Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teoria spiskowa

Proszę przeczytajcie to... Czuję że zbliża się coś złego!

Polecane posty

Gość nie widzałam topica o dziwnym
obrazie ale słyszałam o obrazie hands resist him który to emanuje ponoć jakąś dziwną mocą, która sprawie że ludzie źle się czują i coś im się tam dzieje, mdleją, chorują, boli ich głowa. Większość nie umie oderwać wzroku od oczu chłopca. Ponoć wszyscy właściciele obrazu umarli w dziwnych okolicznościach. Osobiście wpatrywałam się w obraz intensywnie jakiś czas nic mnie nie zabolało, bez problemu też "oderwałam wzrok od oczu chłopca" ;) Więc albo to bujda albo jestem niesamowicie silna. Choć obraz uważam za okropny itak. http://mamazoom.co.uk/wp-content/uploads/2009/01/hands_resist_him1.jpg

Gość makabryczny obraz
:/ aż mi humor zepsuł. faktycznie straszny!

Gość hehe hehe obrazek jak nad
kominek

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

Gość co doooo
niby za dlugiej wypowiedzi rafala co powodowalo zawieszanie kompow, nibru wkleil przez przypadke tylko kilka linijek na jakis topi i po raz ci wylaczyl mi sie latop wiec watpie zeby o dlugosc chodzilo, chyba predzej o te bledy innego wytlumaczenia nie widze

Gość co doooo
po raz 3 ci milao byc*

Gość gryczka
Brrr, ten obraz okropny :-o

Gość ten obraz jest paskudny
przecież kolesi który go namalował musiał mieć jakąś chorą wyobraźnię! Kto to namalował?

Gość madralinska maja
hehehe no to widze że wam się obrazek spodobał :) Zgadzam się że trzeba mieć albo jakąś ciezką depresję albo chorą wyobraźnie żeby takie coś namalować. Jest jeszcze pare takich psychodelicznych obrazów: Choćby to - płaczący chłopiec - obraz uważany za przeklęty. Nawet sam obraz nosi nazwę "Klątwa płaczącego chłopca". Straszne rzeczy zaczęły się dziać w krótki czas po tym, jak artysta zakończył nakładanie na niego ostatnich poprawek. Na początku w niewyjaśnionych okolicznościach spłonęła pracownia malarza, później tragicznie zginął chłopiec, którego podobizna znalazła się na obrazie. I to był dopiero początek szeregu przerażających wydarzeń. Latem i jesienią 1985 roku w Wielkiej Brytanii odnotowano serię bardzo dziwnych pożarów, które nagle wybuchały w prywatnych domach, w większości doszczętnie je trawiąc. Okazało się, iż za każdym razem w zgliszczach odnajdywano nietkniętą reprodukcję "Klątwy płaczącego chłopca". Peter Hall, strażak z Yorkshire powiedział, że "działające na terenie północnej Anglii brygady straży pożarnej wielokrotnie wśród doszczętnie spalonych przedmiotów odnajdywały kopię tego właśnie obrazu". Co więcej, w żadnym z tych przypadków nie udało się ustalić przyczyny pożaru. Hall stwierdził ponadto, że jego brat Ron, nie wierząc w negatywne oddziaływanie malowidła, jedną z kopii przyniósł do domu, poczym na własnej skórze odczuł działanie jej „demonicznej” mocy. Jakiś czas później jego dom doszczętnie spłonął. Również w tym przypadku przyczyny pożaru nigdy nie ustalono. Pożary były tak częste i tak dziwne, że ludzie zaczęli nazywać je "Klątwą płaczącego chłopca". Informacje o nich mnożyły się w zastraszającym tempie. Jedną z kolejnych osób, których dom stanął w płomieniach była Dora Brand z Mitcham w Surrey. Z należącej do niej kolekcji liczącej ponad sto różnych malowideł nietknięte przez ogień pozostało tylko jedno - "Klątwa płaczącego chłopca". Podobno przerażająca klątwa spoczywa na każdej kopii obrazu, a wówczas po całej Wielkiej Brytanii rozeszły się ich niezliczone ilości. Klątwa zaczyna działać w momencie, kiedy właściciel obrazu dowiaduje się o jej istnieniu. Osoby, do których doszły takie informacje w większości natychmiast pozbywały się "przeklętego" obrazu. http://img510.imageshack.us/img510/4885/dsc000627guvv6.jpg

Gość hannaanna
Moim zdaniem większość z Was, źle rozumuje pojęcie "Koniec Świata"... Nie mam dziś weny, aby Wam to dziś tłumaczyć ;)

Gość madralinska maja
Gość hannaanna
Każdy inaczej postrzega piękno... Poza tym jest jeszcze piękno artystyczne... Ja obrazu Baksińskiego nie powiesiłabym w salonie, ale przyznam, że są "ciekawe"...

wow...nie widziałam nigdy wcześniej tych obraów, ale moim zdaniem są piękne!i wyrazają jakis taki egzystencjonalizm, szare zakatki duszy człowieka. moze to nie jest prosta sztuka, ale na pewno wiele wyraza hannah- co w takim razie jest dla ciebie końcem świata? ciekawam:)

Gość madralinska maja
oczywiście że każdy inaczej. To jest stwierdzenie faktu. Ale nie przesadzajmy, u baksinskiego piękna nie ma! Jest strach, śmierć, krew, trupy i chore wizje. to nie jest piękne.

Gość madralinska maja
w sumie o obrazach baksińskiego też można powiedzieć że są przeklęte bo przecież tam tak - baksiński zamordowany, syn baksińskiego samobójstwo, uczeń baksińskiego choroba oczu, żona baksińskiego śmierć w chorobie :) Też klątwa... a raczej peszek.

Gość madralinska maja
no hana ja też ciekawam jakaś to jest zagadka tego końca świata? :D

to co jest piekne?tylko słodko pierdzące widoczki zachodzącego słońca i urodziwe postacie? piękno to coś więcej niż coś co cieszy oczy, ale masz racje, każdy postrzega to inaczej i ma do tego prawo

Gość madralinska maja
taka_se_o nie znałaś, o baksińskim było głośno niedawno jak został zamordowany, bodajże w 2005, jest tu masz całe fury jego dzieł: http://flash.beksinski.com.pl/

jak napisałaś o tym morderstwie, to skojarzyłam...w wiadomościach wtedy o tym trąbili, ale ja byłam zbyt młoda i głupia żeby sie zainteresowac co malował;) dzieki za linka

Gość madralinska maja
nieeeeeeeeee ale gdzie baksińskiem do moneta, vangogha, renoira, czy spitzwego. No nie marginalizuj - czyli co albo trupy albo jeleń na rykowisku? Bez przesady. Sztuka zawiera się po środku. I z całym szacunkiem, możecie mówić że każdy ma inną definice piękna, ale jeśli ktoś twierdzi że dla niego baksiński jest piękny to uważam że udaje. amenus :D

Gość madralinska maja
nooo a jak poszukasz w sieci to będzie jeszcze więcej tego, bo na tej jego stronce itak nie wszystko jest!

Gość madralinska maja
do którego tematu? końca świata, nawierdzonego posta Rafała, czy obrazów?

Gość teraz też się zawiesza
for(var a=0;a

Gość a teraz
"} for(var a=0;a

Gość boginilasu
kochanie, to ze stanie sie cos zlego jest oczywste. zamiast lamentowac trzeba to zahamowac. i to bardzo szybko. ostatnio tez ciagle mam takie zawiesiste poczucie ze zbliza sie cos .. zlego. mozemy sie zebrac w grupe i nad czyms pomyslec ale TRZEBA DZIALAC.

Gość madralinska maja
taaaaaa jasne jasne :P pomyliłeś okienko. vc++ na prawo.

Gość madralinska maja
bogini ale co zrobić? Nie mamy takiej siły żeby z czymś wyższczym walczyć.