Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szokująca wypowiedź

Przyszli Studenci- czyli ciąg dalszy losów Maturzystów.....

Polecane posty

ja szukam dalej coś interesującego dla siebie ... zaocznie bo w dzień chce do pracy, ale póki co nic aż tak ciekawego dla siebie nie widzę :(

gwiazdo ja chyba na studia się nie wybieram na chwilę obecną :) nie wiem czy sobie poradzę, kucie na okrągło to nie dla mnie a na ściągach człowiek nie wyżyje :D jestem ze śląska tak dla info :D

Ja z WLKP :) ale już bardzo blisko zachodniopomorskiego ja swoje kierunki znalazłam jadę złożyć papiery w przyszłym tygodniu, a po drodze musze zrobic odpis świadectwa ukończenia szkoły i do lekarza z ta kartką :O

posiedzę póki co w policealnych :D wystarczy wybrać dobry kierunek.. :P kurde znam masę przypadków, że ludki zdawały na maturze np. gerę, wos a poszli na tą farmaceutykę policealną i dają sobie radę :D coś w tym musi być :D ja w technikum miałam wiele przedmiotów chemio i biologiczno podobnych stąd też chyba uważam, że nie miałabym może masakrycznych problemów :classic_cool:

Ferbi - ja chcę do Cieszyna x)) jezuniu,tylko i wyłącznie tam,gdzieindziej sobie siebie nie wyobrażam niż na tym jednym wymarzonym kierunku! a takie bagno tam sie robi,tyle ludzi,jak patrze na stronie jak sie ludzie zapisuja ;P ja tam jedna z pierwszych co oplate uiscili ;D juz w maju odrazu jak sie zarejestrowałam :)

Moja biedna koleżanka nie zdała razem ze swoją przyjaciólka ... obie tak chciały na farmacje,a tu nagle poprawka w sierpniu :| jedna też znajoma ma gorszą sytuacje, nie zdała 2 przedmiotów;/ ale ona to nawet nie wiem na co chce isc(chce,chciała).

Kupuje się zeszyty żeby notatki robić i książki jakieś ;P ja tam kupię :P oczywiscie jak dowiem sie ile bede miała tych przedmiotów. hah xD!!!

sorka za błąd tam miało być chemio i biologiczno pochodnych :D np, analiza żywności czy mikrobiologia :) sama się dziwiłam, że praca w laboratorium szła mi gładko a wiedza dobrze się trzymała a nawet bardzo dobrze :) :) Ale, że wybrałam całkiem coś innego na maturze to chyba dlatego, że chciałam mieć pewność, że sobie poradzę. Do chemii czy biologii miałam zastrzeżenia, obawiałam się, że noga może się podwinąć dlatego dałam sobie siana:O nie chciałabym mieć poprawek w wakacje z tego 😠 Zaoczne w tym kierunku są w Sosnowcu i w Katosach z tego co wiem, muszę się tam kiedyś wybrać i obadać :D Co najśmieszniejsze, w większej części jestem także humanistką czyli jedna wielka mieszanka ze mnie do wszystkich dziedzin :D

jak patrzę na przedmioty z zakresu germanistyki, to cieszę się że zdawałam mature z historii bo nauczyłam się jak uczyć się historii by zapamiętac ją. Jest tam historia niemiec to będzie mi od razu łatwiej :)

Faithelle- to już ci mogę napisać, że jesteś tam przyjęta :) jeżeli tylko dobrze zdałaś maturkę to spokojna głowa :D ja mam znajome w Cieszynie na wydziale z UŚ, ale nie wiem czy o te studia ci chodzi ?:D Cieszyn to nie żadna wielka metropolia, każdy ma szanse tam iść :D a jaki kierunek ?

etnologia moja matura : jezyk polski podstawowy 43% angielski podstawowy 85% wos rozszerzony 56% ocen prosze ;)

Gość paola1328
wiecie moze co z treminami na pwsz? na stronach internetowych nic nie ma, wogole nie jasno tam jest cokolwiek napisane, z jednej strony pisza ze robia rekrutacje zeby zaosczedzicz nasz czas a z drugiej zeby dowiezc dokumenty i sie pogubilam ;/

faithelle, polskim się nie przejmuj, angol i wos bardzo ładnie :) wos tym bardziej, że rozszerzony :D duże szanse :D a jak ustne? wiesz moja kumpela poszła do Cieszyna na pedagogikę a zdawała na maturze gerę rozszerzoną :D czyli co ma piernik do wiatraka, ale już jest szczęśliwą studentką 2go semestru :)

faithelle masz naprawdę dobre wyniki :) ustne to super :) wg mnie masz szansę :D kierunek ciekawy sobie wybrałaś :)

mogłam zdawać rozsz angielski, kurde x)) poradziłabym sobie ten ang ustny... zeby chociaż te 90,no przezyć tego nie moge. I tak się boje ze sie nie dostane ;( a kierunek ? hmm, no ciekawy, wedle zainteresowań :D

faithelle bez obaw naprawdę :) z takimi wynikami powinnaś być spokojniejsza :D mi matura poszła słabiej napiszę tylko, że najlepiej mi poszedł polak pisemny bo 63 % :D akurat poszło mi najlepiej z tego co nie jest nigdzie potrzebne :D:D i ciesze się, że mam co mam i byle do przodu :)

zwariuje w przedziale dni 10 -13 lipiec zwariuje, do tych dni to juz padne jak przed maturą tam tyle ludzi sie zarejestr. i te oplate usiscilo ... pierwsza studencinką bym była na forum gdybym się dostała:) módlcie się ;)) [ps.i tak Was nie opuszcze] ;] moje marzenia ograniczają się do etnologii aktualnie. i choc spałam dziś tylko 1 h mysląc czy się dostanę, to po maturze odetchnęłam z ulgą .

paola (dobrze pisze ? :) masz coś takiego tam jak indywidualne konto (rejestroowałaś się tam już ? )na Twoim irk powinien byc terminarz,bo na stronie ja tez nie widzę ...

czy ja skladalam papiery gdzies jeszcze ? no,na us na kulturoznawstwo zaoczne (w razie gdybym się dostała na dzienne) zaczynam watpic w to ze sie dostane tam do tego cieszyna na te etnologie dzienna:/