Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zniecierpliwiony

Alimenty na pelnoletniego

Polecane posty

Dzi臋kuj臋 tej, kt贸ra pisa艂a do liwiany. Dok艂adnie zrozumia艂a艣 sytuacj臋. Jestem wdzi臋czna. Natomiast, liwiana - gdybym by艂a facetem, to ucieka艂abym jak najdalej od ciebie, twoi synowie zapewne musz膮 s艂ucha膰 matki despotki, kt贸ra ma za cel wykszta艂ci膰 swoich syn贸w a nie wychowa膰 na cz艂owieka. Moje gratulacje. Id藕 ziej ogniem, gdzie indziej.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Do liwiany - c贸rka mojego m臋偶a studiuje pedagogik臋 - w przysz艂o艣ci b臋dzie pani膮 nauczycielk膮 - ma do przerobienia nie tylko pedagogik臋 ale tak偶e filozofi臋, etyk臋, psychologi臋 i wiesz co, w s膮dzie przedstawi艂a indeks z ocenami - same pi膮tki - tylko wszystkie wystawione z g贸ry bo dzie艅 rozprawy by艂 np. wczoraj o oceny mia艂a wystawione na po jutrze!!! Powiem tak, 偶e nie interesuje mnie co za dyrdyma艂y b臋dziesz o mnie pisa膰 ale wied藕, 偶e omijam wielkim 艂ukiem takie jak ty i nie chcia艂abym, 偶eby tobie podobne i mojego m臋偶a c贸rka uczy艂a moje dzieci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do liwiany
Beata- ja mam 49 lat i w艂asciwie nie powinno mnie juz wiele dziwic, a jednak. Byc moze pani liwiana faktycznie jest taka made in ideal, ale w艂asnie dziwnie nie moge dac wiary. jak to m贸wia nie ma domku bez ulomku. polibuda nic da艂a w kwesti humanizmu i ciezko zrozumiec 偶e jest tylko albo miec na leki i zyc, albo umierac w imie aliment贸w dla c贸rki, kt贸ra ma i tak wszystko i wszystkich w wielkiej d. Slub jako taki taki okaza艂 sie byc kretynizmem, ja okaza艂o sie tkwie w rodzinie patologicznej. nawet nie probuje tego komentowac , bo to byloby z mojej strony smieszne i g艂upie. mam nadzieje,ze kiedy synowie liwiany przyjda i powiedza ,ze beda mieli dziecko i powiedza cos o slubach Liwiana powie toz to kretyznizm w dzisiejszych czasach, by robic slub z pe艂na pomp膮 i w dodatku miec zon臋 i samemu byc m臋zem:-D.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋, Tobie "do liwiany" - ja b臋d臋 mia艂a wkr贸tce 50 lat i znam 偶ycie i jest tak jak piszesz, 偶e musz臋 dokonywa膰 wyboru i wybieram 偶ycie, bo mam jeszcze dwoje ma艂oletnich, kt贸rym matka jest potrzebna... C贸rka m臋偶a ma, nie ma biedy 偶yje w dostatku, na uczelni臋 doje偶d偶a autem, jest modnie ubrana super laska, tylko w g艂owie ma nie tak, sama urodzi艂a dziecko, ale tym dzieckiem si臋 nie zajmuje, dziecko podrzuca, jak nie swojej babci, to matce jej partnera. 呕ycie to najlepsza szko艂a i liwiana te偶 do艣wiadczy tego, jak to jest po tej drugiej stronie, bo przewa偶nie tak jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Z Zniecierpliwiony
'''''''''''''' liwiana A prawo m贸wi jasno. Rodzic mo偶e (za przyzwoleniem s膮du) zaprzesta膰 p艂acenia je艣li by to wi膮za艂o by si臋 ze zbytnim uszczerbek dla niego, lub je艣li dziecko olewa nauk臋 (nie dok艂ada stara艅). """""""" A to ciekawe. Prosz臋 wskaza膰 podstaw臋 prawn膮 na potwierdzenie tych s艂贸w. Bo ja szukam i szukam i znale藕膰 nie mog臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do liwiany
beata- s膮d tez mozna pozwac do s膮du.Moze teraz wy powinniscie zasugerowac adwokatowi taki pomys艂. Stronniczosc to najwiekszy grzech jesli chodzi o s膮dy. Tam pracuja ludzie. Wyciagniecie protokolu ze sprawy nie powinno byc dla adwokata problemem, jesli s臋dzina na klapy na oczach. Walcz o siebie. Masz do wychowania dzieci. Zupe艂nie nie przejmuj sie tym co tutaj wypisuja, w wiekszosci przypadkow to zwyk艂e trole i ogry, kt贸rzy ciesza sie jak moga kopnac zw艂aszcza le偶acego.

Udost臋pnij ten post

- do liwiany - dzi臋kuj臋, wiesz ja przygotowa艂am si臋 na tak膮 ewentualno艣膰, 偶e kopi膮 le偶膮cego i wtedy dobrze si臋 z tym czuj膮. Niech wypisuj膮 co chc膮, to 艣wiadczy tylko o ich zach艂anno艣ci i pozoranctwie. Sprawa jest w toku i nie odpuszcz臋 nawet wtedy jak przegram w S膮dzie w I instancji ... zrobi臋 to dla moich dzieci i dla siebie... Jestem na tyle silna dzi臋ki tej chorobie, mam cel, mam wiar臋 i tak jadowite wpisy mnie nie os艂abi膮 ani nie zniech臋c膮 - wr臋cz przeciwnie... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do liwiany
I tak trzymaj!!!呕ycze ci 偶eby wszystko posz艂o po twojej mysli.

Udost臋pnij ten post

- do liwiany - dzi臋kuj臋 za wsparcie, ja Tobie te偶 偶ycz臋 wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrowia - bo reszta to piku艣 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do liwiany
Dok艂adnie!!!!:-)

Udost臋pnij ten post

beatko, i do liwiany dobrze 偶e jest tak ma艂o ludzi takich jak wy :) Uwa偶acie 偶e dzieci kszta艂c膮 si臋 na si艂臋 bo rodzice tak chc膮??? A mo偶e dzieci chc膮 si臋 kszta艂ci膰. Tak, moim celem jest wykszta艂cenie moich syn贸w. Oni te偶 rozumiej膮 偶e dzi艣 ze 艣rednim wykszta艂ceniem daleko si臋 nie zajedzie. "gdybym by艂a facetem" ale na szcz臋艣cie nie jeste艣 a nawet jakby艣 by艂a to kontem oka bym na takie co艣 nie zwr贸ci艂a uwagi. Co do 艣lubu to uwa偶am 偶e jest to pusta, nic nie znacz膮ca wydmuszka. Moi synowie znaj膮 moje zdanie na ten temat. Sama 偶yj臋 "w grzechu" od kilku 艂adnych lat i nie zamierzam tego "u艣wi臋ca膰 sakramentem". Jak ma by膰 dobrze to b臋dzie bez bzdury jakim jest 艣lub. M贸j facet nie ma dzieci z poprzednich zwi膮zk贸w ale moich syn贸w traktuje jak swoich i zawsze dobro dzieci stawia na pierwszym miejscu. Wie 偶e jak damy dzieciom mocne podstawy (w艂a艣nie wykszta艂cenie) to lepiej poradz膮 sobie w doros艂ym, samodzielnym 偶yciu. Ale wy drogie panie tego nie zrozumie膰 i w sumie nie musicie.

Udost臋pnij ten post

Nie lepiej by艂o beatko mniej dzieci sobie zrobi膰 a nie klepa膰 teraz biedy. Nale偶y my艣le膰 g艂ow膮 nie dup膮. Mia艂a艣 ju偶 dwoje, tw贸j m膮偶 mia艂 c贸rk臋 to zamiast zaprzesta膰 rozmna偶ania, zaj膮膰 si臋 dzie膰mi kt贸re ju偶 by艂y na 艣wieci to dorobili艣cie sobie jeszcze dw贸jk臋. Skrajna g艂upota i nieodpowiedzialno艣膰. Nie wiedzia艂a艣 偶e zachorujesz? Ja te偶 nie wiem co b臋dzie, ale nie produkuj臋 dzieci na pot臋g臋. Bo chce si臋 mie膰 wsp贸lne. Ja wsp贸lnie z moim partnerem porozmawiali艣my o dzieciach i wsp贸lnie doszli艣my do wniosku, 偶e dw贸jka (co prawda moja ale wszystkie dzieci s膮 wsp贸lne) w zupe艂no艣ci nam wystarczy.

Udost臋pnij ten post

liwiana - sama sobie odpowiadasz na zadane pytania i tak trzymaj. Z g贸ry patrzysz na innych i jeszcze ubli偶asz, uwa偶aj im kto艣 bardziej na g贸rze, tym szybkiej w d贸艂 run膮膰 mo偶e... "sama nie zachorowa艂am" - a tak dok艂adnie, kiedy si臋 bada艂a艣 wiesz na 100 %, 偶e jeste艣 zdrowa? Bo widzisz ja wiem, co ja mam, a ty chyba 偶yjesz w nie艣wiadomo艣ci. I prosz臋, czytaj ze zrozumieniem, (chyba 偶e po twoich studiach masz z tym problemy?) bo prosz臋 przytocz mi chocia偶 jeden cytat w moich postach, w kt贸rym narzekam na bied臋 i na to, 偶e ma 4 dzieci? I jeszcze jedno, ty nie masz wi臋cej dzieci z prostej przyczyny, ty pani wygodnicka jeste艣 i leniwa, wolisz le偶e膰 na kanapie i psu ty艂ek liza膰 ni偶 dzieckiem si臋 zaj膮膰, bo wtedy trzeba z pewnych przyjemno艣ci w艂asnych zrezygnowa膰 a na dok艂adk臋 艣miesz mi pisa膰 o odpowiedzialno艣ci? Sorry, ale 偶a艂osna jeste艣 w tej ca艂ej swojej krasie made in ideal :)

Udost臋pnij ten post

liwiana - albo po tych wszystkich skrobankach niezdolna jeste艣 ju偶 do prokreacji, to dzi臋ki takim kobietom jak ty nasze spo艂ecze艅stwo si臋 starzeje i popatrz jaki paradoks - rz膮d zach臋ca do prokreacji bo mamy ni偶 demograficzny, a to wszystko przez takie podej艣cie do dzieci - czysto komercyjne i wyrachowane - dzi臋ki Bogu, 偶e nie jestem twoim dzieckiem - wsp贸艂czuj臋 twoim synom takiej matki zo艂zy i j臋dzy;

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie 偶e jestem wygodna!!! I nie zamierzam rezygnowa膰 z w艂asnych przyjemno艣ci!!!! Ma dw贸ch syn贸w i uwa偶am 偶e wystarczy. Nie le偶臋 na kanapie tylko jak mo偶emy to je藕dzimy po 艣wiecie. M艂odszym synem zajmuj膮 si臋 wtedy moi rodzice. Mam do tego pe艂ne prawo. Zarabiamy na to i mo偶emy wydawa膰 pieni膮dze na co chcemy. Wol臋 tak 偶y膰, weso艂o i kolorowo ni偶 siedzie膰 ze spuszczonym na kwint臋 nosem i patrze膰 co mog臋 jeszcze przykr贸ci膰 dzieciom 偶eby dla mnie by艂o wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie, lepiej mie膰 ca艂膮 gromad臋 dzieci kt贸rych rodzic贸w nie sta膰 na ich wychowanie i wykszta艂cenie, ni偶 mie膰 jedno czy dwoje dobrze wychowanych, wykszta艂conych ludzi. Naprawd臋 jeste艣 idiotk膮 czy tylkom na tak膮 pozujesz!!!

Udost臋pnij ten post

liwiana - wi臋c 偶yj kolorowo i daj 偶y膰 innym, widz臋 tylko pr贸偶n膮 istot臋 w twojej osobie, ale i na ciebie przyjdzie jeszcze czas;

Udost臋pnij ten post

liwiana - szkoda mi czasu na takie jak ty osoby, ale i takie jak ty musz膮 by膰 na tym 艣wiecie, bo inaczej by艂oby nudno; A jak ju偶 swoje dzieci wykszta艂cisz i jak zachorujesz ( a z pewno艣ci膮 kiedy艣 tak b臋dzie, to tylko kwestia czasu) to napisz na forum, czy twoje dzieci b臋d膮 si臋 modli膰 za ciebie i czy podadz膮 ci szklank臋 wody i nie opuszcz膮 ci臋 w potrzebie? A wtedy to ja napisz臋 ci kim by艂a艣 i kim jeste艣...

Udost臋pnij ten post

"przyjdzie jej tak偶e za wszystko zap艂aci膰, ma 23 lata wi臋c ca艂e 偶ycie przed ni膮 i 偶ycie si臋 o swoje upomni. ale i na ciebie przyjdzie jeszcze czas; i jak zachorujesz ( a z pewno艣ci膮 kiedy艣 tak b臋dzie, to tylko kwestia czasu) " Te powy偶sze wpisy 艣wiadcz膮 o tobie :( Jeste艣 biedn膮 zgorzknia艂膮 kobiet膮. Moje dzieci nie b臋d膮 si臋 za mnie modli膰 bo jeste艣my nie wierz膮cy. A szklanki wody te偶 nie musz膮 mi podawa膰, mog膮 wyjecha膰 z polski.

Udost臋pnij ten post

O Matko, szkoda 偶e mnie nie widzisz to zdziwi艂aby艣 si臋, bo nie jestem zgorzknia艂a pomimo choroby i trudu 偶ycia, jestem radosna a moja rado艣膰 pochodzi nie od rzeczy wok贸艂 mnie ale jest we mnie, zapewne trudno ci to sobie wyobrazi膰, bo ty potrzebujesz bod藕ca zewn臋trznego wygodnickiego 偶ywota, aby poczu膰 si臋 jaka to jeste艣 doskona艂a... w twoim mniemaniu. Jestem realistk膮, a czy偶 nie wiesz, 偶e wszystko co si臋 dzieje to jest jednym wielkim przemijaniem, przecie偶 tego w szkole nawet ucz膮, m贸j 11 letni syn jest bardziej rozgarni臋ty ni偶 ty, we藕 si臋 w ko艅cu ogarnij kobieto i zacznij patrze膰 na ten 艣wiat kolorowo ale tak naprawd臋 od serca - tego ci 偶ycz臋, mo偶e jeszcze b臋d膮 z ciebie ludzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do liwiany
liwiano- no c贸偶 , ja tam nie mam zamiaru pisa膰 tobie kim jestem z kim jestem i dlaczego jestem. Gratuluje ci wydmuszkowych dzieci i cudownego 偶ycia u boku faceta bez obci膮偶e艅 w postaci wydmuszek. S膮 ludzie i parapety. Ty miescisz si臋 w odr臋bnej kategorii onotologicznej. Nic doda膰 , nic uj膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patrz膮c z boku
tak si臋 przygl膮dam Waszej dyskusji i zastanawia mnie jedno- kiedy w nierozbitej rodzinie wyst臋puje choroba, to wszyscy rozumiej膮, 偶e dla dzieci jest mniej kasy, bo mama czy tata s膮 chorzy i nie do艣膰, 偶e odpad艂a jedna pensja, to jeszcze leczenie jest kosztowne. A tutaj niekt贸re panie broni膮 stanowiska, 偶e doros艂a (skoro za艂o偶y艂a rodzin臋, to doros艂a, odpowiedzialna osoba, tak?) ma 偶y膰 na koszt ojca, bo to "jego zasrany obowi膮zek"?! A mo偶e by tak jednak mog艂a zacz膮膰 prac臋 zanim urodzi dziecko? I nie oczekiwa膰, 偶e kto艣 b臋dzie j膮 finansowa艂? Doros艂o艣膰 oznacza m.in. to, 偶e cz艂owiek jest odpowiedzialny za swoje 偶ycie- tak偶e finansowo. A tu dziewcz膮tko by艂o na tyle doros艂e, 偶eby zrobi膰 sobie dziecko, ale nie na tyle, zeby samodzielnie si臋 utrzyma膰? Lito艣ci! I nie chodzi mi o prawo, tylko o rozs膮dek! Albo kto艣 jest doros艂y, albo nie. Osobi艣cie straci艂am mam臋 w wieku 16 lat, na studiach (owszem- dostawa艂am rent臋- uprzedz臋 komentarze!) nie bra艂am od taty 偶adnych pieni臋dzy, bo jemu by艂o bardzo ci臋偶ko w tamtym czasie, w miar臋 mo偶liwo艣ci zawsze 艂apa艂am dorywcze prace (a takich dla student贸w nie brakuje). Mo偶na jak si臋 chce. Dziecko urodzi艂am prawie rok przed 艣lubem z jego tat膮. I nigdy nie przysz艂o mi do g艂owy, 偶eby z tego tytu艂u lata膰 po zasi艂ki dla samotnej matki, kt贸r膮 de facto nie by艂am (cho膰 by艂am w 艣wietle prawa). Co poniekt贸rzy tutaj popieraj膮 i promuj膮 cwaniactwo i kr臋tactwo, to ju偶 abstrahuj膮c od konkretnego przypadku, ale kt贸ra艣 z pa艅 napisa艂a, 偶eby si臋 nie dziwi膰, bo jest ci臋偶ko i m艂odzi musz膮 kombinowa膰. Ot贸偶 nie musz膮. Energi臋 po艣wi臋con膮 na kombinowanie, latanie po papiery, 偶e si臋 jest np. samotn膮 matk膮, mo偶na po艣wi臋ci膰 na prac臋- promocje w supermarketach, prace wakacyjne, sprz膮tanie, opieka nad dzie膰mi, roznoszenie ulotek- naprawd臋 studenci maj膮 szeroki wachlarz mo偶liwo艣ci dorobienia sobie. I nie piszcie, 偶e kto艣 studiuje na trudnym kierunku i nie ma na to czasu, bo ko艅czy艂am medycyn臋 i mia艂am czas na dorabianie. R贸wnie偶 wielu moich koleg贸w np. wakacje po obowi膮zkowych praktykach po艣wi臋ca艂o na wyjazdy do Anglii czy Holandii, bo chcieli mie膰 w艂asne pieni膮dze, a nie by膰 tylko i wy艂膮cznie na utrzymaniu rodzic贸w...

Udost臋pnij ten post

I zamierzam 偶y膰 tak jak uwa偶am za stosowne. Bez z艂o艣ci, zawi艣ci, biedolenia, utyskiwania, zmuszania si臋 do czegokolwiek, w艂a偶enia komu艣 w ty艂ek, strachu przed wyra偶eniem swojego zdania, pracy od rana do nocy, robienia tego co 'wypada' a nie tego co ja uwa偶am za dobre. Zamierzam 偶y膰 d艂ugo i szcz臋艣liwie z " wydmuszkowymi dzie膰mi i z cudownym facetem u boku bez obci膮偶e艅 w postaci wydmuszek".

Udost臋pnij ten post

00:45 [zg艂o艣 do usuni臋cia] beata04 Witam, wielmo偶na pani - to pani si臋 chyba co艣 pomyli艂o, pani te偶 jest tylko na branie nastawiona? A da艂a艣 co艣 komu艣 tak z dobrej woli, z przymusu te偶 dawa艂a艣? Czu艂a艣 r贸偶nic臋? Nikt nie kwestionuje, 偶e ma艂oletniemu si臋 nale偶y, ale pe艂noletniemu...? Niech sam zarobi? Niech poczuje, jak to jest? I niech nie wyci膮ga 艂apy po co艣 co do niego nie nale偶y, nie jest jego w艂asno艣ci膮 i niech uszanuje fakt, 偶e kto艣 nie chce mu ju偶 nic dawa膰 nawet z艂amanego grosza... Patrz膮c z boku, to inny temat o c贸rce m臋偶a pani b..04. To powy偶szy tekst pani b..04 powali艂 mnie z n贸g. Nikt, przynajmniej tu, chyba nie napisa艂, 偶e c贸rka robi dobrze (je艣li wierzy膰 pani b..04). Oczywi艣cie jak w domu jest brak pieni臋dzy to dzieci chcia艂 nie chcia艂, musz膮 zweryfikowa膰 swoje plany. S膮 np. stypendia socjalne, naukowe dla wybitnych student贸w. Wi臋c zdolni m艂odzi, ale biedni ludzie mog膮 studiowa膰 dziennie. Pani b..04 nie kwestionuje "偶e ma艂oletniemu si臋 nale偶y, ale pe艂noletniemu...?" itd...... Ja zamierzam p艂aci膰 na utrzymanie moich dzieci i nie uwa偶am tego za nic dziwnego. Tak samo robi膮 moi znajomi. M贸j straszy syn dorabia sobie w wakacje ale s膮 to jego pieni膮dze z kt贸rych ja nie korzystam. Ciekawa jestem czy pani b..04, jak jej dzieci sko艅cz膮 18 lat powie cytuje: Niech sam zarobi? Niech poczuje, jak to jest? I niech nie wyci膮ga 艂apy po co艣 co do niego nie nale偶y!!!!!!!!!!! Tu nie by艂o mowy o konkretnym przypadku (c贸rce) ale w og贸le o pe艂noletnich dzieciach.

Udost臋pnij ten post

Jak moje nieletnie dzieci sko艅cz膮 18 lat, to dok艂adnie powiem im to samo, co powiedzia艂am moim doros艂ym... Dziecko pe艂noletnie trzeba nauczy膰 "z艂owi膰 ryb臋, a nie poda膰 j膮 gotow膮 na talerzu". Ty zrobisz, jak uwa偶asz ... twoje dzieci - tw贸j problem. A m贸j m膮偶, ja i moje dzieci nie mamy zamiaru d艂u偶ej sponsorowa膰 doros艂ej c贸rki mojego m臋偶a z pierwszego ma艂偶e艅stwa, 偶eby za nasze pieni膮dze kupi艂a sobie papierosy albo piwo sorry, a my wi膮偶emy ledwo koniec z ko艅cem a ja nie mam na leki albo dla dzieci. liwiana - by膰 mo偶e w twoim 偶yciu b臋dzie jeszcze tak, 偶e to ty b臋dziesz p艂aci艂a alimenty za twoich syn贸w i wtedy zobaczymy jak b臋dziesz si臋 wypowiada艂a i nie mo偶esz zakwestionowa膰, 偶e tak nie b臋dzie... i nie dawaj g艂owy - bo j膮 stracisz.

Udost臋pnij ten post

patrz膮c z boku - c贸rka mojego m臋偶a robi w ten spos贸b, raz jest zatrudniona w firmie swojego partnera lub w firmie jego matki, troch臋 popracuje i idzie na bezrobocie, w ten spos贸b nabywa prawa zn贸w jako bezrobotna. Aktualnie sprawa jest w s膮dzie i ona czuj膮c, jak jej si臋 pali grunt pod nogami zwolni艂a si臋 z pracy a niedosz艂a te艣ciowa zlikwidowa艂a firm臋, aby okaza膰 w S膮dzie, 偶e jest na zasi艂ki i ma niski doch贸d oraz to, 偶eby wyst臋powa膰 jako osoba bezrobotna, bo S膮d zupe艂nie inaczej patrzy na osoby bezrobotne i na dok艂adk臋 samotne matki, to jest celowe dzia艂anie a nie losowe - gdyby艣cie widzieli jej rejestracj臋 w UP ... Ponadto, dok艂adnie tak jak napisa艂a艣, w rodzinach jest tak, 偶e jak kto艣 zachoruje, wszyscy si臋 mobilizuj膮, bo pragn膮 wyzdrowienia osoby chorej (matki, ojca, dziecka ba nawet babci czy dziadka) , ale w tym przypadku jest zupe艂nie odwrotnie. Rzuca si臋 k艂ody pod nogi, kopie le偶膮cego i jeszcze si臋 uwa偶a, 偶e tak powinno by膰, bo to jego zasrany obowi膮zek. Ona si臋 cieszy z mojej choroby - wiem to, i niech sobie 艂aduje bateryjki t膮 z艂膮 energi膮 to jej sprawa... Tylko, 偶e ona te偶 jest 艣miertelna tak samo jak ja i ka偶dy z was.

Udost臋pnij ten post

beata04 Witam, wielmo偶na pani - to pani si臋 chyba co艣 pomyli艂o, pani te偶 jest tylko na branie nastawiona? A da艂a艣 co艣 komu艣 tak z dobrej woli, z przymusu te偶 dawa艂a艣? Czu艂a艣 r贸偶nic臋? Nikt nie kwestionuje, 偶e ma艂oletniemu si臋 nale偶y, ale pe艂noletniemu...? Niech sam zarobi? Niech poczuje, jak to jest? I niech nie wyci膮ga 艂apy po co艣 co do niego nie nale偶y, nie jest jego w艂asno艣ci膮 i niech uszanuje fakt, 偶e kto艣 nie chce mu ju偶 nic dawa膰 nawet z艂amanego grosza... czy ty czyta艂a艣 moja wypowied藕? albo inaczej: czy ty zrozumia艂a艣 o czym ja pisze i przede wszystkim do kogo? mo偶e przeczytaj watek od samego pocz膮tku - mo偶e zrozumiesz nie znam twojej sprawy kt贸ra tu poruszasz ale skoro nie zamierzasz w niej d艂u偶ej tkwi膰 to proponuje dzia艂a膰 a nie walczy膰 tu na forum i przedstawia膰 swoja sytuacje za negatywny wz贸r ka偶dy rodzic jest inny i ka偶dy rodzic ma inne relacje ze swoimi dziecmi - dla jednych jest to kula u nogi (np dla ciebie,dla zniecierpliwionego) a dla drugich jest to rado艣膰 i mi艂o艣膰 jednak aby ona w relacjach "rodzic-dziecko" zaistnia艂a trzeba wiele wyrzecze艅,po艣wi臋cenia,zrozumienia nie ka偶dego rodzica na to sta膰 cho膰 my艣l臋 偶e tych jest mniejszo艣膰 bo jak ju偶 wspomnia艂am w艣r贸d moich znajomych ka偶dy wychowywa艂 i stara艂 si臋 jak tylko m贸g艂 aby dzieciom zapewni膰 to czego potrzebuj膮 - nie my z rozpieszczaniem i zaspakajaniem potrzeb poprzez wpychanie na si艂臋 pieni臋dzy zamiast zaoferowania oddania i bezwzgl臋dnej mi艂o艣ci jak juz pewnie wiesz to poza moralnym obowi膮zkiem wobec swoich dzieci jest jeszcze prawo rodzinne kt贸re powinno rozwia膰 twoje jak i innych w膮tpliwo艣ci skoro uwa偶asz sie za pokrzywdzon膮 nie drzyj si臋 tytaj tylko pisz do s膮du niech ten w twojej sprawie cos zmieni napisa艂as tak liwiana - by膰 mo偶e w twoim 偶yciu b臋dzie jeszcze tak, 偶e to ty b臋dziesz p艂aci艂a alimenty za twoich syn贸w i wtedy zobaczymy jak b臋dziesz si臋 wypowiada艂a i nie mo偶esz zakwestionowa膰, 偶e tak nie b臋dzie... i nie dawaj g艂owy - bo j膮 stracisz. wiesz tak sobie siedze i mysl臋 o tym moja c贸rka sko艅czy艂a studia,za艂o偶y艂a rodzin臋 (dzieci nie ma),kszta艂ci sie i rozwija nadal m贸j syn mimo ze ma艂y, wie 偶e dzieci nie przynosi bocian-wie 偶e do pocz臋cia potrzeba dwojga - my艣l臋 偶e kiedy b臋dzie na tyle du偶y to ja albo c贸rka czy zi臋膰 przeprowadzi z nim rozmow臋 o stosowaniu antykoncepcji faktem jest 偶e ani ja ani nikt nie wie jak jego zycie sie potoczy i czy rzeczywi艣cie nie "zaliczy" wpadki wiem jednak juz dzi艣 偶e jego dziecko b臋dzie moim wnukiem i nie pozwol臋 mojemu synowi o to dziecko nie dba膰,nie p艂aci膰 lub 偶yc jakby go w og贸le nie by艂o wiem te偶 偶e o ile b臋de w stanie pomaga膰 finansowo to na pewno to zrobi臋 tak jak bede sie stara艂a mie膰 jakikolwiek wp艂yw na jego wychowanie nie wychowuje dziecka w nie艣wiadomo艣ci,bezstresowo-nie unikam z nim rozm贸w na tak powa偶ne tematy-moje rozmowy z c贸rka da艂y jakis efekt wi臋c uwa偶am 偶e i syn co nie co z nich wyniesie jedno wiem-"zat艂uk臋 swojego syna" w momencie kiedy w takiej sytuacji b臋dzie stara艂 si臋 unikn膮膰 konsekwencji miejsce syna zajmie wnuk czy wnuczka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do liwiany
Ty jeste艣 jednak pomylona liwiano, nie pomyli艂an si臋 nawet o jot臋. Beata pisze o tym ze jest ci臋偶ko chora. W tej chorobie nigdy nie wiadomo kiedy odezwie si臋 ponownie. Zarzucasz jej ze walczy dos艂ownie o w艂asne 偶ycie i masz czelnosc podwa偶a膰 je prawo do tej walki. uczepilas si臋 tych swoich syn贸w. a co oni nas obchodz膮?! Rozstrzasasz wypowiedzi beaty na drobne, robisz jakie艣 wyliczanki a potem znowu podpierasz si臋 swoimi wydmuszkowymi tfuu malzenskimi dzie膰mi. I co te wyliczanki maj膮 nam tu da膰 niby do my艣lenia?! chyba tylko to ze nie mo偶esz znie艣膰 ze Beata potrzebuje pieni臋dzy 偶eby ratowa膰 偶ycie. Ty z uporem maniaka ci膮gle powtarzasz, ze te 700 z艂 to jest nie dotkni臋cia bo ty tak chcesz i ju偶. No we藕 si臋 ogarnij w rozumowaniu, bo ci膮gle tkwisz w tej odr臋bnej kategorii ontologiczej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do liwiany
Wielmozna pani- a ty dlaczego siedzisz na forum? Kurde jaki艣 pow贸d mialas ze zaczelas si臋 udziela膰. Wg ciebie kto tu mo偶e pisa膰? og贸lnie na ca艂ym tym forum.

Udost臋pnij ten post