chce bobasa 0 Napisano Czerwiec 3, 2010 witam! ja mam 24 latka staram sie od 3 miesiecy o dzidziusia zrobilam juz mnostwo testow bylam u gi. mnialam robiana cytologie i badanie wszystko jest super biore kwas foliowy rowniez 3 mies. mam nieregularne miesiaczki. juz czasami sie poddaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Czerwiec 4, 2010 chce bobasa - kochana nie zawsze jest łatwo, u mnie pierwsze dziecko udało się przy 1 podejściu, a teraz musiałam czekać 18 cykli... i też wszystkie badania były ok, normalne owulacyjne cykle... 2 ciąże biochemiczne więc wszystko drożne... uzbrój się w cierpliwość, lekarze mówią że jak do 6 miesięcy się nie zajdzie to wtedy należy zacząć jakieś leczenie... ja dostałam pregnyl 1 dawkę 5 000 j.m. i zarodek utrzymał się teraz jestem w końcówce 19 tygodnia :) Życzę powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nova08 Napisano Czerwiec 4, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nova08 Napisano Czerwiec 4, 2010 cześć dziewczyny:) przepraszam za tą przerwę ale po ostatim teście ciążowym potrzebowałam troche czasu żeby dojść do siebie. Zajęłam siewszystkim prócz myślenia o dziecku. a tu takie zmiany:) Biedroneczko wiem że spónnione lecz szczere gratulacje:):) tolanka i kamyska równiez szczerze gratuluje i zazdroszcze(oczywiśćie tak pozytywnie;) apropo nietypowego krwawienia zainspirowałyście mnie i coś znalazłam: Abraham zbadał wpływ podawania witaminy B6 na poziom estrogenów i progesteronu w fazie lutealnej i okazało się, że spowodowała ona u niektórych kobiet wzrost poziomu progesteronu przy równoczesnym obniżeniu poziomu estrogenów. Podawał on wspomagająco witaminę B6 czternastu kobietom z ZNPM i niepłodnością trwającą od 18 miesięcy do 7 lat. Po sześciu miesiącach kuracji jedenaście z tych kobiet poczęło dzieci. co o tym myslicie? może to własnie jest klucz do zagadki bo kiedy brałam progesteron to plamienie znikło i miałam jajeczkowanie. ten cytat pochodzi z http://npr.pl/index.php/content/view/207/44/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Czerwiec 5, 2010 nova08 hm... ciekawe zawsze warto spróbować!!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gra.witacja 0 Napisano Czerwiec 6, 2010 Tolanko kochana jesteś! A więc chyba sie udało, biorę duphaston, bo źle się czuję, pobolewa mnie brzuch, mam 1szą wizytę z usg pod koniec czerwca bo teraz za wcześnie jestem dobrej myśli, a jednocześnie boję się.... Całuję mocno, jestem taka roztrzepana!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tektonika Napisano Czerwiec 6, 2010 Hejcia :* . Prosze was o pomoc . Nigdy nie uprawiałam seksu, ale uprawialam petting. Chłopak miał spermę na palcu , którą wytarł i po ok.3min. wsadził mi tego palca. Bardzo się bałam. Po ok3 tyg od tej sytuacji zrobiłam test. Wyszedł negatywny . Na drugi dzień rano kolejny - negatywny . Po paru dniach dostałam okres ( a spóźniał się ok 2 tyg. ) Po okresieok 2tyg. zrobiłam test -negatywny . Po czym równy miesiąc od tamtej sytuacji dostałam okres. Tyle ,że słabszy . Poprzedni był bardzo silny. Ok 2tygtemu zrobiłam znowu test i znowu wyszedł negatywny . Dzisiaj powinnam mieć okres, a coś czuje,że się na niego nie zanosi . Ogółem zrobiłam5 testów - wszystkie negatywne. Jak myślicie ? Mogę być w ciąży ? Dzisiaj zauważyłam namoim brzuchu ( od pępka w dół ) ciemną kreskę . Jest widoczna dość bardzo . Pomocy ;( ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nova08 Napisano Czerwiec 6, 2010 tektonika będę szczera moim zdaniem to ty w ciąży nie jestes ale proponuje odpowiedzialniej podchodzic do zycia. nie dosyc ze nabierasz złych przyzwyczajen i przy tym stresując sie to bez odpowiedniej wiedzy. poczytaj troche na ten temat. a co jesli poczniesz kiedyś dziecko z przypadku? czy bedziesz mogła stwożyc mu kochającą sie rodzine. kto bedzie temu winien? ja nie chciałabym byc przypadkiem. to zbyt poważna sprawa i wymaga odpowiedzialności moja droga. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Czerwiec 6, 2010 gra.witacja Baaardzo się cieszę!!! Gratuluję!!! Dbaj teraz o Was! a o roztrzepanie się nie martw mi do teraz nie przeszło, na początku było gorzej bo nawet auta sprzed pracy zapomniałam i wróciłam do domu na pieszo........ :) Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Czerwiec 10, 2010 hej kobitki. u mnie 19dc i 19 cykl :( co do tego plamienia u "grawitacji" - ja miałam tak samo. 5 dni przed spodziewaną @ plamiłam jedna dobę i była ciąża ale niestety biochemiczna :( Życzę samych fasoleczek kochane :) ja staram się dalej, od nastepnego cyklu biorę ziolka na I fazę i m idzie za jakiś tydzień na badanie nasienia zobaczymy czy się polepszylo od ostatniego :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nova08 Napisano Czerwiec 10, 2010 elus a jesli mozna to co to za ziólka popijasz/ ja teraz miałam tez takie plamienia tyle ze przez tydzien. musze znów poszukac dobrego gin bo jak łykałam progesteron to ich nie było tylko @.chyba sama musze sie leczyc i stawiac diagnoze bo zaden nie powiedział mi co to jest niby pcos no ale ...moze te ziólka cos pomoga;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Czerwiec 15, 2010 to pewnie ziółka Ojca Sroki ? Wiele dziewczyn je pije ale nie wiem w sumie z jakim skutkiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Czerwiec 17, 2010 hej. piłam ziółka zroki dwa cykle w jednym z nich udało sie zajsc w ciaze ale wiecie z jakim skutkiem :( to były ziola nr 3 od 20 cyklu starań zaczynam ziolka na I faze i zobaczymy co bedzie sie dzialo bo moje owu sa bardzo pozno i cykle sie wydluzaja z m-ca na m-c. teraz mam 25dc a owu nie ma dalej :( idzie sie wściec :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tolaka Napisano Czerwiec 24, 2010 Dziewczyny co z Wami? Kamyskaa? gra.witacja? jak tam fasolki? moja kopie tak że i M czuje :) ostatnio pani doktror stwierdziła że to nad wyraz ruchliwe dziecko :) po mamusi pewnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Czerwiec 24, 2010 no hej dziewczyny :) u mnie 15tydzień,niedługo 16 :P a ja prawie cały czas płaska :o prawie :P ale za to chyba czuję już dzidzię :D Dolegliwości troszkę ustąpiły,czasem zdarza mi się wymiotować,ale ogólnie jest lepiej :) Na ostatnim usg maleństawo miało 8cm :) A co u Ciebie tolanko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tolaka Napisano Czerwiec 25, 2010 Kamyskaa u mnie już 22 tydzień od poniedziałku 23 się zacznie a ja nadal nie znam płci mojej kruszyny, tak się zawsze wykręci :) wstydziocha mała :) kopie już tak że i M czuje :) a brzusio duże tak że mi miejsca w autobusie ustępują, dziś nawet w sklepie przepuścili mnie a kolejka była wieeeelka :) są jeszcze porządni ludzie :) Odzywaj się częściej a nie raz na 2 miesiące :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Czerwiec 25, 2010 ok,postaram się :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gra.witacja 0 Napisano Czerwiec 25, 2010 Witajcie, a u mnie 8 tydzień:D Jestem przeszczęśliwa Brzuch mi strasznie wydęło, jestem na l-4 bo pobolewa mnie brzuch i biorę duphaston, muszę dużo odpoczywać, po pierwszym usg w 6 tyg. moje maleństwo miało 6mm, i tętno słyszałam, teraz mam około połowy lipca. Jestem dobrej myśli, chociaż strach ciągle jest, nie dopuszczam złych myśli, staram się:) Pozdrowionka dla wszystkich szczególnie za te dziewczyny starające się o swoje szczęście, pa ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gra.witacja 0 Napisano Czerwiec 25, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Czerwiec 26, 2010 grawitacja-super,cieszymy sie z tobą :) Teraz tylko odpoczywaj i uważaj na siebie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Czerwiec 29, 2010 będzie syn :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Lipiec 2, 2010 ooo...tolanka-super,gratulacje a imię wybrane? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Lipiec 5, 2010 nie wybrane bo miała być córka Majka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Lipiec 7, 2010 a to niespodzianka :P hehe,ale cieszycie się,tak? :) Ja też chciałabym córcię,ale jak będzie synuś no to też oki... Mam nadzieję,że na przyszłej wizycie-za tydzień się dowiem :) Jak będziesz miała imię wybrane-to daj znać ;) Wogóle pisz częściej i więcej co u WAS :P gra.witacja-ello :P co tam u brzuszka słychać? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oDzieciakach.pl Napisano Lipiec 7, 2010 Drogie Panie! Polecamy artykuł na temat staranek na oDzieciakach.pl: http://odzieciakach.pl/2010/5/20/kiedy-kolejny-test-ciazowy-jest-negatywny/ . Zapraszamy również na naszą FanStronę na facebooku: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/oDzieciakachpl/10150149949725442?ref=ts, gdzie oprócz informacji o najnowszych tekstach na portalu, co tydzień orgaznizujemy konkursy z nagrodami! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Lipiec 15, 2010 Kamyskaa i jak wiadomo już jaka płeć? My oczywiście się cieszymy najważniejsze by było zdrowe, poza tym jest i dużo plusów z tego że chłopiec będzie - ubranka po starszym synku, zabawki..... a może jeszcze i córcia kiedyś się uda :) Co do imienia to jeszcze na 100% nie zdecydowaliśmy ale prawdopodobnie będzie to Szymon- Gabriel - więc teraz będę miała 2 synków - Bartosza i Szymona :) Ale powiem Ci że byłam prawie na 100 pewna że to dziewczynka - po objawach - ja prawie tylko słodycze jadłam i jem ich dużo i teraz- tylko po tym nie wymiotowałam, nie mogłam jeść mięsa i te wymioty w ogóle cała ciąża jest zupełną odwrotnością poprzedniej.... Przypomnij mi czy Ty masz już dzieci? Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tolanka 0 Napisano Lipiec 21, 2010 i znowu cisza........ :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Sierpień 5, 2010 hej tolanko :) jestem w szoku,że Ty jednego szkraba już masz :P nie wiedziałam :) fajnie-Szymonek ;) u nas będzie-ZOSIA ;) bo to dziewczynka :) moja pierworodna :) brzuszek nadal malutki-84cm w pasie :P przepr. że się nie odzywałam,ale miałam wyjazd nad morze Całuski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zabciaaaa 0 Napisano Sierpień 5, 2010 Hej :) Wreszcie zobaczyłam dwie kreski na teście.... Ale byłam dziś u ginekologa i Pani Dr sama nie wie czy to pęcherzyk ciążowy czy zbliżający się okres..... Tutaj opisałam dokładniej... http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4553186 Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamyskaa 0 Napisano Sierpień 9, 2010 no wkońcu się odezwałaś żabciu :) wiesz co...objawy,które opisałaś mogą zarówno świadczyć o zbliczającej się miesiączce jak i również o wczesnej ciąży-jedynym pewniakiem na tę chwilę są testy z moczu i testy krwi-beta hcg... Jeśli te pierwsze są pozytywne i beta hcg jest wysoka (są podane przedziały)-to możesz po cichu się cieszyć :) :) A ta kropka....to mnie wydaje się raczej,że to pęcherzyk ciążowy...:) Też tak miałam na początku...poszłam do gina i "ta kropka" miała już 5mm...i od razu potwierdził ciąże :) Poszłam 2 tyg. później i już był zarodek z bijącym serduszkiem :) Także poczekaj jeszcze tydzień i wówczas idź na usg-wówczas napewno już będzię pięknie widać,cieprliwości!!! :) 3mam kciuki za fasolkę ;) i koniecznie daj znać ipisz częściej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach