Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moze ten nick bedzie wolny

to jak z ta owulacja jest?

Polecane posty

Kochane, w poniedzialek byłam na monitoringu cyklu, byl to 14dc. Lekarka powiedziała mi, ze wszystko jest ok i mam jeden pecherzyk z prawej strony o wielkosci 19,1mm. Powiedziala, ze pecherzyk rosnie 1,5mm na dobre, a do owulacji moze dojść jak osiągnie 25mm. Czyli ewentualnie w czwartek. Ja dzisiaj miałam na bieliznie dużo przezroczystego, klejącego sie sluzu - jakby taka kulka która mozna rozciągac (sory za opis) oraz wyczuwam wieksza dziurke w szyjce macicy i wg. tego co mi powiedziala to moj pecherzyk urósl do 23,5mm i nie wiem czy to juz ewentualna owulacja czy nie? Czy jednak musi dorosnac do 25mm? Sama nie wiem.......

Gość kalinowla
owulacja, na bank

wiesz, z owulacją to różnie bywa - pęcherzyk mający 25 mm jest oznaką prawidłowej, silnej, płodnej owulacji. Czasami owulacja jest, ale nie taka, w czasie której można zajśc w ciążę - wówczas pęcherzyk może byc właśnie mniejszy, ale mimo to prawidłowo pęknie. Stąd często problemy z płodnością u kobiet, które niby mają owulację. Zdarza sie, że w takich sytuacjach też biorą leki, które mają za zadanie jakby "wzmocnić" owulację. Kiedyś mi to tłumaczył lekarz. To tylko przykład, bo nie jest powiedziane, że musi być coś nie tak. Może taka Twoja uroda po prostu, a może źle oceniasz śluz (to dość częste). To złożony problem dla samych lekarzy, a co dopiero dla nas, laików :)

w każdym razie na pewno jestes w fazie owulacji, pytanie tylko czy tej mocnej, płodnej. Może pęcherzyk jeszcze wzrośnie :)

jako, ze prowadze kalendarzyk: 10 i 11dc - male plamki krwi... 5dc - 36,3 6 dc- 36,4 7dc - 36,6 8 dc - 36,6 9dc - 36,6 10dc- 36,6 11dc - 36,5 12dc - 36,4 13dc - 36,5 14 dc- 36,3 15dc - 36,3 (dzisiaj)

Gość jak chcesz dziecko
bzykaj sie dzisiaj..... masz sluz plodny, a tempka spadla, tak jest przed uwolnieniem jajeczka... wszystko gra!

:) 3h temu zadzialalam :) moze sie uda...

ja przyznaje, że na temperaturze sie raczej nie znam. Próbowałam kiedyś mierzyc, wytrzymałam trzy miesiące, wtedy nie zaszłam w ciążę. Zaszłam w innym, niemierzonym cyklu :)

Gość Nic wolny
Dzisiaj lekki wzrost temepraturki. To była ta owulacja? ;) ------------ Jako, ze prowadze kalendarzyk: 10 i 11dc - male plamki krwi... 5dc - 36,3 6 dc- 36,4 7dc - 36,6 8 dc - 36,6 9dc - 36,6 10dc- 36,6 11dc - 36,5 12dc - 36,4 13dc - 36,5 14 dc- 36,3 15dc - 36,3 16dc - 36,6

Gość dokladnie tak to jest
najprawdopodobniej była, choć tempka musi skoczyć o 4 kreski, żeby było prawidłowo.