Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Verus

ILE KALORII DZIENNIE?

Polecane posty

Hej Laski!Czy Wy jecie w ciazy wiecej niz przed ciaza?Niektore mowia,ze prawei za 2 jedza a dla mnie to zadziwiajace...Jestem pod koniec 38 tc,dziecko jest podobno duzee a wcale nie jadlam jakos za 2...Przez cala ciaze przytlam 12 kg-juz sie boje tych wakacji-cos czuje,ze musze odkopac moje tasmy z cwiczeniami na video-takie dosyc smieszne i starodawne,ale fajne:)Pozdro

Gość rrrr
mi stracza kolo 1300... jestem w 27 tyg i przytyłam od poczatku kolo 2 kg.ale moze to dlatego ze przez pierwsze miesiace ciazy ciagle chorowalam i schudlam 7 kg-mialam odmiedniczkowe zapalenie nerek i infekcje narzadow rodnych :( teraz dopiero troche zaczynam nadrabiac

No ja tez z poczatku schudlam-przez -prawie 4 miesieczne wymioty!-to bylo straszne.A brzusia tez z poczatku nie bylo wcale:)

Gość gggggggggg
1300?? to cud,ze w ogóle tyjesz.1000 cal to już super dieta jest

Gość rrrr
ale ja po prostu czuje sie najedzona.od tego paromiesiecznego niejedzenia chyba skurczyl mi sie zoladek. ale teraz jem duzo witamin, owocow i warzyw, wiec mam nadz ze bedzie dobrze. zreszta z tego co czytam od innych mam to apetyt zcesto przychodzi pod koniec ciaży, wiec pewnie jeszcze troche nabiore ciala :]

Troche mi sie nie chce wierzyc w te 1300kcal :O Ja na poczatku ciazy schudlam 5kg bo mialam okropne mdlosci i tak naprawde zaczelam tyc od 7 m-ca. Teraz jestem w 40 tc i mam 20kg+ :( , wiec same widzicie . Acha, i od razu zapewniam ze nie objadam sie ponad miare, maz wydaje krocie na warzywa , owoce i inne zdrowe rzeczy dla mnie :) ❤️ ❤️ ❤️

Gość cotton
nie licze kazdego posilku z tabelka w rece :D ale wydaje mi sie ze wiecej niz 1300 nie ma. ciagle od wszytskich slysze ze mam jesc i jesc a ja wcale nie jestem glodna... a jak przychodzi pora obiadu to cala rodzina mnie pilnuje, czuje sie jak wiezien :p

Gość rrrr
nicki mi sie zaplataly ;p

a ja nie liczę kalorii, po prostu jem to, co według mnie wartościowe i tyle, ile czuję, że potrzebuję. Niemal calkowicie zrezygnowałam z rzeczy oczywistych - wszelkiego rodzaju słodyczy, słodzonych i gazowanych napoi, chipsów, smażonego mięsa, ciężkich sosów. Jestem w 6 miesiącu i przytyłam około 1,5 kg, może 2 kg, mała jest duża, ruchliwa, ładnie się rozwija :)

i przyznaje, że czasem sobie pozwolę na wyskok z męzem i znajomymi do pizzerii, ale to tak raz lub dwa razy na miesiąc :)