Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poma

szew w ciazy

Polecane posty

Gość poma

czesc. jestem w 27 tygodniu ciazy i dowiedzialam sie ze skrocila mi sie szyjka i musze lezec i brac leki. jak zapytalam sie lekarza o ewentualny szew to mni epoinformowal ze juz jest za pozno.... natomiast na internecie znalazlam sporo informacji ze nawet 2 28 tygodniu lekarz zakadal szew. dlatego mam pytanie jak to jest naprawde?

u mnie w 28 tc mój gin się zastanwiał nad szwem ale jednak go nie założył, bo akurat moja szyjka była miękka i szew mógłby się zsunąc a to by nawet pogorszyło sprawe. Moja szyjka miała wtedy jakies 16mm. Teraz jestem w 39tc i wszystko jest oki, fakt tez musiałam dużo lezec (choc wiecej siedziałam przy kompie niż leżałam) i odpoczywac (choc codzienie robiłam obiad a i nawet czasem posprzatałam). Ale nie wychodziłam wogóle z domu i wszystko robiłam bardzo powoli i ostrożnie. Teraz czekam na rozwiązanie to dzidziuś nie spieszy :) Wszystko będzie dobrze, uważaj na siebie i nie martw się, szew to nie jest koniecznosc!

Gość co do wczesniactwaaaa
prawda jest taka ze jak są skurcze to tego szwu się nie zakłada.

Gość poma
dziękuje za informację, bardzo się denerwuje ale jestem dobrej myśli :)

Ja jestem w 25 tygodniu, tez mi powiedzieli, ze za pozno na szew. Bede miala pessar. Mam szyjke nieco rozwarta od wewnatrz i tez musze lezec. I leze. Szczerze mowiac, mam juz dosc. Dzis jest 9 dzien mojego nicnierobienia..... mam ogromna nadzieje, ze jak bede miala ten krazek, to bede mogla w miare normalnie funkcjonowac...