Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strachliwa mama i żona

Boję się seksu po porodzie

Polecane posty

Jestem 3 miesiace po porodzie, po okresie połogu mój mąż wyjechał, ale teraz wrócił i bardzo boje sie nadchodzącej nocy...bo pewnie będzie chciał się kochać. Miałam komplikacje po porodzie i chyba wolałabym umrzeć niż rodzić 2 raz, to po pierwsze (przecież nie ma 100% zabezpieczenia), a po 2 boję się zbliżenia. Niby już mnie nic nie boli, ale na samą myśl o seksie mam strach w oczach. Po prostu nie chcę. Czy ten strach minie??? Jak to było u was???

Tylko ja mam obawy??? Żadna się nie bała i nie ma dla mnie jakiejś rady??? To już w sumie 5 miesięcy abstynencji i będzie mi truł!!!

Gość ja tez młam
Witaj! Ja też miałam straszne obawy. Bałam się wiec panicznie zbliżenia. Bałam się bólu. A im bardziej się bałam tym bardziej byłam spięta i nie chciałam zbliżenia. 3 miesiące po porodzie z strasznym lękiem spróbowałam. Nie było to jakieś super przeżycie bo strach mnie paraliżował ale nic nie bolało. Przełamałam strach i od tego momentu już jest ok. A uwierz mi że bałam się prawie tak jak porodu. Teraz jestem 5 miesięcy i już zapomniałam co to strach. Powodzenia.

Gość ja tez młam
Miało być, że jestem już 5 miesiecy po porodzie. Przedewszystkim się nie nakręcaj. Wszystko robi psychika. Nie bój się. Spróbujcie powoli i delikatnie. Jak się przekonasz że nie boli to już będzie dobrze. A jak będzie bolało to przestaniecie i pójdziesz do lekarza bo moze coś nie takmsię zgoiło.

Gość poczekaj jeszcze troche
to zobaczysz ze inne nie maja zadnych obaw w zaspokajaniu waszych mezow,a oni zadnych skrupolow zeby korzystac.Takie jest zycie,nie wyobrazam sobie zeby zdrowa kobieta czekala 3mce lub dluzej...a potem w placz ze facet was zdradza.