Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agus*

King MJ... przyznac sie kto sie popłakał ogladajac to...

Polecane posty

Gość widziałam go we Wrocławiu
Faktycznie. Że wcześniej tego nie skojarzyłam, przecież oglądałam różne fragmenty z prób.

Jest jeszcze opcja, że MJ może żyć, a cała akcja zrobiona jest po to, żeby pozbyć się długów a On sam będzie się gdzieś ukrywać. Tylko co z dziećmi? Prince i Paris pewnie dotrzymaliby tajemnicy, ale co z Blanketem?

Gość O.S.T.R._a
🖐️ ale rozkmina się toczy jak widzę.... jakie to wszystko jest mega dziwne... weszłam na twittera Janet i napisała m. in. "may Allah find you happiness" czyli wyszłoby na to, że MJ przeszedł na islam....czyż nie?

Gość Smelly Stokrotka
ja już sama nie wiem po co to wszystko... ale to dziwnie wyglada. no niby to by z tego wynikało... czytałam gdzieś nie pamiętam gdzie, wypowiedź Jermaina, z której wynikało, że to prawda... do kolekcji (prawdziwe) http://twitter.com/JermaineLaJaune http://twitter.com/RebbieJackson czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie czy jest możliwe by Jacksonowie śpiewali w okresie Świąt Bożego Narodzenia kolendy (takie amerykańskie x-mas songs)? po odpowiedzi powiem skąd to pytanie

to wszystko jest tak pokręcone, że sama się gubię w tym...czy próby do koncertów o2 odbywały się w stanach czy w angli?

Gość Smelly Stokrotka
w Stanach, w w LA

Możliwe. Mnie też jej słowa zadziwiły, no ale coś tam kiedyś słyszało się odnośnie Michaela i narodowej partii islamu. Zresztą On sam w wywiadzie prowadzonym przez Diane Sawyer powiedział, że ma wielu przyjaciół żydów.

aha, no to już nic...:p widziałam go, mylisz pojęcia...Żydzi wyznają judaizm, islam jest religią arabską...

judaizm=Jahwe islam=Allah popieprzyło mi się, że próby były w europie...a przecież MJ zmarł w LA... ale to i tak dziwne...jakby nie mogli trenować na miejscu koncertów...no ale z drugiej strony to wiele miesięcy przed koncertami, musiałby zamieszkać w anglii...

O.S.T.R_a faktycznie pochrzaniło mi się trochę, sorki. Smelly Stokrotka, znalazłam takie streszczenie- "Świadkowie Jehowy (ŚJ) twierdzą, że data grudniowa ma korzenie pogańskie, a Jezus urodził się 1 października. Uważają, że nie należy tego świętować, bo Biblia tego nie nakazuje. Datę grudniową podważają sugerując, że pasterze w grudniu nie mogli być na polu (co się jednak zdarza do dziś). Posuwają się nawet do tego, że w swoim tłumaczeniu wstawiają słowa "pod gołym niebem", których nie ma w oryginale, a które mają zwiększyć bezsens daty grudniowej. Stwierdzają, że ukształtowała się ona w IV wieku, podczas gdy z Liber Pontificalis wiadomo, że znany jest ten zwyczaj już z I poł. II w." Więc może śpiewają, tylko w październiku.

też znalazłam, że wg nich śpiewanie kolęd jest grzechem i nie uznają świąt bożego narodzenia...co zresztą było wiadome, gdy Liz zrobiła dla MJ święta, jako dzieciak nigdy ich nie miał przecież....więc i kolęd nie powinni śpiewać, bo to grzech czytam o SJ, oni wierzą, że zmarli przestają istnieć....

W podstawówce do jednej klasz chodziłam z chłopakiem, którego rodzice byli śj i z tego co pamiętam to nie obchodzili urodzin, bożego narodzenia, dnia mamy i taty itp.

Gość Smelly Stokrotka
bo chodzi mi o te słowa Jermaina, które opublikowali w tym folderze/programie pogrzebu: "Michael, I always think about the time when you and I were in our bedroom in Indiana and it was snowing outside, we had our faces pressed against the window singing x-mas songs. It was the innocence and joy that made us sing as the snow was falling" bo kolendowanie to raczej odrobinę gryzie się z byciem Świadkiem Jehowy:P http://www.etonline.com/documents/mjackson_funeral_program_et_090409.pdf

"Dbają o zaspokajanie potrzeb materialnych swoich rodzin oraz współwyznawców, ale unikają pogoni za dobrami materialnymi i sławą, a także za rozmaitymi rozrywkami." coś mi sie tu kłóci :classic_cool: nie dziwne, że Mike przestał być ŚJ:P

gdzieś czytałam, że matka MJ nie zgodziła się na jego pogrzeb w dniu urodzin, z tego względu że jest SJ i nie uznaje urodzin...to chyba Jermaine powiedział..czyli że jakby wszyscy zostali odrzuceni lub zrezygnowali z tej religii i tylko matka to wyznaje.... ale jak byli mali to na pewno byli SJ...

Gość Smelly Stokrotka
i jeszcze się tym chwali publicznie? :classic_cool: coś dziwna opowiastka jak na taką okazję, taka wyróżniająca się:P no fakt, też mu się nie dziwię:D

"Świadkowie Jehowy zniechęcają swoich wyznawców do zdobycia wyższego wykształcenia, gdyż "wiedza psuje i demoralizuje" :o

Gość Smelly Stokrotka
hahahaha to z jakiegoś poważnego źródła? Matko Boska....

ale myślę, że to może być prawda... człowiek wykształcony ba szersze spojrzenie na wiele spraw, otwarty umysł...dla SJ byłoby to niewygodne, bo mógłby zobaczyć, rozumieć różne rzeczy i niekoniecznie pozostać pod kloszem ich wiary

ma* jak wielką krzywdę robią dzieciom nie robiąc dla nich urodzin, nie obchodząc świąt...takie rzeczy się najmilej wspomina z dzieciństwa...

Gość Smelly Stokrotka
nie brzmi to zbyt ciekawie, tyle ograniczeń bezsensownych, tyle rzeczy ich omija. nie interesowałam się przedtem jak to u nich wygląda ściągnął ktoś z was Superwizjer z mjpt? te linki działają?

Gość Smelly Stokrotka
zastanawiam się ciągle nad tym pogrzebem. nie daje mi to spokoju. potrzebny jeszcze ktoś obiektywny, stojący z boku, trzeźwo myślący do analizy tych nagrań:P

Gość coś dla Was leci na TVN
superwizjer o Jackonie

Gość Smelly Stokrotka
dzięki, ja oglądałam wczoraj. to powtórka:) polecam każdemu

Gość coś dla Was leci na TVN
no faktycznie powtórka, ale ja nie w temacie jestem :) oglądam sobie jednym okiem ;)