Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipipipipipi333333

CZEMU KOBIETY UZYWAJA TYLKO PIELUCH JEDNORAZOWYCH A NIE

Polecane posty

Gość pipipipipipi333333

tetrowych ??? Ja niedawno urodzilam dziecko i uzywam tylko tetry fakt, trzeba czesciej przewijac ale synek mi sie nie odparza i co najwazniejsze oszczedzam pieniadze!!! Podobno jest kryzys a tu wszyscy szastaja pieniedzmi na prawo i lewo mamuski nie wiedza co to oszczedzanie ale potem sie zala ze nie maja kaski...LENIE SMIERDZACE!!!!!!!!!!!!!!

Gość łiiiii
taniej cię woda i proszek nie wyniesieee :O

Gość edfyhjuyijlsdrfvfsf
moze decydują csie na dziecko nie były żebraczkami jak ty a z rreszta chooj cie to obchodzi wszystko

Gość mam roczne dziecko
pół roku używalam pieluch tetrowych z oszczędności. i to zadna oszczędność. naprawde. dlatego w ramach kryzysu kupuję jednorazowe i oszczędzam. :)

Gość jak zobaczysz najbliższy
rachunek zą prąd i wodę to ci rura zmięknie chyba że ty taka oszczędna że pierzesz w strumieniu "tymi ręcyma" a podpaski też używasz wielorazowe???

Gość pipipipip33333
tetrowe to kompresy z moczu??? To czemu moje dziecko sie nie odparza jak uzywam terowych???? A jak uzywalam pamoersow to sie odparzy!!! Ale sie wszystko teraz spanilo... na chleb nie ma ale pampersow uzywa.....

Gość edfyhjuyijlsdrfvfsf
bo twoje dziecko jest pojebane w chooj

Gość jak zobaczysz najbliższy
pewnie po matce :D

Gość pipipipip33333
d wpisu powyzej , widze ze jestes patologia sadzac po twoim jezyku ehhh matki , matki.... jaki wy przyklad tym waszym dzieciom dajecie . A w twoim przypadku to nawet ci pampers nie pomoze bo wychowasz taka patologie jak ty!!!

Gość jhdfjks
"A jak uzywalam pamoersow to sie odparzy!!!" bo jak mu zmieniałas dwa razy na dobe to co sie dziwisz

Gość jestem w 37 tc
Pipi, masz jakis kompleks czy co? Co cie obchodzi sytuacja materialna innych mam? Ja bede uzywac pampersy, bo mnie na nie stac i szkoda mi czasu na pranie tetry, a ty skoro wolisz tetre to jej uzywaj. Nie rozumiem o co ci chodzi?

Gość ja polecam...
a ja nie uzywam pieluch tylko moje dziecko to po pierwsze... a z jakiego powodu tak cie interesuja moje sprawy finansowe. ja oszczedzac az tak nie nie musze a na pewno nie na pieluchach. pierz sobie jak chcesz ja wole kupic pampersy - a czesc dochodu ze sprzedazy tych pieluch jest przeznaczana na szczepionki dla dzieci z 3-swiata. wiec ja wydanymi pieniedzmi pomagam innym. wiec ja jestem leniwa a ty samolubna

moje dziecka ma teraz 10 lat ale od początku uzywałam jednorazowych własnei na pewno nie zmieniałas odpowiednio czesto i sie odparzył a myslisz ze ja nie próbowąłam terty oczywisice z etak i co mi z tego przyszło kupa pieluch na wiecżór do prania kupic proszek jelp pralak awoda i cz\as i jak poprzedniczki powiedziały mokre ciągle usikane dziecko pieluchy mokre, spiochy i czasami lozeczko gdzie ta oszczednosc

i finasowo jak zliczysz nic drozej te pampersy cie nie wynosiosa a masz spokój na jakis czas a nei zagladac co 10 minut czy sie nie zsikał cyz nie ma mokro i czasu tracici jeszcze na pranie

kazde dziecko jest inne....jednego beda odparzac huggisy a innego pampersy....znam wiele malych dzieci ktore nigdy odparzen nie mialy..a inne maja non stop..czesto jest to kwestia delikatnosci skóry... tetra to jest kompres z moczuu i taka jest prawda....i nie rzucaj sie tak bo ci serce wyskoczy i biedne dziecko osierocisz

zreszta jest wiele pieluch jdnorazowych tanszych niz pampersy a wygoda i spokój to najlepszy kosmetyk dla mamy

pewnie ze kompres z moczy trzymaj ty obsikane majty przez dwie godziny zobacyzmy czy ci tak przyjemnie bedzie

Gość ja polecam...
ciekawe skoro tetrowe pieluchy sa lepsze w szpitalach uzywaja jednorazowych??? posciel nie jest jednorazowa wiec prac by mogli...

Gość pipipipip33333
nie obchodzi mnie sytuacja materialna tylko nie lubie takich kobiet ktore uzalaja sie nad soba ze nie maja kaski a uzywaja pampoersow.

Gość ja polecam...
a poza tym zaoszczedzisz na pieuchach a wydasz na lekarza... Pieluchy jednorazowe są polecane przez pediatrów dla najmłodszych dzieci, ponieważ tworzą mocniejszą rozpórkę, istotną dla prawidłowego kształtowania się bioder.

Gość sezamka43
ja uzywalam dady sa po 30 zl przyzwoita cena i jakosc dobra wiec co so tetrowych to zadna oszczednosc. pranie proszek prasowanie i czas spedzony przy tym. przy jednorazowych moglabys zrobic cos dla siebie a nie zapierac sie

Gość a ja powiem tyle...
Oba rodzaje pieluch są dobre, pod warunkiem że rodzice dbają o higienę dziecka. Podrażnienia skóry zwykle spowodowane są rzadkim przewijaniem niemowlaka, a nie materiałem, z którego wykonana jest pielucha. Jeśli więc będziesz wystarczająco często zmieniać pieluszki, to nie ma znaczenia, czy twój malec wychowa się na jednorazowych, czy tradycyjnych.

Gość ja polecam...
pipipipip33333 po pierwsze to wyzywasz nas od leni smierdzacych... a mnie denerwuja takie jak ty, co im sie wydaja ze jedym zdaniem moga podsumowac wszystkich innych

Gość tkukuk
Z medycznego punktu widzenia pieluchy tetrowe są zdrowsze dla dzieci. Wygoda wygodą, pieniądze pieniędzmi ale gdyby patrzeć na zdrowie dzieci to trzeba by było zrzygnować zpieluch jednorazowych. Fakt, są fajną rzeczą bo nie trzeba prać, suszyć, prasować. A to to własnie one utrudniają dostęp powietrza do skóry dziecka przez te folie i to one tworzą taki mokry kompres. Pielucha tetrowa przepuszcza powietrze więc skóra dziecka ma dostęp do powietrza.

Gość ja polecam...
to dlaczego w szpitalach nie uzywaja tetrowych???

Gość tkukuk
to tak samo jak z podpaskami, czemu coraz wiecej kobiet rezygnuje z podpasek a nawet wkładek higienicznych i woli tampony? Bo nawet te cieniutkie, bardzo chłonne i przewiewne podpadki w praktyce powodują odparzenia, otarcia, przyklejają się do tyłka i nie przeuszczają powietrza. I mówi się o nich że to pampersy dla dorosłych kobiet bo są takie niewygodne.I dyskomfort jest przez bardzo mały kawałek tworzywa a pielucha jest na całej pupie.

Gość ja polecam...
ne odpowedzialas na moje pytanie dlaczego szpital nie uzywa tetry

Gość ja polecam...
tkukuk - wszystko ma wady i zalety. rowniez wiele kobiet rezygnuje z tamponow na rzecz podpasek z powodu infekcji po poradzie wlasnie lekarzy

Gość chrumciaa
ja myślę ze jednorazowe pieluchy to jednak wygoda. Tetrowe trzeba prac, zresztą te z kupą to obrzydliwe. Tetrowe stosuje się tak od czasu do czasu, żeby pupa przewietrzała. A ja mam pytanie jakie pieluchy dla newborna z tych tańszych polecicie. Pampersy i Huggiesy są naprawdę dość drogie. Może jakiś innych firm są równie dobrze i nie płaci się za markę.