Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskolka

Kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklach 40 dniowych?

Polecane posty

aha..... no ciekawe co tam u mnie bedzie w poniedzialek na usg..... ostatnio jak mnie badal to powiedzial ze zadnej nadżerki nie ma w szyjce macicy...... a na usg sie dowiem czy nie mam zadnego torbiela ,,,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok...... no a i tak nie jestem pewna na 100 % czy pojde na to usg bo jak dostane okres to nie bede mogla.......

a wiecej razy w tym cyklu staraliscie sie o dzidzie niz w poprzednim?????? no bo u mnie znacznie wiecej ale czy przyniesie to jakies rezultaty to nie mam pojecia......chociaz powiem Ci szczerze ze w tym cyklu wogole nie myslalam tak o tym wszystkim jak w poprzednim cyklu

w sumie to przytulanek bylo troche mniej.I powiem Ci ze jak narazie to zachowuje spokoj tzn tak jak ty mniej o tym mysle.Mam nadzieje ze wyjdzie to nam na dobre.I mi i Tobie.Ja mam mala nadzerke:(ale nic strasznego sie nie dzieje ta gin powiedziala ze ponad polowa kobiet ktore regularnie wspolzyja maja nadzerke....ale kontroluje to robie cytologie raz na rok i jest oki

moze wreszcie nie przyjdzie ta @.....planujesz robic jakis tescik na dniach cyz cyekasy do wizyty u gina?

wlasnie pytalam sie gin czy nie powinnam jej usunac (tzn wymrozic bo poniewaz ja jescze nie rodzilam wiec moge miec tylko wymrazana)a ona mi na to ze ta nadzerka jest mala nie ma takiej potrzeby i jak urodze dziecko to wtedy mozna sie za nia zabrac....coz wierze jej na slowo to wkoncu fachowiec :)

a powiedz robilas sobie badania krwi na hormony te podstawowe tj prolaktyna, lh,tsh prohesteron?

achas pytam bo tez warto skontrolowac te hormonki zwlaszacza prolaktyne ja tez teraz robilam badania i na szcczescie sa oki.Dzasty ale moze |Ci sie udalo wresczie:)........

jaskolka bylabym bardzo szczesliwa jezeli by sie udalo, ale z moim szczesciem to raczej nie mozliwe..:(

hej jaskolka co tam u ciebie......... ja okresu dalej nie dostalam ale podbrzusze pobolewa mnie coraz cxzesciej

Przykro mi bardzo ze ta wstretna okropna@ pryzsyla do ciebie......kochana jak bedziesz u gina niech koniecznie zleci ci badanko hormonow zwlaszcza prolaktyny!!!!!Mozesz miec ja np podwyzszona wtedy czesto dochodzi do zachamowania owulacji ale sa leki na jej zbicie i wtedy owulka wraca do normy.A najlepiej moze bys sie umowila na ten monitoring owulacji wtedy bedzie wiadomo czy pecherzyk peka. Glowa do gory!!!!!!!!

wiem ze tak latwo pisac.....Dzasty a nie mysleliscie z partnerem by on tez sie przebadal? tak dla swietego spokoju by wykluczyc jakis problem z jego strony niech zrobi badanie nasienia i jak sie okaze ze ma slabe plemniczki to tez dostanie jakis na lek wzmocnienie plemniczkow.ta moja gin tak mi powiedziala ze jesli do konca roku nie zajde w ciaze to by wyslac partnera na badania......

chociaz jak mi teraz sie nie uda poczekam do nastepnego cyklu i jesli w nastepnym znow nie wyjdzie moj P zrobi to badanie.....Dzasty wkoncu doczekasz sie wsojej upragnionej fasolki!!!!!!i to juz niedlugo!!!!

jaskolka teraz jak pojde w poniedzialek do ginekologa to powiem mu zeby mi dal skierowania na te wszystkie badania i zobaczymy czy ze mna jest wszystko ok, a wiesz musze tez mienic gina bo okazalo sie ze jest do du..., co bralam przez te trzy miesiace ten duphaston od 10 do 20 dnia cyklu .to jest mozliwosc ze w tym czasie9 czyli przez te trzy miesiace nie wystepowala u mnie owulacja) , duphaston trzeba zazywac dopiero od momentu jaj wystapi jajeczkowanie...a ja prawdopodobnie bralam juz ten lek przed wystapieniem jajeczkowania.... a len lek brany w pierwszej fazie przed jajeczkowaniem nie dopuszcza do pekniecia jajeczka i do ewentualnego zaplodnienia..... w moim przypadku ten lek powinnam dopiero gdzies od 16 dnia cyklu brac a nie od 10 tak jak on mi kazal

od grudnia zaczelismy ...ale od grudnia do kwietnia miałam bardzooooooooo nieregularne @ bo 42, 41.46 to wtedy wogole niewiadomo czy owulacja u mnie wystepowała...... od konca kwietnia zaczelam brac duphaston to potem mialam cykle 27, 26. 25 dniowe. a teraz pierwszy cykl bez duphastonu i trwal 29 dni

na pewno bedzie dobrze do konca tego roku musimy sie doczekac swoich fasolek!!!!!

mam nadzieje ze po tym duphastonie bede miała regularnie @.... no jezeli juz w pierwszym miesiacu bez brania go juz mam 29 dniowy cykl to czyba jest dobrze co?

pewnie ze tak cykle 29 dniowe sa jak najbardziej prawdidlowe moj ostatni cykl trwal 31 dni mam nadzieje ze sie juz nie wydluzy i bedzie taki no chyba ze powodem wydluzenia bylaby fasola.....

jak tam masz obfite krwawienie czy tak jak ostatnim razem?wiesz z tym duphastonem to masz racje ten lek zapisuje sie kobieta jak juz wystapi owulacja!!co za gin!!!czyli bardziej w drugiej polowie cyklu gadalam z kumpelka bo ona tez rok temu zazywala duphaston