Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozarts

jaki utwor na wejscie do kosciola spiewany przez sopranistke??

Polecane posty

Gość mozarts

podobno Ave Maria nie mozna. Jaki inny utwor jest rownie piekny i subtelny na wejscie?

Gość utworów jest mrowie
pytanie tylko, czy chcesz coś very romantique, czy radosne,jak przystało na dzień ślubu który chyba przeciez radość oznacza ;) ostrzegam, że opcja very romantique może grozić wpłynięciem do kościoła na potoku łez cioć i kuzynek, a to grozi ruiną makijażu i zamoczeniem sukni ;)

Gość w tej sytuacji
my mielismy utwor ktorego nie zamawialismy co prawda ale slyszalam go po raz pierwszy i zaspiewal nam organista ale wyszlo bardzo ladnie... slowa szly: ''jak wyslawic wdziecznosc ma za tysiace lask''.wiec moze tez by ci podeszlo? ave maria faktycznie nie wolno podobno.niewiem czemu ale widocznie tak jest.

Gość mozarts
wesole bedzie nw yjsciu:-) na wesjciu chcialabym cos podchodzacego po Ave Maria.niech placza:-) w koncu slub poto jest aby bliscy mogli sie wzruszyc. Czy jest cos takiego? Bylo by wspaniale jak i ja sama mialabym przy tym gesia skorke:-)

Gość utworów jest mrowie
ale tu chodzi chyba o utwory bardziej klasyczne (skoro śpiewać ma sopranistka) a nie o pieśniczki pseudooazowe ;) nieliturgiczne, notabene

Gość utworów jest mrowie
założycielu/załozycielko wątku - a masz do dyspozycji profesjonalistkę??? spiewaczkę z prawdziwego zdarzenia??? myślę, ze ona sama doradzi nalepiej... Ze swojej strony doradzam "Ave verum Corpus" Mozarta, albo tego samego kompozytora "Laudate Dominum", "Sit nomen Domini benedictum" albo "Come unto Him" Haendla (ten ostatni utwór to fragment oratorium "Mesjasz"), "Bist du bei mir" Bacha (przepiękne!) Jest w czym wybierać :)

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja proponuję Bo jak śmierć potężna jest miłość \Duch Kościan chyba śpiewa śliczne a do tego kazanie ze słowami tej pieśni. Boskie:)

Gość utworów jest mrowie
Droga przedmówczyni - zdaje się, że założyciel wątku pyta o utwory możliwy do wykonania przez profesjolnalną śpiewaczkę, a nie zespolik wrzaskunów oazowych ;) to spora różnica ;)

Gość mozarts
tak chodzi mi o sopranistke. samej sopranistki jeszcze nie znalazlam . zamierzam rozejrzec sie w przyszlym miesiacu. ale juz chcialabym miec pojecie i tych wszystkich utworach dlatego zapytalam:-)

Gość utworów jest mrowie
Podaj mi proszę, z jakiego jesteś miasta.... może będę w stanie podać namiary na kogoś kompetentnego - z umiejętnościami i wiedzą :) Konkretne namiary najlepiej będzie chyba przesłać na maila - nie chcę uprawiać kryptoreklamy ;)

Gość mozarts
spoko. jestem z Warszawy. ale niechce tu podawac meila dlatego ze korzystam jedynie z firmowego.

Gość utworów jest mrowie
Mogę podać namiary na świetną dziewczynę z Warszawy - kompetentna, z doświadczeniem, lauratka konkursów wokalnych i wielokrotna stypendystka. Ręczę za jej poziom wokalny i wiedzę na temat repertuaru liturgicznego.

Gość mozarts
oooo? teraz juz sie nie dzwie ze znajoma polecila to forum. no dobrze. to moj mil. marketing@tvkwaw.pl

Gość utworów jest mrowie
Nie ma sprawy, zaraz wyśle namiar - dziewczyna w 100% warta polecenia. Uwaga na hohsztaplerów - po Wawce szaleje m. in. pani Rosjanka uważająca się za wielką gwiazdę (bo raz wystąpiła w "Europa da się lubić"...), która za zaśpiewanie na mszy 3 utworów POD OŁTARZEM, przy wtórze ukwieconego keabordzika przy którym zasiada jej mąż i na tle łuku tryumfalnego z tiulowymi kokardkami żąda... 2500 zł!!! i co dziwne, nie może się opędzić od chętnych gotowych zapłacić taką kasę za kicz bez najmniejszej wartości muzycznej (i show pod tytułem "jestem ważniejsza od Panny Młodej"). A śpiewa FATALNIE...

Gość zdfdsfvs
A dlaczego nie można Ave Maria?? To jakiś przesąd czy co ?? Bo jeśli chodzi o te zabobony to też słyszalam że świadkiem nie może być rodzeństwo bo w małżeństwie są póżniej kłótnie... :o ale że Ave Maria nie wolno to nie słyszałam,przeważnie właśnie to śpiewają na ślubie.

Gość opinnnia
tez jestem ciekawa dlaczego nie wolno Ave maria. A co to znaczy ze nie może byc rodzenstwo swiadkiem?To znaczy że np. siostra lub brat nie może byc świadkiem na swoim slubie.Ale mi wbiliście ćwieka,bo ja własnie poprosiłam na świadkową moją siostrę....czy to żle???

Też tak słyszałam że siostra albo brat nie może być świadkiem na ślubie bo pożniej w małżeństwie są same kłótnie :o

Gość opinnnia
no to przechlapane:(:(:( bo teraz nie mogę jej powiedzieć żeby nie była jednak tym swiadkiem

Ja nigdy o czyms takim nie slyszalam i moim swiadkiem bedzie moja siostra :) A jesli mamy sie klocic to i tak bedziemy bez wzgledu na pokrewienstwo swiadka :P

Gość dajcie spokój
moi rodzice są 32 lata po ślubie a ich świadkami byi brat mamy i siostra taty :)

jak moja sopranistka mnie uswiadomila Ave Maria na poczatku jestniezgodne z jakimis kanonami liturgicznymi czy jakos tak. ale wybrala inny utwor Mozarta , spokojny i mysle ze bedzie rownie ladnie:-)

Gość utworów jest mrowie
mozarts - niestety, mail z namiarami na sopranistkę wysłałam, ale wrócił :( princessa - Twoja śpiewaczka ma rację, "Ave Maria" powinno się pojawić w czssie mszty dopiero na tzw. rozesłanie, po błogosławieństwoe końcowym lub "ewentualnie!!!) na Ofiarowanie. Na wejście - nie, bo Msza ślubna nie jest poświęcona uczczeniu Najświętszej Marii Panny tylko jest odprawiana w intencji Młodej Pary ;) o przesądach na temat tego kto powinien świadkować a kto nie nic nie wiem ;)

Gość do utworów jest mrowie
a może i mi mogłabyś dać namiary na kogoś kto ładnie śpiewa? jestem z podlaskiego..

Gość utworów jest mrowie
A mogłabyś troszkę uściślić rejony??? Postaram się pomóc.

Gość do utworów jest mrowie
jestem z Łomży

Gość utworów jest mrowie
Postaram się zdobyć namiary na dziewczynę pochodzącą z bardzo bliska, obecnie studentka Akademii Muzycznej. Świetnie śpiewająca, kompetentna - i bardzo życzliwa osoba :)

Gość utworów jest mrowie
Łomzanko - prosze o jakiś namiar (mail, numer GG, etc.) to podam numer do dziewczyny, o której wspominałam wczesniej mozarts - ponawiam prośbę o inny namiar (inny mail, GG...) bo maile wysyłane przeze mnie na podany wczesniej adres wracają :(

Gość uppppppppppppppppp

Gość gosh gosh
do utworow jest mrowie czy moze znasz kogos z RADOMIA kto moglby zaspiewac na moim slubie?