Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *stokrotka*

DRUGIE DZIECKO - kto jeszcze go pragnie?

Polecane posty

Gość lady kaka
hej dziewczyny....nie mam sie do kogo zwrocic a do gin nie chce biec bez potrzeby takze licze ze Wy mi pomozecie...otoz jestem 4,5 miesiaca po porodzie....pierwszy okres dostalam po 6 tyg....drugi ponad 50dni po pierwszym a teraz juz ponad 30dni po drugim i nic....czy takie wahania sa normalne??

Gość mama 2 szkrabów
Witajcie. Ja mam już upragnioną dwójeczkę. Różnica miedzy nimi to 1,5 roku. Jest naprawde ciężko wiec mamusie które chcialby by małą różnice wieku- zastanówcie się. Może lepiej podarowac swojemu dziecku chociaż 2 lata słodkiej wolności? I tak różnica bedzie minimalna a dziecko nie bedzie pamietało czasów kiedy bylo samo, ale wy sobie odpoczniecie, bo ciąza z niemowlakiem na rekach nie ejst niczym czego można pozazdrościć. pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość lachudra
mam 2letnia corke i powoli myslę o drugim, ale chce poczekac jeszcze z rok, bo wykancza mnie jeden maluch :) nie wyobrazam sobie miec np półtorarocznego dziecka i drugiego przy cycku.chociaz moje kolezanka ma dwulatka i 5miesięczną córkę i obie są super spokojne, ma na wszystko czas :) moje dziekco natomiast jest strasznie zywe, ruchliwe, ciagle coś chce, ciagle coś gada, i ja tu zając się dwójką?

To prawda, z dwojka malych dzieci nie jest latwo, ale patrzac na to z mojej perspektywy uwazam, ze jednak lepiej miec dwoje z mniejsza roznica wieku niz miec ta roznice za duza. Po urodzeniu mojej corki chcialam poczekac 3 lata zanim znowu zajde. Nie myslalam wtedy, ze moge miec z tym az taki klopot. A tu minely juz 5,5 i dalej nic! Niewiem czy kiedykolwiek sie uda. Gdybym wiedziala, ze tak bedzie zaczelabym sie starac w 6 miesiecy po porodzie. To jesli chodzi o mnie, ale dla dzieci tez nie jest za dobrze gdy roznica wieku jest zbyt duza. Sama mam rodzenstwo starsze ode mnie o 10 lat, wiec wiem jak to jest. Chwilami czulam sie jak jedynaczka. Oczywiscie nie wszyscy maja takie doswiadczenia. Ja jednak zawsze chcialam aby moje dzieci nie mialy mniejsza roznice.

hej:) Ja mam już trzyletnią córeczkę i bardzo cgciałabym mieć już drugie dziecko tzn zacząć starać się. Niestety wszystko jest uzależnione od pracy.

Witam was ja mam 25 lat i w listopadzie córka skończy 6 lat a o drugie dziecko staramy się od 6 miesięcy i na razie nic :(

Gość gagagahjajancuc
chyba najlepiej sie nie stresowac :-) Ja w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem,ale wlasciwie to byly pierwsze dni plodne w ktore wspolzylam. Wczesniej przez 4 lata po prostu sie powstrzymywalismy w tych kilka dni. Ja moze poczekam az maly bedzie mial ze 2 latka, pozniej nie bo tez juz po 30-ce jestem. Chce tez troche wyjsc zza sloiczkow, pieluch,itd-jestem po studiach,ale zapisalam sie na studium raz w tygodniu teraz i maly pojdzie na jeden dzien do zlobka. Az mi sie serce kraje,ale mysle ze mnie jest potrzebna chwila oddechu. To dla niego dobre przygotowanie przed moim powrotem do pracy a musze w styczniu juz wrocic.