Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Jesli Bog istnieje, ten swiat jest taki pozbawiony milosci?

Polecane posty

a dlaczego cie zbanowali???!! kto zbanowal zlotego? :( eh nie moge teraz bo mi net pada, ale jak tylko zacznie dzialac to sprawdze link.

Gość Złoty
to nie jest YouTube to chyba pójdzie taki filmik do oglądnięcia To pomyłka :o :o zostałem pomówiony :o :o :( lepiej spisz? 🌻 Jeśli chodzi o sen to mam coś jeszcze chyba pomoże trzeba to robić rano na czczo i nie nie będzie żadnego problemu dostać. Masz olej słonecznikowy najlepiej naturalny żeby nie był robiony z modyfikowanego słonecznika. Jedz tez słonecznik.

dzieki za rady zlociutki :) slonecznik jem bo lubie. ze spaniem jest roznie... ale ostatnio znowu cos zle...wczoraj spalam 3 godziny i polowe nocy czytalam ksiazke. chodze jak pijana.

Wolna wola to banał - tak naprawdę nie decydujemy o niczym co dotyczy naszego zycia, nie mamy wplywu na najbardziej fundamentalne dla nas sprawy. Ludzi wybieraja zlo? Sa tacy, ktorzy go nie wybieraja a i tak cierpia - jesli zabojca zdecyduje sie zabic dziecko, to owszem on ma wolna wole i wybral. A jaki wybor mialo dziecko?! Zadnego, a ginie, czy ono wybrało zło?

Gość Złoty
mój pot pod pachami nie ma żadnego zapachu, w ogóle nie smierdzi

Gość los pikos
arpeggio w znacznej mierze się z Tobą zgadzam i z przyjemnością bo piszesz jasno i budujesz myśl konsekwentnie i na dodatek tłumisz moją "diabelską" ;) skłonność do szyderstw wolałbym pogadać na żywo tym bardziej, że na pisanie brak mi już czasu tylko jedna uwaga ten ostateczny argument i wręcz fundament wiary, czyli tajemnicę uważam, za ten kij który ma dwa końce z jednej strony może być to łatwy wykręt a z drugiej dostojny, nieprzenikniony i budzący refleksje cień absolutu (przepraszam za grafomanię, ale nie mogłem się powstrzymać ;) ) obie odpowiedzi, intelektualnie są dla mnie do przyjęcia, ale tylko jedna jest prawdziwa i tym stwierdzeniem odżegnuję się od łatwizny relatywizmu, który SIW nazwał najtańszym argumentem pozdrawiam :) p.s. tak dla informacji jestem ateistą ale nie z tego chowu lewicowego mój ateizm jest wynikiem racjonalizmu posuniętego do ostateczności i w konsekwencji świadomej rezygnacji z jakiejkolwiek nadziei poza tym światem a nawet swego rodzaju buntem wobec natury tego świata jest to mój prywatny wybór, niezależny od choroby współczesnego zachodu /szczególnie Europy, podmytej rakiem ideologii lewicowej/ która przejawia się między innymi odcinaniem się od korzeni, naszej cywilizacji, jakim jest chrześcijaństwo

los pikos- jestes jak do tej pory JEDYNYM madrym ateista jakiego mialam okazje ulyszec ( mam tu mysli szczegolnie ostatni post). zloty- odblokowali cie? arpeggio- madrze prawisz... :) naprawde.

Pozbawiony miłości? A zastanawiałaś się kiedyś skąd niemowlę wie jak wstać i zacząć chodzić? Bóg, jeśli w niego wierzysz, mógł zrobić wiele rzeczy nim stąd odszedł by nas obserwować. Jednak zamiast, klepać nas codziennie po plecach, powtarzać jacy jesteśmy wspaniali i zostawić swój numer komórki; tak na wszelki wypadek. Zrobił coś lepszego. Zamiast ryby, dał ci wędkę. Coś za co niezliczeni ludzie oddali swoje życie. Po Grecku mówiono na to heres, a oznacza to nie mniej ni więcej jak tylko wybór. Pozwolił nam uczyć się na własnych błędach, bo wiedział że gdy spojrzymy w swą duszę, będziemy o krok bliżej jego samego. Jeśli to nie jest miłość, to co nią jest? Wszak: „Kto uwięzi raz Anioła, W niebo wzbić się już nie zdoła Ten, kto dotknie jego piór Mieszkać będzie, pośród chmur” Żeby była jasność, jestem ateistą i nie mówię tego po to by się podlansować wylewnością. Robię to bo uważam że ludzie zasługują na szczerość, a przede wszystkim na prawdę. Nawet tę którą czasem uważają za najgorszą...

funkcje aniołów W chrześcijaństwie mają one dwie główne funkcje: gloryfikującą - wysławiają chwałę i wspaniałość Boga pośredniczącą - są posłańcami Boga, opiekunami powierzonych im osób, zanoszą ludzkie modlitwy przed oblicze Boga, oznajmiają ludziom Jego wolę, pomagają podjąć właściwą decyzję. W Apokalipsie św. Jana anioły wymierzają kary spadające na ludzkość. W Księdze Rodzaju cheruby strzegą wejścia do ogrodu Eden.

Depeche , co slychac ? :) Merkaba , milo Cie widziec , wpadnij do mnie czasem na topa , zdaje sie ze siedzimy w jednym temacie ? ;) 🖐️

Gość Arpeggio
depeche15 Improwizuję :D Ale dziękuję za słowa uznania... ;) Szkoda, że muszę skupić się na magisterce, bo chętnie jeszcze bym sobie podebatowała. Temat ciekawy... Pozdrawienia dla wszystkich interlokutorów

arpeggio- takze pozdrawiam :) zielonka- gdzie ty sie podziewasz dziewczyno?? pisze i pisze.. i nic.

Gość gość
Na świecie jest zło żebyśmy potrafili docenić dobro. Jesli byś przez cale życie miał wszystko czego potrzebujesz i pragniesz(raj) i nagle ktoś(zły) zaoferował ci cos nieznanego, fascynującego (grzech pierworodny) to na pewno byś to przyjął. I teraz możemy wykazać się wolna wolą. Chcesz być dobry czyli wypełniać wole Boga (10 przykazań w skrócie) ,albo nie chcesz.