Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arturradom

problem z przeszloscia dziewczyny

Polecane posty

Gość arturradom

Zaczne moze od tego ze mam 23 lata, pare miesiecy temu poznalem swoja pierwsza w zyciu dziewczyne. Pierwsza, poniewaz mimo ze nie narzekalem na brak powodzenia, to zawsze wierzylem, ze jak to bedzie TA, to bede wiedzial. Troche staroswiecka zasada, ale respektowalem ja, bo czulem sie z tym lepiej. Czegos podobnego oczekiwalem od mojej przyszlej dziewczyny - moze nie absolutnej czystosci, bo w miare uplywu czasu zrozumialem, ze cudow nie ma:D ale nie jakiejs rozwiazlosci. Wiedzialem, ze moja dziewczyna byla zakochana przede mna w jednym gosciu, rozumialem to, przeciez to jest normalne. Jakim wiec szokiem bylo dla mnie, jak sie dowiedzialem ostatnio ze jestem jej 6 facetem w lozku ... poprzednich pieciu miala przed ukonczeniem 18stki (teraz ma 21). Po prostu scielo mnie z nog. Ona uwaza ze przesadzam, ze to nic wielkiego. Jednak powiem szczerze, ze nie znam zadnej dziewczyny w podobnym wieku z taka bujna przeszloscia... co o tym myslicie? przesadzam? mam prawo miec rozterki?

wszystko zalezy do tego jaka jest teraz. jak cie nie bedzie zdradzac to nie masz powodu do obaw... teraz sa inne czasy niz kiedys. inna jest młodzież. ja tam nie wiem, ale jesli ci zalezy, to chyba dasz jej szanse?

Gość bzdury gadam
weisz czasami ktos jest mlody i glupi..... i nawet 5 bledow moze popelnic. musisz ja ocenic po tym jaka jest treaz,moze zmadrzala,zmienila sie. a 5 to nie jest az taaak starsznie...no moglo byc gorzej.

Gość jolanta zwana koniem
rzuc ja ale wydupczona szok j

Gość jolanta zwana koniem
i chcesz taką kobiete dziwie sie

Gość a według mnie przesadzasz
Ja mam już męża i on wie, że miałam przed nim sporo partnerów (ilu dokładnie to nie, bo nigdy wiedzieć nie chciał) i jakoś mu to nie przeszkadza. Najważniejsze że teraz jestem tylko z nim, a nie to co było kiedyś. Dodam, że żadnego z moich partnerów wcześniejszych nie nazwałabym błędem:P

Gość taka_jedna_aaaa
musisz to przemyśleć w tym kontekscie, czy będzi Ci bardzo źle z tą świadomością... bo jeżeli masz to pamietać, rozpamietywać, mieć żal i przy każdej kłótni wypominać jej, to nie ma sensu. Bo nawet jeżeli bedzie wierna, to zawsze będziesz patrzył na nią przez pryzmat tych pięcu, z którymi się przespała....

Gość arturradom
Zalezy mi na niej i obiecalem sobie pogodzic sie z tym faktem. Ale to jest strasznie ciezkie, nie wiem co mam o tym myslec...

Gość 089
Miala ich przed 18stka . Teraz ma 21 . Wiec zobacz jaka miala przerwę. Widocznie dojrzała i zrozumiala. Jezeli ją kochasz , to przebolejesz to. W koncu liczy się to co jest teraz, nie to co było. Poza tym znam kilka dziewczyn ktore są w jej wieku a miały więcej patrnerów. Chcesz wszystko zepsuc, bo kiedys z kims cos miala? to bylo kiedys i dzis juz nie ważne.

Gość taka_jedna_aaaa
no własnie...a może zacznij od tego, żeby o tym nie mysleć ?

Gość dwks
Skoro sam jestes porzadny, to znajdz sobie porzadna.

tylko nie daj sobie wmocic, ze jest dziwka i sie puszczała. Kazdy ma jakas przeszłośc, jeden nie ma o czym mowić, inny żałuje, jeszcze inny woli to przemilczeć. Miala przerwe miedzy tymi zwiazkami a zwiazkiem z Toba wiec nie masz o co byc zły. Ja jestem kobieta i powiem CI szczerze ze jesli bym teraz zerwała ze swoim facetem to za 3 lata miałabym 10 na koncie. Nie dlatego ze jestem dziwka czy szmata a dlatego ze seks uważam za super forme zabawy i nie bede sobie jej odmawiac tylko dlatego ze komus sie to nie podoba. Kazdy ma inne podejscie do tych spraw. Jesli Ci to przeszkadza to ja zostaw. Jesli juz prosisz o rade obce osoby tzn ze sobie z tym nie radzisz i pewnie juz nigdy nie zapomnisz. Wiec albo albo.

róbb co chceszALE a Ty co? prawiczkiem byłeś jak z nią slub braleś?? czy moze dla Ciebie bzykanie sie z 5 to powód do dumy? ale zona nie moze iec ani jednego bo juz jest szmata? jesli wybrałeś opcje jeden tzn ze jestes typowym prawiczkiem, z niskim poczuciem wartosci i strachem ze ONI byli lepsi... jesli 2 tzn ze jestes idiota. W sumie na jedo wychodzi.

Gość off eerma
"Kazdy ma inne podejscie do tych spraw." no właśnie. i skoro autor ma takie że laska przgięła pałę puszczając się z 5 facetami to ma do tego prawo. i ma prawo ją pogonić.

no i dobrze, niech ja zostawi i znajdzie sobie cnotke, ktora 2 lata bedzie czekała zeby mu sie oddac... ja pierdziele...

Gość 089
no właśnie. i skoro autor ma takie że laska przgięła pałę puszczając się z 5 facetami to ma do tego prawo. i ma prawo ją pogonić.- przegiecie paly to Twoja wypowiedz. Puszczac sie moze laska co idzie do lozka z kolesiem ktorego poznala tego samego dnia! lub taka co idzie z nim za kasę! skad wiesz jak zbyło z nią? latwo kogos oceniac. U kogos drzazge widzisz a u siebie belki nie dostrzegasz. Zrobila co zrobila i ma za to cale zycie przepraszac? pffff...

Gość żelazo stal i pył
ja to lubię takie suczki :classic_cool: daj jej numer

Gość bojabojaboja
Trochę dziwne to. Ciekawe, czy trochę nie obniżyła tej liczby. No i 5 do 18stki a potem 3 lata bez seksu? Nie wierzę w to. JA swój pierwszy raz przeżyłam w wieku 19 lat, ale to był taki małoletni wyskok i żałowałam. Koeljny seks był po dłuższym spotykaniu się i po 3 latach przerwy. No i potem już miałam tylko 3 partnerów, teraz jestem z 4tym. Mam 24,5 roku. Także coś mi tu nie gra. Wiesz co, powiem Ci tak, jeśli seks i kwestia czystości i rozwiązłości bądź nie ejst dla Ciebie ważna, to będzie Ci przeszkadzał fakt posiadania tylu partnerów w tak młodym wieku u partnerki i nie przeskoczysz tego. Bo to już nawet nie ejst kwestia tego czy jest puszczalska czy nie, tylko tego, że tak czy inaczej będziesz sie zastanawiał nad tym i jeszcze nie daj Boże żałował, że to właśnie ona jest Twoją pierwszą. Zastanów się jeszcze nad tym.

Gość off eerma
inna sprawa to to, że faktycznie kobiety zaniżają ilość facetów w swoim łóżku a faceci zawyżają ilość kobiet. więc pewnie jest tak jak powiedział ktoś wyżej - laska lubi sobie poużywać i jak mówi że miała 5 to pewnie miała z 10. bo szansa na to że 5 do 19 lat a potem kilka lat nic to jest minimalna.

Gość kazikx
"Zrobila co zrobila i ma za to cale zycie przepraszac" po co przepraszac? Niech sobie po prostu znajdzie faceta na swoim poziomie (czyt. szmate w wesji meskiej)

Gość arturradom
Ja wierze w ta jej przerwe. Mowila mi, ze sparzyla sie na kims i po prostu zaniechala wszelkich kontaktow z facetami - az pojawilem sie ja. Tylko ze przeciez tak naprawde ona mogla tak mowic kazdemu kolejnemu, tylko ze przerwy byly krotsze...

Gość pzw niezalogowany
Ja bym nigdy takiej nie tknął. :o Znajdz sobie dziewczyne pasująca do Ciebie, a tą zostaw jakims babiarzom. :classic_cool:🖐️

Gość off eerma
"Zrobila co zrobila i ma za to cale zycie przepraszac" no pewnie że nie ma, czasu się nie cofnie a przeprosiny to się psu na budę zdają. dlatego trzeba brać po uwagę że pewne rzeczy są nieodwracalne i zastanowić się zanim się je zrobi. no ale skoro powszechną filozofią jest "lepiej żałować że się zrobiło niż że się nie zrobiło" to potem pozostają tylko żale.

Gość pzw niezalogowany
Ona nie ma czego żałować, gdyż nie jest to wada. Jest masa facetów(a nawet większosc), którym bedzie odpowiadac na jeden raz. 🖐️

jak dla mnie to ona powinna poszukac sobie facet z podobnym doswiadczeniem i iloscią kobiet na koncie. Rzadko kiedy zwiazek prawczika i doswiadczonej ma szanse na przetrwanie. Jest zal, porównywanie az w koncu rozstanie. Poszukaj sobie dziewicy albo takiej co miala 1 partnera i problem z głowy :)

Gość zygmunut90
A ja uwazam, ze wy nie wiecie, czym jest milosc... ja tez kocham swoja, a nie jestem jej pierwszym... i ma i inne rzeczy na "koncie", al ja ja kocham... naprawde.

Gość arturradom
Gdyby to bylo takie proste ... ja sie prawie zakochalem, a ona utrzymuje ze mnie kocha ... czuje sie odpowiedzialny za wlasne uczucia i za uczucie ktore wzbudzam w innych, wiec nie moge tak po prostu pstryknac palcem i poszukac kogos z mniej bujna przeszloscia.

Gość off eerma
są ludzie którzy "kochają" mimo że są dręczeni, maltretowani, bici. przy czymś takim rozwiązłość to mały pikuś. tyle że taka "miłość" to jakaś patologia.

Gość perelkaaaa
Wiesz mysle ze to jednak duzo w jej wieku, ja mam 24 i mialam do tej pory 1 partnera. Wydaje mi sie ze ta dziewczyna nie jest tym czego szukasz, tak przynajmniej po tym co piszesz, jakie masz zasady. Jesli myslisz ze chcialbys sie z nia zwiazac, pewnie warto by bylo dokladnie dowiedziec sie o jej przeszlosci, wiesz nie znasz jej dokladnie, nie jest powiedziane ze przerwa (o ile mowi prawde) nie byla spowodowana np tym ze zaszla w ciaze i ja usunela, i pozniej juz jej sie odechcialo dawac d*** na prawo i lewo. Wybacz ale prze 18 urodzinami to juz wogole widac ze laska za duzo w glowie nie ma. Ja np cale zycie bylam rozwazna, i dla mnie nic nie usprawiedliwia faktu, ze bzykala sie na prawo i lewo widac nie ma zasad, a nawet mlody wiek jej nie usprawiedliwia! pomysl nad tym