Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cotton

ślub z powodu dziecka?

Polecane posty

Gość cotton

co sądzicie o zawarciu małżeństwa z powodu wpadki? ja jestem w ciąży i moj partner ciągle mnie namawia do slubu :D wydaje mi sie ze ta ciąża spadła mu jak z nieba bo teraz ma pretekst żeby wywierac na mnie presje... a ja nie jestem gotowa i tego slubu w ciagu najbliższych 5 lat na pewno z nim nie wezme....a mówi sie ze to kobiety zaciągaja biednych mezczyzn do ołtarza.. :]

nie wziełabym slubu tylko z powodu dziecka :/ teraz sa takie czasy ze nie trzeba isc do oltarza jak sie jest w ciazy:)

Gość DIMKA77
nie polecam takiego interesu.. ;-)

Jak go nie kochasz to się nie hajtaj i tyle ale jak tak i chcesz mieć męża ojca dla swojego dziecka i żeby dziecko miało jego nazwisko to bym wzięła ślub

Gość cotton
kocham ale nie chce formalizować naszego związku bo tak mi wygodniej ;p

Gość a nie lepeij dla ciebie
nie ma sesnu 0jak ktos sie nie chce hajtac to takie malzenstwo i itak nie wyjdzie.

ja też jestem w ciąży i żyjemy bez ślubu i nadal mamy zamiar tak żyć, jest to dla nas niepotrzebny nam papier :) dziecko czy ze ślubem czy bez i tak będzie miało kochających go rodziców i to jest najważniejsze, polecam tylko podpisanie w USC przed porodem dokumentu oświadczenia o uznaniu dziecka poczętego

Gość cotton
czuje sie jak uciekajaca panna mloda :D a moj luby wcale sie nie zraża i stanowoczo twierdzi ze rok nie minie a zostane jego ukochana zoną ;] już nie wiem jak sie bronić :p

jak nie chcesz ślubu to cię do niego nie zmusi :) poza tym wytłumacz mu że ty też masz własne zdanie i powinien się trochę z nim liczyć

Gość DuoMama
NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE!!!! Przecież możecie mieszkać i wychowywać dziecko razem bez ślubu. Na ślub zawsze przyjdzie czas, wtedy kiedy będziesz na ten krok gotowa. Takie jest moje zdanie. Ja NIGDY bym się nie zdecydowała na ślub z powodu ciąży bez względu na to co ma do powiedzenia rodzina.