Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EwelinaEwa

Nie będę miała dzieci!

Polecane posty

ja ngdy nie chciałam iec dzieci!!!!!!!!! ale mam i jestem najszczęśliwsza na śwecie...

Gość jap
EwelinaEwa powiedz po prostu niema kto cie ruchać i dlatego nie chcesz mieć dzieci:)

Gość logitechcam
rozmawialismy z chlopakiem na temat aborcji, uczucia sa mieszane, nie jestesmy zagorzalymi katolikami oboje , mieszkamy w stanach, tutaj aborcja jest legalna farmakologicznie do 12 tyg, z jednej strony chcialabym usunac bo nie czue sie gotowa ani emocjonalnie ani finansowo ani fizycznie, on tez z praca nieciekawie teraz w kryzysie, od rodzicow na pomoc nie mamy co liczyc , nie wiem ale wiem jedno ze bardzo sie boje :(

abraja- gratuluje:) Nie chwale się, żalić też nie mam z czego. Ot, wyraziłam własne zdanie. Czyżby zabolało?

Gość dooolkaa
ja tez nie bede miala bo nie lubie :)

jap- za miesiąc wychodzę za mąż, chuja wiesz więc się nie mądrzyj, ma mnie kto ruchać dla Twojej wiadomości:)

Gość koza po 12
nie ma to jak samej pobawić się klockami

Gość dooolkaa
utarło sie ze niby do pelnej rodziny musi byc dziecko na szczescie ani ja ani moj maz nie lubimy dzieci wiec mamy spokoj :)

logi- podejmij decyzję w zgodzie z własnym sumieniem. Ja zaszłam w ciążę w wieku 16 lat i nie miałam wyboru. Dziecko, mój synek przyszedł na świat, ale co z tego skoro nie mogę być nawet dla niego mamą? Zastanów się czego chcesz i która decyzja będzie zgodna z Tobą. Aha i pamiętaj myśl o sobie również bo to przede wszystkim Twoje życie

Gość do auuutooorki
ewelinaewa - co mnie miało zaboleć :O? dostrzegam pewną hipokryzję - jesteś dobrze zorientowana w tematach o dzieciach na forum, stwierdzasz pogardliwie, że cię to śmieszy, po czym zarzekasz się, ze ty dzieci mieć nie będziesz, bo coś tam...

nic cię boleć nie musi. Jestem zorientowana w temacie o dzieciach wiadomo dlaczego. Śmieszy mnie nazewnictwo przyszłych matek, napisałam to, wyraziłam swoje zdanie. Nie obraziłam nikogo chyba, że ty jako "staraczka" poczułaś się wielce obrażona. Tylko nie wiem czym?

Gość do auuutooorki
ciekawe czy gdybys nie zaszla w ciaze w wieku lat 16, tez nie chcialabys dzieci, albo tylko jedno. :%2

Gość nie kumam o co chodzi
cza autorka ma dziecko ( z tej ciazy w wieku 16 lat) czy tez nie ma

Gość logitechcam
narazie rozmawiamy z moim facetem i wszystko przemawia na NIE, oboje nie czujemy ze to odpowiedni moment dla nas obojga i dziecko w przyszlosci moglibysmy tylko skrzywdzic, narazie dzwonilismy do kliniki polozniczej i lekarka powiedzia;la ze najlepszy czas to za tydzien, wiec te kilka dni bedzie dla mnie koszmarem, najbardziej boje sie wyrzutow sumienia i ze wydaje mi sie teraz ze to najrozsadniejsza decyzja a po wszystkim okaze sie ze nie daje sobie z tym rady, chlopak mowi ze bedzie ze mna caly czas ze przezyjemy to razem jakakolwiek bedzie nasza decyzja:(

Gość stara pomarancza
logi - mieszkasz w stanach i cie nie stac?

Gość do auuutooorki
ucielo mi wypowiedz... ...oraz ze jestes o jeden plus do przodu - nie wiem ile masz lat, ale po trzydziestce bedziesz miala odchowane dziecko :D skoro sama nie chcesz posądzenia o "zazdrość", to nie posądzaj mnie na tej samej zasadzie, bo to głupie.

Gość ghfgh
lol a kto ci powiedzial ze stanach sami bogacze mieszkaja ???

Gość do auuutooorki
logitechcam - zycze dobrej dla was decyzji 🌼

Gość stara pomarancza
moim zdaniem usa a polska to raczej bardziej pasuje ze w polsce nie stac : /

wyjaśniam. Mam dziecko, mam 23 lata, nie mieszkam z moim synem bo nie mogłam. To dość skomplikowane ale było jak było. Mój syn ma lepszy kontakt ze swoją babcią a moją mamą która zaspokoiła w nim swoje potrzeby macierzyńskie. Ojciec dziecka zniknął pół roku po jego narodzinach i tyle w temacie. Dzieci więcej nie chce mieć.

Gość seville2
Ja tez nie bede miala dzieci i mam w dupie wszystkie sfrustrowane mamuski, ktore sie madrza, a tak naprawde zajebiscie mi zazdroszcza:D

Gość habla habla babla
stara pomarancza logi - mieszkasz w stanach i cie nie stac? ' :O nie ogladaj wiecej filmow a,erykanskich a jak juz to wybierz bardziej realistyczne filmy opowiadajace o normlanym zyciu ludzi :O w Stanach przy narodzinach dziecka NALEZY od pierwszego dnia odkladac na studia dla niego, jezeli w ogole na dziecku zalezy a nie tylko produkuje majac je gdzies :O opieka medyczna kosztuje fortune, nie ma zadnego NFZ, z socjalu mozesz dostac zaledwie aspiryne. wynajecie mieszkania czystego i w choc troche lepszej dzielnicy kosztuje fortune. nie wiem jakimi fantazjami o USA zyjesz ale z pewnoscia sioe mylisz :O

Gość do auuutooorki
ewelinaewa - przynajmniej masz dla siebie komfortowa sytuacje. za to dziecko nie bardzo. bywa

Gość logitechcam
napewno nie stac na zapewnienie dziecku dobrych warunkow, ja bede musiala zrezygnowac z pracy, jestem tutaj nielegalnie wiec zadne zasilki ani pomoc mi raczej nie przysluguje, nie mam ubezpieczenia, moj chlopak z kolei jest legalnie ale zarabia teraz malo bo napreawde z praca jest bardzo ciezko teraz tutaj, zreszta jak chyba wszedzie, wynajmujemy male mieszkanie, oplacamy 2 samochody i nie mowie ze dla nas nie wystarcza , ale na dziecko naprawde nie wiem czy dalibysmy zwiazac koniec z koncem tylko z jego wyplaty :(

nie mam komfortowej sytuacji! Wolałabym ja wychowywać syna ale nie zawsze tak się da. Proszę o nie wzbudzanie we mnie poczucia winy bo mam na codzień od 4 lat

Gość co tydzien mniej wiecej
jakas kobieta tu triumfalnie oswiadcza,ze nie chce dzieci, czai sie do odpierania wydumanych atakow i linczu - i po kiego? Przeciez ludziom dokladnie wisi, czy chcecie miec dzieci , czy nie, a jesli ktos nawet namawia, to z czystej zyczliwosci, no bo jaki moze miec w tym interes- zrozumcie i nie zakladajcie kolejnych identycznych topikow. Nie chcesz, nie miej, tyle w temacie.

Gość do auuutooorki
logitechcam - nie chce doradzac, ale wasza frustracje mozecie potem wyladowywac na dziecku, wiec moze lepiej zeby sie nie urodzilo ewelina - alez ja bynajmniej nie mam zamiaru wzbudzac poczucie winy! sadzilam ze tak ci dobrze, ze tak wybralas bo tak chcialas

Gość do auuutooorki
co tydzien mniej wiecej - wlasnie :]