Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia12546

badanie na cukrzyce w ciazy ile glukozy

Polecane posty

Gość sylwia12546

moj ginekolog napisla mi skierowanie na badanie ale nie napisal ani nie powiedzial ile w aptece kupic glukozy 50ml czy 75 ??

Gość nie ml tylko g

dziewczyny, a w jakiej ilości wody sie rozpuszcza 50 g glukozy? Bo ja rozpuściłam w dużej szklance i nie wiem czy nie zmaściłam tego badania

jesli chesz, to w labolatorium, ale mnie lekarz poradził, zebym zrobiła w domu z cytryną, zimne i zabrała sobie w butelce - jest dużo lepsze, a wyniku nie zakłamuje. Tyle tylko, ze wyraził sie, żebym rozpuściła w KUBKU. Dla mnie kubek to troszkę więcej niż szklanka, dopiero po czasie wpadłam, że niekoniecznie i teraz się martwie czy badanie nie jest do ... kosza

Gość do klaudka...
sama sobie rozpusciłaś???po co?? przeciez to robia babki w laboratorium...potem godzina siedzenia, zadnego wysilku ani nic i po godzinie biora krew...

Gość do klaudka...
sorry nie doczytałam twojej odpowiedzi...ale jesli rozpuscilas w za duzej ilosci wody to fakt wynik moze byc do bani...

dobrze zrobiłaś, jeśli rozpuściłaś w kubku (ok 300ml wody). tylko chcialabym zauważyć że w laboratorium nie muszą się zgodzić na wypicie przygotowanej przez pacjenta glukozy. chodzi tu o zaufanie do pacjenta. są laboratoria, które rozpuszczają swoją glukozę, a są i takie gdzie wymagają przyniesienia zakupionej wcześniej w aptece glukozy.