Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misia1977

lubelski bocian

Polecane posty

Gość agatat
ja też przeczytałam ten temat prysznic=ciąża i prawie padłam :D jejku tak myślę skąd się takei dzieci biorą że piszą takie bzdury na jakiś forach, normalnie żal mi ich

Gość balbina777
od którego dokładnie lipca lolek ma urlop? bo cos mi się wydaje, że go nie bedzie na moją przyszłą owu :I

Gość Moniqe29
Kana, Agatat - ja się też turlałam ze smiechu. Najlepsze było o tych dziurkach w prysznicu i o trojaczkach i pięcioraczkach w zalezności ile dziurek miał prysznic :) :) to już ludzie przechodzą samych siebie. No ale trzeba przyznac , ze dziewczę nie miało tez pojęcia o podstawowych prawach fizyki, tzn , ze woda sama pod góre nie poleci.

Gość natasza1
a o co chodzi z tym prysznicem? też bym poczytała BALBINA chyba chodzi o pierwszą połowę lipca ale jak nie zapomnę to zapytam w środę albo może ktoś będzie wcześniej u niego

Gość Moniqe29
Natasza znajdź sobie na forum antykoncepcja - wątek "prysznic razem= ciąża " i wtedy już będziesz widziała o co chodzi. :)

Gość natasza1
AGATAT odpisałam

Gość natasza1
MONIWQE sam tytuł chyba już mówi sam za siebie BALBINA ale ty w sumie masz mieć bliźniaki to co się przejmujesz urlopem lolka na wyrost ;)

Gość Moniqe29
Dziewczyny - powiedzcie mi co mam robić. Bo czuję , ze zbliża sie owulacja wielkimi krokami. Ja Lh mam badac jutro ale wyniki będą po południu jak nie wieczorem i wtedy mam podac pregnyl. Ale ja ostatnio owulację mam 12/13 dc a dzis jest 12ty. A jak ją przegapię????

Gość MisiaczekGW
Hej! a dziś znów pogoda paskudna... :( Mam pytanko, jutro tzn w 9dc mam wziąć dwa gonale. Ale nie wiem czy mam je wziąć razem rano lub wieczorem, czy może jeden rano a drugi wieczorem? Zapomniałam zapytać W... Pomożecie? Jak wy brałyście?

Gość Moniqe29
Misiaczek - ja zawsze brałam razem , czy gonal czy fostimon.

Gość MisiaczekGW
Moniqe a lepiej rano czy wieczorem? Jak myślisz? A ja nie wiem czy potrafię ci pomóc... Może testy owu? zawsze coś podpowiedzą... Sama nie wiem, nigdy nie miałam takiej sytuacji:(

Gość kana107
moniqe przygotowujesz sie do iui?pytam bo u mnie bylo podobnie, tzn 12dc robilam usg, 13dc e2 i lh i wzielam pregnyl a 15dc mialam iui tylko tez narazie nie chce krakac czy bylo za pozno czy nie bo to okaze sie za tydzien ale w sobote mialm e2- 350, lh-cos kolo 42 i strasznie bolal mnie brzuch, w sobote wieczorem wzielam pregnyl a iui mialam w pon na peknietych no i sama nie wiem co ci powiedziec poczekaj na wyniki i dzwon do lolka

Gość Moniqe29
Kana - jezlei zakładając, ze pęcherzyki pękły 24 h- 36 od podania pregnylu to ok. Ale przy tak wysokim Lh istnieje ryzyko, ze pękły wcześniej. Kurczę no własnie to są te wątpliwości, ale komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 h czyli mogło sie udać.

Gość Moniqe29
Kana - a czym sie stymulowałaś?

Gość natasza1
moniqe dobre plemniki w sprzyjającym środowisku przeyją do 72 godzin a komórka jajowa do kilkunastu więc może poczyń działania dziś na wszelki wypadek a jutro po wynikach poprawisz

Gość natasza1
mam na myśli kilkanaście godzin oczywiście bo tak głupio napisałam

Gość MisiaczekGW
Moniqe kiedy miałaś usg i jakie pęcherzyki były? Kana a twoje pęcherzyki w 12dc jakie były? Bo lh 42 w sobotę to już całkiem spore, tak mi się wydaje... U W miałaś IUI? Bo on to pewnie wie o robi i myślę że nie wyciągał by od ciebie kasy tak po prostu... Co prawda mało go jeszcze znam, ale wydaje się naprawdę w porządku

Gość Moniqe29
Natasza - tak chciałam tak zrobić , ale jak dzwonilam do niego z niskimi jeszcze wynikami w sobotę to kazał się wsztrzymac z działaniami, Lh było 4,55 ale to był 11. Misiaczek - w 10 dc na usg jeden pęcherzyk 17 , drugi 11 więc chyba nie rewelacja.

Gość Moniqe29
A co sądzicie żebym zadzwoniła do luxmedu i poprosiła o wcześniejsze podanie wyników?

Gość kana107
Moniqe stymolowalam sie clo od 3 do 7dc, MisiaczekGW pęcherzyki mialam 20 i 21mm, lecze sie u W i mysle ze wie co robi ale watpliwosci zawsze sa. no i dodam ze troche bylam zszokowana bo za pierwsza iui +usg zaplacilismy 370zł a za 2 iui 430zł takze przez miesiac podrozalo ale nic to

Gość MisiaczekGW
No właśnie te wątpliwości... Ja też przed każdą IUI się bałam czy nie pękły wcześniej, tyle że u mnie problem z pękaniem, lh nie rośnie, więc po prostu IUI miałam niecałe 40 h po pregnylu

Gość MisiaczekGW
430- dużo i nie dużo... My nie mamy za bardzo wyjścia. Wrogi śluz niestety bardzo utrudnia naturalne starania:( Już mamy 3 IUI za sobą ale to w Katowicach i teraz IUI kosztuje tam 700zł. Więc w sumie u W to 270 zł mniej

Gość MisiaczekGW
Moniqe pęcherzyki rosną 2-3mm na dobę. w sumie ten 17mm to na 10dc całkiem całkiem... Ja takie miałam zawsze w 11-12dc a IUI wtedy wypadało w 14dc przy wielkości ok 24mm. I każdą IUI miałam na niepękniętych

Gość Moniqe29
Kana - te sumy są ogromne. Misiaczek ja tez mam niskie Lh , może więc nie będzie za późno. A iui na niepekniętych ? Ale po pregnylu przecież pekają, sprawdzasz to zawsze czy nie?

Gość MisiaczekGW
Zawsze sprawdzałam dzień lub dwa po no i pękały:) Zresztą czuję wtedy bardzo charakterystyczny ból w podbrzuszu.

Gość kana107
Moniqe ja przy pierwszej iui mialam na niepeknietym,choc wzielam pregnyl, a juz druga byla na peknietych MisiaczekGW my tez borykamy sie z wrogim sluzem,ja niestety zawsze na owu mam piekny nibypłodny śluz i jak to widze to mnie szlag trafia wolalabym zeby wogole go nie bylo bo wiem ze on nam tylko przeszkadza a nie pomaga plemniczkom przezyc

witajcie :-) ale dzisiaj sie wnudziłam, pogoda do kitu :-( qrcze to IUI już takie drogie...??? :-( ja to myslałam, że 320zł zaplacę, dobrze, że piszecie , bo byłabym nie przygotowana....ja jutro na wizytę idę... boję sie trochę,,, chociaż nie liczę na wiele, pewnie znowu jajeczka nie urosły, bo mam słaby śluz :-(

Gość Moniqe29
Majeczka nie bądź taką pesymistką, nie ma tu młotków więc nie mogę ci nastukać.O której masz wizytę?

Gość Perelka73
Hej Moniqe, nie odpisalam, bo wyszlam wczoraj po konferencji i poszlam spac. Bede trzymac kciuki, zeby okazalo sie, ze iui mozna zrobic

Gość Moniqe29
Perełka - dzięki. Ja też cały czas trzymam kciuki za ciebie. czy spodnie już znalezione?