Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Demeter1980

miesięczne wydatki

Polecane posty

ja kiedy mieszkałam w kamienicy (wspólnota mieszkaniowa) za mieszkanie 52 metry płaciłam tak: 250 pln na fundusz remontowy (tj 5 pln z metra, przebije mnie ktoś?), w okresie grzewczym za piecyk gazowy raz na dwa miesiące za to grzanie mieszkania 500 - 700 pln w zależności od tego czy w nocy też ogrzewałam mieszkanie, poza sezonem grzewczym 100 pln miesięcznie, opłata za energię elektryczną (przy założeniu, że miałam kombajn w postaci starego komputera stacjonarnego) 80 pln miesięcznie, plus woda w granicach 35 pln miesięcznie oraz kwartalnie opłata za śmieci 20 pln. teraz mieszkam w kawalerce, mieszkanie spółdzielcze: 170 pln czynszu (w tym woda i ogrzewanie), oddzielnie mam butle gazową do kuchenki (w bloku nie jest doprowadzony gaz), więc 40 pln na 3 mce oraz prąd 25 pln na miesiąc. za internet płacę 20 pln plus telefon komórkowy - na kartę - 30 pln. ;)

Gość demeter1980
No i tak moje Drogie Panie nie jest lekko ale jak widać można sobie radzić

Gość Demeter1980
c.d.tematu

Gość manikaa
pisać pisać, ciekawi mnie to bardzo,. bo jestem pierwszy miesiąc na swoim- wynajętym i nie bardzo mi idzie oszczędzanie, w 2 tygodnie wydałam prawie 200 na samo jedzenie dla siebie; a jestem wege więc to jest suma bez mięcha, któe zdawałoby się jest najdroższe.

megawat ja też pracuję 8h/dziennie wychodzę z domu 6,30 wraca 16 lub 17 jak lcę na zakupy jeszcze. Celowo pytam o pierogi bo -piszesz 4,99 za 750 g a ile tam jest sztuk? 10 , 12? To jest danie dla mojego męża ( mąż ma 192 wzrostu) Ja za te 5 zł kupuję 50 dkg łopatki i sama robię farsz do pierogów. A mam je tak szybciutko że mżą się smieje że w barze szybkiej obsługi powinnam pracować Bardzo mi się podoba to co piszesz, naprawdę. Tylko weź pod uwagę realia i to gdzie się żyje. Ja w Warszawie za mięso dla psa płacę 10 złotych za kilogram. Nawet nie chcę liczyć ile wydaję miesięcznie na jedzenie, bo pewnie włosy stanęłyby mi dęba. I Wam. Jak idę do sklepu, to przeważnie 100 złotych zostawiam, bez szaleństw. Bez mięsa.