Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskolka

Kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklach 40 dniowych?

Polecane posty

dzasty czemu cie ma:(?niestey dostałam okres leje sie ze mnie jak z kranu:(:(:(:( :(:( coz....ide do gina w srode niech mi zleci wszystkie badania.....jak ty sie czujesz?

Gość a w ktorym dniu cyklu jestes
Jaskolka przykro ze jednak dostalas , mialam nadzieje ze siie udalo trzymaj sie i nie poddawaj

Gość a w ktorym dniu cyklu jestes
dla pocieszenia mnie tez sie nie udalo pomimo monitorowanej owu w tym cyklu. zrobilam tescik i niestety wyszedl negatywnie dzis lub jutro zaczne nowy cykl , bo czekam na okres

Dzieki za slowa otuchy...naprawde mialam taka iskierke nadzieji ze jednak sie udalo ale niestety nie wiedzialam ze tak mnie to dobije az sie poplakalam

czesc. sorki jaskolka ze sie nie odzywalam , ale od srody wieczor nie bylo mnie w domu , dopiero teraz przyjechalam ,a nie mialam dostepu do neta...jaskolka przykro mi ze dostalas okres:(a miałam taka wielka nnadzieje ze moze chociaz Tobie sie udalo... wiesz co jaskolka, my chyba za bardzo sie doszukujemy we wszystkim objawowo ciazowych i myslimy non stop o tym , chyba trzeba wreszcie wyluzowac, bo jak my caly czas bedziemy czekaly czy okres przyjdzie czy nie, to on zawsze bedzie przychodzil, a jak nie bedziemy o tym myslaly to sama dzidzia przyjdzie....hehhe , wiem ze fajnie jest tylko tak pisac, sama wiem po sobie...ale musimy wreszcie sie wziasc za siebie...

Wiem musimy wreszcie wyluzowac ....zaczelam nowy cykl za 4 dni zaczynam znow lykac wiesiolek no i ide w srode do gin chce by zrobila mi usg i pogadac o tym duphastonie .Wiesz dla mnie jedynym plusem z tego ze dostalam okres to to ze dostalam go w 31 dniu cyklu a nie w 40 odpukac nie wydluzyl mi sie znowu cykl....obiecalam sobie ze od tego cyklu biore sie w garsc i przestane wmawiac sobie jakiekolwiek objawy ciazowe jak sama napisalas wkoncu dzidzia do nas przyjdzie.....

nie chce wiecej placzu jak przyjdzie@....sama tak sobie zrobilam bo mimo wszystko wmawialam sobie objawy.Dzasty jak wrocisz od gina daj znac co i jak ja tez tobie napisze co mi gin powiedzial....

jaskolka ok dam znac, co tam wogole u ciebie???????? ja w tym cyklu nie bralam duphastonu( poniewaz, czasami krecilo mi sie w glowie itd, jakies skutki uboczne) zobacze jak bedzie w tym cyklu, teraz w sumie bylby moj 4 cykl z duphastonem , a przeciez zawsze nie bede go brala, bo to jednak tabletki hormonalne, wiec zdrowe tez napewno nie są. wlasnie zastanawialam sie czy jak ja biore ten duphaston od 10 do 20 dnia cyklu to czy wogole u mnie przez ten duphaston wystepuje owulacja. dlatego teraz dla sprawdzenia nie biore tych tabletek, lykalam tylko do 10 dnia cyklu wiesiolek( bo tego dnia prawdopodobnie wystapila u mnie owulacja), bralam po dwie tabletki 3 razy dziennie. dzisiaj jest moj 13 dzien cyklu.. staranka byly w 10dniu cyklu ,12 i 13 , zobaczymy ale w tym miesiacu mam nadzieje ze nic nie bede sobie wmawiac, zobaczuymy...:)

hejka!!!!ja dzis mam 4 dzien cyklu ale jescze nie skonczyl mi sie okres.Jutro zaczynam lykac wiesiolek.Jutro tez mam wizyte u gina mam nadzieje ze do jutra juz mi sie skonczyokresik bo chcialabym by mi zrobila usg czy wszystko jest w porzadku .Przytulanki za pare dni :)OSTATNI CYKL TRWAL U MNIE 31 DNI .Wiec owulka powinna wystapic kolo17 dc hm....ale nie kupuje juz testow owu narazie.Bede obserwowala sluz.Zobaczymy najwazniejsze by byl luz wtedy na pewno nam sie uda Dzasty!!!

hej jaskolka bylam dzus u gina no i robil mi badanie takie normalne narazie i powiedzial ze szyjka macicy jest czysta czyli ani nie jestem w ciazy ani nie mial nadzerki-o tyle dobrze, powiedzial mi ze mam powiekszony jajnik prawy9 to ten co mnie pobolewal) i teraz mnie zastanawia dlaczego mam powiekszony czy mam torbiela a moze to po owulacji niewiem, dowiem sie 3 sierpnia -bo wtedy mam badanie usg. kazal mi odstyawic duphaston ( ja i tak wczesniej to zrobilam bo od tego cyklu wogole nie bralam). pytalam sie go dlaczego testy owulacyjne po owulacji a przed terminem miesiaczki wychodza pozytywnie a on powiedzial ze dlatego ze progesteron jest podwyzszony i to oznacza ze owulacja wystapila. pytal sie od jakiego czasu staramy sie od dziecko, to powiedzialam ze od grudnia , to powiedzial ze mozemy zacząc juz badania dlaczego nie moge zajsc w ciaze, z jednj strony sie boje bo niewiem co badania wykaza

jaskolka a u ciebie krwawienie juz ustapiló? bo jak dobrze pamietam to ty jutro idziesz do gina prawda?

Dzasty tak jutro mam wizyte u gina dzis robilam badania krwi na prolaktyne testosteron,i hormony tarczycowe i jutro przed wizyta u gina je odbierami zanosze do gina....krwawienie juz mi ustapilo.Dzis mam 5 dc. przytulanki wkrotce...dam ci jutro znac co mi gin powiedzial

hejka wiec gin powiedzial ze wyniki z krwi mam oki nie przepisala mi duphastonu twierdzi ze narazie mi nie potrzebny....poniewaz dzis mam 7 dzien cyklu wiec usg tez mi nie zrobila zasugerowala bym przyszla w polowie cyklu wtedy zaobserwuje czy peka mi pecherzyk i uwalnia sie komorka ...powiedzialam jej ze teraz ten cykl to bedzie moje 3 staranko o dzidzie ona mi na to ze daje mi jeszcze 5 miesiecy jesli do konca roku nie zajde to da skierowanie mojemu partnerowi na badanie nasienia

sama nie wiem co o tym myslec...powiedziala ze u kazdej kobiety kilka razy w roku moga pojawic sie cykle bezowulacyjne mimo iz wystapil mi sluz plodny to nie jest on gwarancja na to ze jajeczko uwolnilo sie tak mi tlumaczyla....coz lykam 2 dzien wiesiolek zaczne przytulanki od jutra...rozmawialam z partnerem o tym badaniu nasienia nie ma nic przeciwko nawet jest chetny pojsc je zrobic wczesniej zobaczymy a jak u Ciebie?planujesz jeszcze jakies przytulanki w tym cyklu?

hej jaskolka. przepraszam cie ale musialam nagle wyjechac i dopiero teraz wrocilam do domu, nie mialam mozliwosci korzystania z internetu i dlatego sie nie odzywalam.... ja czekam na okres zobaczymy czy przyjdzie...... mialam dzis miec usg dopochwowe robione ale przeniesli mi na 10 sierpnia a co tam u ciebie? jak staranka?

hejka,fajnie ze sie odezwalas juz myslalam ze zrezygnowalas z pisania.Byly staranka w tym cyklu.Dziy mam 19dc okres powinnam dostac 16,17 sierpnia.Nie robilam zadnych testow owulacyjnych,Obserwowoalam sluz łykalam wiesiolek i powiem Ci ze w tym cyklu mialam wiecej tego plodnego sluzu.Coz zobaczymy....

termin okresu mialam na sobote albo niedziele ale nie dostalam..... brzuch mnie chwilami pobolewa jak na okres wiec napewno sie pojawi...... cykl mi sie wydluza pewnie dlatego ze nie zazywalam teraz tego duphastonu

robilam wczoraj test miedzy 19 a 20 ale wyszedl negatuywnie.... wczortaj mialam miec robione usg ale doktor musial gdzies nagle wyjechac i przelozyli mi wizyte na 10 sierpnia , zrobi mi wtedy usg wiec zobaczymy

Chcialam isc na monitoring jajeczkowania ale stwierdzilam ze jeszcze poczekam jesli w tym cyklu znow nie wyjdzie to wtedy wybiore sie w nastepnym a jesli w nastepnym nie wyjdzie przy pomocy monitoringu to wtedy moj partner bedzie robil badanie nasienia