Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamila 23

Proszę pomóżcie mi interpretacja MR

Polecane posty

Właśnie odebrałam wyniki rezonansu i niewiem co o nim mysleć oto on: Badanie wykonano w sekwencjach Se T1 i FSE T2 przegladowe a także Se T1 po dożylnym podaniu kontrastu w przekrojach strzałkowych i czołowych w warstwach o grubosci 3mm. Przysadko mózgowa o wymiarach 16,7 x 7 x 7.9 mm Położenie i sygnał płata tylnego prawidłowy. Płat przedni o niezupełnie jednorodnym sygnale po dożylnym podaniu kontrastu, z nieco wyodrębniającą się ok. 3mm strefą hypointensywną w prawobocznej części - obraz nie pozwala na wykluczenie tworzącego się mikrogruczolaka. Wskazana kontrola MR. Szypuła przysadki mózgowej w płaszczyźnie czołowej krótka, położona pośrodkowo. Na przekroju strzałkowym szypuła przysadki mózgowej mierzy ok. 2.7 mm. Przepona siodła tureckiego nieco uwypuklona w części środkowej. Skżyżowanie nerwów wzrokowych i struktury zatok jamistych w normie Bardzo proszę co o tym myślicie...

Gość sorry ale o takie
rzeczy trzeba pytac specjalistow w zakresie diagnostyki obrazowej, oraz neurologów bądź neurochirurgów! co ci strzeliło do głowy aby pytac o takie rzeczy na kafeterii??????????????????

Gość tzn powiem tak
nie pomoge jak zresztą podejrzewam każda z nas.. chociaz a nuż sie znajdzie tu jakis specjalista/specjalistka w co wątpię, chyba musisz isc do lekarza.....

Dzięki wiem że muszę iść do lekarza, ale zrobie to dopiero jutro ,a byłam bardzo ciekawa czy może ktos wie.