Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki80

katarek u niemowlaka

Polecane posty

mam pytanie do mam niemowlaczków.Jak radzicie sobie z katarem u tak małych dzieci? mój synek ma 2 miesiace i od 5 dni borykamy się z katarem.Ratuje nas frida i woda morska.Oprócz tego daję mu eurespal i spray do nosa euphorbium.

Gość mamonnna
chyba musisz poczekać aż przejdzie, stosowałam to samo co Ty, ale co się umeczyliśmy z małym:( kładź dziecko po wkropieniu kropelek na brzuszek a po jakimś czasie odciagaj fridą.

takze meczymy sie strasznie nawet ze snu mała wybudza sie potrafi zadławic sie katarem gdy scieka po sciankach gardła po ilu dniach was zeszło?

powiedzcie mi kochane jaka macie temp w domcu od tego bardzo duzo zalezyy, tak maly brzdac nie pownien miec kataru to jeszcze przez dlugi czas,, a co do temp, jak malego ubieracie czym przykrywane do spana itd. tutaj pomoze jak najwiecej swiezego powietrzaa, sluzuwka jest wysusona i o to katar powstaje, a katar u tak malego dzecka,, nei chc estraszyc ale moze zalegac w oskrzelach ,a potem pasc na pluca wiec lepiej ne przegzewac dziecka bo to jest gorsze niz by zmarzlo

a co do gruszki do nosa,,to jest do kituu jaka by to gruszka czy mala czy wieksza nie byla,, wieksza ma wieksze cisnienie jak nacsniesz ale za to jest gruba u wejsca a mala ma mniejsze cisnienie ale za to ma mniejsze wejscie ehh poszukajcie czegos takiego takiej rurki co sie ustami ciagnie te glutki do pojemniczka,, moja znajoma ma cos takiego zapytam sie,

wazka nie mamy wysokiej temp.20-21 stopni w dzien w nocy ok.19 nie jest grzane juz mała podłapała ode mnie i od meza katar nie wiem co robic bo lekarz kazał trzymac w cieple i nie wychodzic na dwór najdziwniejsze jest to ze ten katar nie wypływa z dziurek tylko siedzi gdzies głeboko i tylkko frida daje rade jest gęsty 2 dni temu byl zielony ale na szczescie z powrotem jest przezroczysty

Gość mamonnna
tak z tydzień to trwało, ale strasznie to wspominam, mój do tego jeszcze zwracał tymi glutami, biedny tak był że szok. Temp i wilgotności pilnowaliśmy, niestety mąż go zaraził:( To do odsysania to frida.

viki mozesz sie meczyc nawet 2 tyg, z malymi dziecmi nie ma zartow co do kataru:(

Gość mamonnna
a mi lekarz właśnie kazał wychodzić na dwór bo lepiej się wtedy oddycha. Opatulałam małego i wychodziliśmy. Psikaj czesto solą i euphorbium i odciągaj, w końcu przejdzie to cholerstwo

Gość mamonnna
lekarz wypisał nam jeszcze nasivin ale stosowałam tylko jak miał zatkana dziurkę i się odtykała po jakimś czasie

Gość a ja polecam pojsc
do homeopaty,na katarek dobry homeopatyk pomoze skutecznie , mowie z autopsji ;) powodzenia

no to bardzo dobrze kochaneee, a i jesli juz sa przezroczyste glutki to juz dobrzee teraz mus byc znacznie lepiej,,a co do wychodzenia na dwor, jesli nie chcesz z dzidzia wychodzc bo se boisz to wietrz cocaz bardzo czestoo pokoj, im wecej swiezego powetrza tym lepiej,, moj jak byl maly to nie mal kataru dopiero jak mial 6 miesiecy ale i tak z nim wychodzilam na dwor bez przeszkod i to byla taka pora roku jak teraz(przeszlo samo w ciagu tyg.),,nie wem jak z takim malcem ale chociaz wietrzcie sobe domek:) sluzuwka musis ie zregenerowac

Gość mamonnna
mój synek ma 6 miesięcy, a pierwszy katar zaliczył jak był w wieku Twojego dziecka

dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) ja mam jeszcze 5 leniego synka też w okresie niemowlęcym przechodził katar ale to sie zapomina jutro mamy chrzciny więc wolę nie wychodzić do jutra na dwór a potem jak będzie ładna pogoda to ruszymy na spacerek pokój wietrzę,nawet teraz mam okno uchylone

Gość mamonnna
będzie dobrze! Buziaki dla maluszka;)

Gość abraja
ja stosowałam takie cos gruszkopodobne jest wielkości duzej śliwki i wspaiale siągało z noska tylko ze to koszmar dl kazdej matki...kropli lekarz ie chcial dac ale mozna podobno nasivin dla niemoląt.Polecam tez olejek olbas na poduszke pare kropli wylac albo posmarować maścią marejankową(nie wie jak sie to pisze ;))pod noskiem dzidiusia a temperatura a umnie była zawsze taka sama 17 stopni