Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martux

Co do szpitala dla Malucha

Polecane posty

Dziewczyny, napiszcie co trzeba miec ze sobą w szpitalu. Niby na szkole rodzenia to było, ale jak się człowiek w stresie pakuje, to nic nie pamieta... głównie chodzi mi o to czy miec pieluszki, kosmetyki, czapeczki (ubranka ponoc niekoniecznie, bo często "giną w praniu") itp. Z góry dzięki wszystkim :)

zalezy od szpitala. u mnie było trzeba mieć pampersy i chusteczki nawilżające no i ubranka na wyjscie - to wszystko

to wszystko zależy od szpitala. zadzwoń i zapytaj. a ubrania radzę mieć swoje bo te szpitalne często prane są z dorosłymi rzeczami i niektóre maluchy reagują wysybką

poszukaj w innych tematach a potem zakladaj kolejny bo takich tematow bylo setkia ai tak co szpital to obyczaj :/ bez sensu sa takei pytania, zadzwon do szpitala i sie dowiesz co masz miec

Wszystko fajnie, tylko u nas (Wrocław) problem z miejscami, i nie wiem, czy bedę rodziła w jednym z 3 czynnych szpitali naszych czy w jednym z 5 okolicznych. Wiec uwagi w stylu: "zadzwoń i spytaj a nie zawracaj d**e" mnie nie ratuja. A jak ktoś już po temacie widzi temat, to po co wchodzi, skoro to zawracanie nie powiem czego?

Gość cherrycoke
weż do szpiotala: paczke pieluszek newborn dla maluszka chusteczki wilgotne gaziki leko ( do pępuszka ) ubranka ( trzy pary śpioszków, kaftaniki ze trzy , czapeczki ze dwie ) becik. ja wziełam pieluszki tetrowe , małemu sie ulewało i bardzo mi się one przydały. dla siebie 2 koszule do karienia. skarperty ciepłe( marzną nogi) przybory toaletowe.woda mineralna. reczniki ze dwa ciemne.podkłady higieniczne poporodowe. polecam zabranie pomadki zwykłej bezbarwnej na usta. ps. jak mi sie cos przypomni to napiszę. pozdrawiam,

Gość cherrycoke
aha, wejdz sobie na www.szpitalmadalinskiego.pl tam w zakładce dla rodzących jest plik do pobrania co zabrac dla noworodka. ja wzięłam wszystko co tam napisanepołożne u mnie w szpitalu powiedziały ze jestem najlepiej spakowana pacjentką:)