...........10.06 .........24.03. ....wielkopolskie Karolcia.............24............19.06..........26.03. ....pomorskie asiulek29...........29............20.06..........28.03. ......Białystok andzia-26...........26............22.06..........29.03. ...Starogard Almeria35...........35............24.06..........30.03. ..świętokrzyskie Klempa..............26............24.06..........31.03. .....Śląsk kingap..............28............22.06...........31.03. ......małopolskie kubeczek80........29............25.06..........02.04. ....wielkopolskie Biało-czarna .......32............23.06..........29.03.......Białystok monikaddd........22.............18.06...........25.03.......Białystok

Kubeczek powiem ci szczerze ze ja mam rozmiar B I karmilam 10 miechow wiec napapowane byly galancie, ale co najwazniejsze rozstepow po tym sa moze ze 2 3 niewidocxne z boku:O, nosilam staniki z drutem(czasem tylko materialowe(wiem ze nie wygodne ale mialam nadzieje ze pomoga wlasnie temu opadniu i chyba to pomoglo) , myslalam tez ze piersi stana sie troszke wieksze jak byly hehe ale nic z tego , szczescie wtym ze wlasnie sa praktycznie jak byly , jedynie sutki troszke dluzsze hahaha(jak to polozna powiedziala typowe do karmienia) i niby 10 miechow , niezle i mam nadzieje nastepna dzidzie przynajmniej do 7 miesiaca bede karmic i ze piersi nadal beda takie same jak sa teraz...........................................................................z brzuchem tez nie mialam problemu, moze dlatego ze nigdy nie mialam problemu z waga(czyli naprzeminne tycie i chudniecie) mysle ze masowanie pod prysznicem, nie chodzenie bez stanika napewno pomoze.....

Monikaddd swieta racja , pracowalam w spozywce i wiem jak tam jest czasem ciezko

widze ze Asiulek, Biało czarna, i ewcia sa z moich okolic :) moze sie spotkamy na porodówce :) hihihihi a do jakich lekarzy chodzicie ???? jak mozna wiedziec ?????

Krisman to samo do meza mowilam haha a co jakby w razie co byly nie do przezycia to po 30 sie zalatwi ladniejsze a co....

wiecie co a mnie się nadarzyła okazja bo szef do mnie że zostanie dziadkiem... no to ja że ja też jestem w ciaży pogratulował mi i ot tyle choć mysle że go troche zatkało... ale ok ...