Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaniołekkk

Czy możliwe żeby w 3 miesiące zorganizować wesele??????!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość aaaniołekkk

Jak w temacie. Czy to możliwe żeby w 3 miesiące zorganizować ślub, łącznie z rezerwacją sali i zespołem???? chodzi mi o to jak radzą sobie pary, które zaszły w nieplanowaną ciążę, a jest takich mnóstwo przecież - i zazwyczaj , max do 4 miesiące biorą ślub, organizaują wesele.. JAK wy to robicie ???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja mialam w 3 miesiace
najpierw trzeba zalatwic sale potem w kosciele potem orkiestra itd

Gość aaaniołekkk
ale z czym mieliście największy problem???

Ja zorganizowalam slub i wesele w rowne 2 miesiace. Bylo idealnie, lepiej niz na wielu planowanych od roku czy dwoch. Ale trzeba przyznac ze mielismy sporo szczescia ;)

Gość nie sypiam z komiczne
najtrudniej chetnego chlopa znalezc w te 3 m. co to chce sie ozenic ale tacy zlapani na ciaze sa dosc latwym targetem skolowany, zdenerwowany, bezsilny, przerazony..z reguly szczylek wiec malo maslacy..latwo takich zmusic do ozenku

Gość ja myślę że wszystko zależy
od tego gdzie to wesele i jakie ma być. W większym mieście nie ma problemu z wynajęciem restauracji, anwet z miejscem do tańczenia. Wiadomo, może nie na 120-150 osób, bo wtedy to już sali weselnej typowej trzeba szukać, a z tym już może być problem w sezonie zwłaszcza. Dja też można znaleźć stosunkowo łatwiej niż zespół. Kościołów w naszym kraju tyle, że na pewno też można znaleźć. Może jeszcze sukienka, nieraz mają kosmiczne kilkumiesięczne terminy, ale można wypożyczyć, albo coś.

Gość bumtralalalabum
tak to mozliwe

Gość ale wy sie nakrecacie
Bez problemu znajdziesz kosciól, dj... Z salą może byc problem i to właśnie w dużym mieście. Większość ma rezerwacje juz na 2 lat w przód (nie żartuje - sama jestem na etapie szukania i planowania). Zostają jakies marne i nie polecane :o Fotografowie lepsi tez juz są zarezerwowani. Oczywscie sukienka moze byc problemem o ile masz jakies wymagania ;) I w urzedzie trzeba wczesniej pozałatwiac - czyli juz najlepiej zacząc.

zalezy na jakid dzien chcesz. jk na sobote moze byc problem. jak inny dzien to zaden problem. nasi znajomi w 2 miesiace wszystko zalatwili.na czwartek.

Gość zalatwilam wszystko w
3 miesiace bez zadnego problemu,owszem,trzeba troche podzwonic o wolne temriny ale da sie. my akurat nie musielismy sie spieszyc z powodu ciązy ale tak ogolnie chcielismy jak najszybciej;) i mozna

Gość ale wy sie nakrecacie
nasi znajomi na środę (przed Bożym Ciałem) załatwiali wszystko na 8 miesięcy w przód a i tak znaleźli tylko jeden lokal z wolnym terminem :)

oczywiscie, my wszsytko zorganizowalismy doklandie tak jak chcielismy i gdzie chcielismy, w 3 mce, tyle ze nie z powodu ciazy ... slub byl w sobote, tyle ze miesiac malo typowy bo pazdziernik, ale pogoda i tak byla boska, ponad 20 stopni i sloneczko, wiec bez upalow wakacyjnych.

Gość aaaniołekkk
czyli jest to możliwe :) my jesteśmy na etapie planowania i tak się zastanawiam czy duuuuuzó wczesniej trzeba to wszystko załatwiać., z tym, że my chcemy mieć śłub koniecznie w piątek ( byliśmy na weselu w piątek już 3 razy i powiem Wam, że rewelacja, ma się 2 dni na odpoczynek - chodzi mi głównie o rodziców pary młodej ) :) :) więc chyba z salą i muzyką nie będzie aż takiego problemu :) nie jestem w ciąży, ale tak z pół roku wcześniej chyba wystarczy na przygotowanie wszytskie. Pytałam o te 3 miesiące, bo przecież zdarzją sie takie sytuacje, że trzeba szybko i chciałabym wiedzieć jak sobie z tym dziewczyny poradziłyście

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy wejść na stronę www.polski-bux.pl/?r=nowamary i się zalogować. codziennie 25 reklam do klikania. zarobek gwarantowany . a na start dostajesz 6 zł

Gość zraniona panna
Oj ile tu roboty !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzy miesiące to faktycznie mało czasu, a roboty przy organizowaniu wesela, jak każdy, kto przez to przechodził wie, jest sporo. Myślę, że bez problemu można taką imprezę zorganizować, ale samemu, przynajmniej moim zdaniem, będzie ciężko. Wydaje mi się, że najlepiej byłoby zatrudnić jakiegoś konsultanta ślubnego do pomocy - wiadomo, że takie osoby są na bieżąco w temacie i mogą pomóc np. takie Gustowne Wesele, mogą nawet w kilka tygodni zorganizować ślub jeżeli istnieje taka potrzeba. Jeżeli ktoś chce szybko zorganizować taką imprezę, to wydaje mi sie, że taka pomoc mogłaby mu się przydać.

Bez najmniejszego problemu - po prostu będzie więcej pracy, nerwów, szukania i dzwonienia. Podstawową kwestią jest to kiedy konkretnie ma być ślub (zgaduję że we wrześniu). Wrzesień jest dość obleganym miesiącem, ale pomyślcie nad ślubem w PIĄTEK !!! - to Wam zdecydowaaaaaanie ułatwi sprawę, a w dodatku pozwoli na oszczędności (zazw. na piątek można wynegocjować jakieś rabaty) pozdrawiam

ja znam takie przypadki ale to kwesta tego, że tu gdzie mieszkam dużo sal jest do wyboru, były przypadki nawet, że w 1,5 miesiąca nie było to spowodowane ciążą, po prostu :) moja siostra w pół roku max

Gość lyrooy
3 miesiące? a czemu tak długo? Mój szwagier w maju oznajmił mi że się żeni i slub 26 czerwca. Bez problemu załatwił księdza, salę zespół stroje itp. miał na to 3 tygodnie bo za 2 tygodnie ślub.

Gość qwertylkj
My wszystko załatwiliśmy w miesiąc i tydzień. Największy problem był z obrączkami,bo trzeba było czekać miesiąc właśnie. Sukienkę miałam szytą na miarę, znazleziona i załatwiona bez problemu. Z zespołem nie było najmniejszego problemu, z salą i fotografem też :) Ale my nie chcieliśmy wesela w sobotę, to dlatego się udało :)

Gość dhnosihdaodhohd
My zorganizowaliśmy wesele w trzy miesiące, a to dlatego że chcieliśmy bardzo się pobrać :) W dodatku sami robiliśmy wiele rzeczy: zaproszenia, kwiaty sala, bukiety, przybranie samochodu, podarunki dla gości, stół wiejski, kwiaty i prezenty dla rodziców. W maju były oświadczyny. W dwa tygodnie po była już sala, kościół. Największy problem był z zespołem. Wszystkie terminy zajęte, ale na nasze szczęście ktoś odwołał u jednej kapeli. Problem był też z poradnią rodzinną, bo ile kurs mieliśmy to poradnia, kalendarzyki i śluzy miały trwać trzy miechy, a my to przy życzliwości ludzi zrobiliśmy w jeden dzień ;) Sukienkę kupowałam w sprawdzonym salonie ( na forum szukałam opinii) żeby nie było niespodzianek :) Obrączki kupiliśmy w małym saloniku jubilerskim w Wawie, na obrączki średnio trzeba czekać dwa miechy , tam -tydzień:) Fryzjer: znajoma mnie wcisnęła na 6 rano ;) Moje wesele: nie byłam na lepszym i nie chodzi tu o organizację a o zabawę :) i kocham mojego Męża :)

Gość anais30+
Hej :) my mieliśmy termin na 1.10.2011 ale niedawno się dowiedzieliśmy że zostaniemy rodzicami więc chcemy ślub przyspieszyć, będzie pod koniec stycznie 2011. Z wcześniej zarezerwowanego terminu udało się przenieść salę, DJ'a i fotografa. Ale reszty nie mamy :) Jestem tym tempem lekko przerażona bo nie wiem czy damy radę. Mam pomysł na sukienkę ale nawet nie wiem gdzie taką kupię. Dzisiaj wizyta u księdza ...

My co prawda w ciąży nie bbylismy, ale zorganizowaliśmy wesele w 3 miesiące i zaczęliśmy załatwiać wszystko właśnie jakoś tak na początku października :) z salą nie mieliśmy żadnego problemu (może dlatego, że to było dzień przed sylwestrem- środa) z fotografem też nie- gorzej gdyby to miał być sezon letni bo wtedy fotograf którego wybraliśmy jest zajęty nawet w tygodniu. Suknia uszyła się ze spokojem :) Co do orkiestry- mieliśmy ją zarezerwowaną na sierpień 2010 (to był pierwszy termin naszego ślubu), ale też nie mieli problemu z tym żeby wszystko przyspieszyć i zagrać u nas w grudniu (pomimo tego, że na drugi dzień mieli prowadzić jakąś dużą imprezę sylwestrową). Wbrew pozorom 3 miesiące to dużo czasu :)