Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amant Wszech Czasów k.odwetowa

Może ktoś to przetłumaczy z angielskiego?

Polecane posty

\"Potassium reacts with carbon monoxide at temperatures as low as 60 °C (140 °F) to form an explosive carbonyl (K6C6O6), a derivative of hexahydroxybenzene.\" I jeszcze to co to znaczy \"This will clear it up: Carbonyl potassium is KCO, it is different than hexahydroxybenzene potassium K6C6O6. Both of which are actually different than potassium rhodizonate (K2C6O6). Then there is also potassium acetylenediolate (K.OC.:CO.K). Hexahydroxybenzene potassium is made as the Lehrbuch der organischen Chemie by Victor Meyer describes by leading dry CO into molten potassium, it is a grey mass and becomes highly explosive upon standing in air (they say it\'s harmless freshly prepared), this comprises the most significant part of the black mass which had resulted in large explosions by the reduction to potassium, they say its formation can be completley avoided nowadays, but don\'t give the details afterwards. Though at higher temperatures (above 180ºC) the reaction between CO and potassium mainly the hexahydroxybenzene compound forms, below that near the m.p. of potassium around 62.3ºC acetylenediolate and an \"organometallic compound\" predominate. According to Meyer, potassium rhodizonate forms from the hexahydroxybenzene by washing it continuously with dilute alcohol where it results by oxidation. Carbonyl potassium is described by Gmelin and is made by leading CO at -50ºC into a solution of K in NH3, until it turns from blue to white-pink. It detonates at 100ºC, upon exposure to air or a drop of water it forms K2CO3, potassium oxide, and carbon. Sorry about the confusion, I didn\'t know so many different compounds form from CO and potassium\" Chcę wykonać kiedyś ten przepis:O.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tlumaczz
Przepis na lekką, pyszną ”sałatkę z marchewki“ do obiadu, kolacji. Czas przygotowania: 25 minut Porcja: dla 4 osób Kaloryczność: 135 kcal porcja Składniki: * 4 marchewki * pęczek bazylii * 2 pomarańcze * cytryna * 2 łyżki oliwy * ½ łyżeczki imbiru w proszku * ½ łyżeczki cynamonu w proszku * łyżeczka cukru * sól * pieprz Wykonanie: Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomarańcze obrać, usunąć błonki i podzielić na cząstki. Zachowując ściekający sok. Bazylię umyć i porwać listki. Marchewkę połączyć z pomarańczami. Z cytryny ściąć skórkę i posiekać. Wycisnąć sok, dodać skórkę z cytryny, cynamon, imbir, cukier, sól i pieprz. Wymieszaj sos. Sałatkę zalać sosem, dodać listki bazylii i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×