Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca niewiedząca co i jak

Wniosek o KARTE NFZ dla synka. O co chodzi ?????

Polecane posty

Muszę złożyć wniosek o kartę "czipowską" dla narodzonego dziecka. Mam taki wniosek w domu. Co oprócz tego muszę dostarczyć? Nie bardzo to rozumiem, o co chodzi z tymi zaświadczeniami o ubezpieczeniu. Mam legitymacje ubezpieczeniową, ale nie była ona w ciągu ost. 30 dni podbijana! Mąż prowadzi własną działalność. Ja nie pracowałam i nie pracuję. POMOCY :(

Gość ehh1111
może to chodzi o to żeby dziecko było zgłoszone do ubezpieczenia w zusie wypełnia sie wtedy wniosek ZCZA

Wiem o co chodzi,u nas są takie katy czipowe. Po prostu mały ma taką kartę i pzy wizycie u lekaza nie musisz bać legitymacji ubespieczeniewej tylko tą kartę,na nia również są drukowane recepty. Aby złożyć wniosek mósisz mieć pesel synka. Pozdrawiam

Gość 3456789876543
Wystarczy tylko wniosek na którym jest pesel dziecka ?? Nic wiecej ??????????????? Żadnych zaświadczeń ze oplacam zus ????????

Oni Cię sprawdzą ,nic się nie martw,ale jak masz wątpliwości,możesz zadzwonić tam gdzie to sie składa/

ale na takim wniosku pisze, ze ma byc jakiś dokument potwierdzający ubezpieczenie :o ??

No niby tak,nie wiem jak Ty ale ja wysyłałam te wnioski pocztą i nie dołączałam zadnyc dokumentów. Gdy je odbierałam to wziełam ze sobą legitymacje ubezpieczeniowe,ale nie chcieli ich:P Jeśli idziesz osobiście,to weź legitymacje i po problemie i załatw to bo bedziesz miała potem w przychodni problemy bez tej karty>.:)

Gość pupuuuuuuuuuuuu
up

musisz miec pesel, i na wszelki wypadek zgloszenie do zus ZCZA od meza z dzialalnosci, tego sie nie oplaca ale zglasza sie dziecko do ubezpieczenia