Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj jak boli

jestem w ciąży mam okropne zaparcie

Polecane posty

Gość oj jak boli

co możecie poradzić?

Gość oj jak boli
czy czopki w ciąży na pewno nie szkodzą?

jeśli chodzi o jedzienie: buraki, jogurt z musli i dużo otrębów pszennych, moża dodac slonecznik (według mnie bardzo dobre), suszone sliwki można też sięgnąc po czopki glicerynowe lub takie specjalne dla kobiet w ciaży - Eva Q. Jesli nie jestes w pierwszym trymestrze, to możesz też zażyć praktycznie każdą ziołową tabletkę na zaparcia nalezy jednak uważac, żeby się nie przyzwyczaić do konkretnej metody

provag też działa mimo, że nie jest środkiem przeczyszczającym. polecił mi gin... ja też polecam :-)

Gość oj jak boli
dziewczyny a ile trwało wasze najdłuższe zaparcie w ciąży?

tydzien. Brałam czopki glicerynowe, nie są szkodliwe. Wiem ze lewatywy się nie stosuje w ciaży

oj jak boli, nie powinno się razcej dopuszczać do stanu, zeby mieć duże zaparcia, żeby np. były bóle brzucha, chociaz w ciąży to czasem naprawde bardzo trudne. Ale to gorsze niż zażycie czegoś (czegoś, co jest oczywiście dozwolone) mnie wszystko reguluje odpowiednie jedzenie (opisałam wczesniej), zwłaszcza otręby, chcociaz raz, po badaniu glukozy 50 te z miałam nieciekawie. No ale trzeba się na to nastawić - bywa ;)

Najlepiej pić siemie lniane - takie w ziarenkach, łyżkę stołową zalać 3/4 szklanki wrzącej wody, zamieszać, gdy będzie chłodne wypić ( razem z ziarenkami). Najlepiej pić codziennie, ewentualnie 2 razy dziennie. Super działa, do tego chroni żołądek. Mi lekarz polecił :)

u mnie najgorzej to chyba 4 dni, ale naprawdę to już dla mnie była męczarnia - źle się czułam

aaa, i jeszcze dobra jest kawa z mlekiem, naprawę :) - łyżeczka rozupuszczalnej całej zalanej gorącym lekiem. Tyle, ze w ciązy to też nie za często, bo to jednak kawa :)