Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pragnący czułości i namiętnośc

Czy związek bez namietności i żaru w swerze sexualnej ma sens?

Polecane posty

Gość Pragnący czułości i namiętnośc

Czy zdrowy facet jest żyć z kobietą w ciągłym niespełnieniu w tym temacie? Czy lepiej się rozwieść, mimo że ma 5 letnia córkę. Wiem, że żona na pewno się nie zmieni, i to, że zawsze w tej sferze (tz. emocjonalno-sexualnej) będzie mnie ranić, odbierając radość życia.\ Co jest lepsze, zrezygnowanie ze swojego szczęścia, za cenę jedności rodziny, czy zadbać, o siebie i szukać satysfakcjonującej znajomości? Ile można tak wytrzymać, ja już nie daję rady, często ogarnia mnie nastrój, w którym nic mnie nie ciszy, poza spełnieniem w bliskości z kobietą. Co mi radzicie - wiem, że przy mojej żonie nic się nie zmieni?

jak dla mnie związek bez seksu to nie związek. Mozna wziąć rozwód - przecież to nie oznacza straty dziecka lub zony ktora jest wspaniała kobieta i super matką. Mozna odejsc zachowując sie z klasą i reszte życia przyjaźnić sie z żoną jednoczesnie będąc z inną ktora daje szczescie. A była żona moze w koncu tez to szczescie znajdzie...

Dlaczego uważasz ,że się nie zmieni? Nie pociąga Cię jak kiedyś, stała się mało atrakcyjna, poswięca czas wyłacznie dziecku , a nie Tobie ? Napisz coś wiecej.

Gość hali beri
jeszcze moj dziadek zawsze powtarzał,że jak ludzie się w loźku dogaduja to i poza nim tez. i to jest święta prawda. Związek bez udanego sexu, poządania, namiętności to wegetacja.

Zgadzam się ,że związek bez namiętności nie ma sensu. Pytanie tylko czy ta namiętność była kiedykolwiek i zgasła , bo nie była podsycana, bo zabiła ja proza dnia codziennego czy związek był trochę taki z rozsądku i na siłę i nie było w nim nigdy ognia. I jaką masz gwarancję ,że w nowym nie powielisz schematu wygaśnięcia. I co, szukasz na nowo? Gdzie indziej...? Posiadanie kochanki to też rozwiązanie "na chwilę" .Nikt do końca nie będzie szczęśliwy i pojawia się nowe dylematy...

Zgadzam się ,że związek bez namiętności nie ma sensu. Pytanie tylko czy ta namiętność była kiedykolwiek i zgasła , bo nie była podsycana, bo zabiła ja proza dnia codziennego czy związek był trochę taki z rozsądku i na siłę i nie było w nim nigdy ognia. I jaką masz gwarancję ,że w nowym nie powielisz schematu wygaśnięcia. I co, szukasz na nowo? Gdzie indziej...? Posiadanie kochanki to też rozwiązanie "na chwilę" .Nikt do końca nie będzie szczęśliwy i pojawia się nowe dylematy...

Gość jullaaa
Uważam jak poprzedniczki-to jest wegetacja nie związek.Ludzie w takim małżeństwie są sfrustrowani ,smutni ,nieszczęśliwi.Uciekają w pracę lub hobby.Dlaczego skąpić sobie ciepła i bliskości? Szkoda życia.