Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

I ja się witam ;) zrobiłam sobie mała przerwe w sprzataniu,miedzyczasie gotuje rosołek.M zawiesił mi firane. Przytyłam już 12 kg a wy?

No Beatko spore już nasze dzieciaczki :) wczoraj widziałam jak moja córeczka pracuje przeponą jak oddycha. Znalazłam coś ciekawego:"Pod koniec ciąży dziecko waży ok. 3 kg, płyn owodniowy 1 kg, łożysko 0,6 kg, dodatkowa porcja płynów i krwi nawet 3,5 kg, powiększone piersi do 1 kg, macica aż 1 kg, a tkanka tłuszczowa niecałe 3 kg."Czyli może nie będzie ze mną tak żle po porodzie nie będę słoniem tylko małym prosiaczkiem :)

Cześć! Byłam dziś na kontroli i ktg. Podobno rozwarcie ruszyło do ok. 2 cm, macica jest miękka i lekarz każe mi czekać na rozwiązanie już na oddziale. Więc pakuję się (znowu:P) i lecę! A jeśli już urodzę, to dostaniecie cynk. Dziękuję za wspaniałe życzenia, wsparcie i troskę, bo z Wami mi łatwiej i lżej. Będę o Was pamiętać, kiedy już uda mi się zostać mamą:) Muszę tylko jeszcze cierpliwie poczekać... Mocno Was ściskam, pozdrawiam i mam nadzieję, że już ze szpitala be malej nie wyjdę... Buziak dla wszystkich!:D

Oooo Chmurko tym razem już Cię bez małej nie wypuszczą :) POWODZENIA!!!!!!! A ja wysłałam zdjecia brzucholka na pocztę także oglądnijcie.

Klaudia kobito..Ty se jaj nie rob..Ty masz brzuszek jak ja w 20tyg.. I mowisz,ze przytylas juz 12 kg,tak??Chyba dopiero!!! Ja mam juz z 20 nadbagazu...... Chmurko powodzenia kochana i teraz bez malej nie wracaj! Tzn i tak bez niej nie da rady,ale tak razem,ale osobno,ok??

A ja tylko na sekunde bo dziś mam zwariowany dzień jade na mieszkanie zobaczyć co juz zrobione. A co do wagi hmmmmmmmmmm :-D ja juz mam 15 kg do przody ale mam to gdzieś :-D Chmurko czekamy na dobre wieści :-) A ja odezwe sie wieczorkiem pod warunkiem ze bedzie można wejść na topik buziaczki pa pa

W środę byłam u gina. Nasza mała ma prawie 1,5 kg. Niestety nadal ma ułożenie miednicowe i jeśli się nie dowróci głową w dół w ciągu następnego miesiąca, to już się nie obróci i będzie CC...... Mam nadzieję, się jednak obróci....

Spokojnie Annolia moja mała też cały czas była główką do góry a w 32 tc już była na usg główką w dół nawet nie wiem kiedy się obróciła.

Od tych mrozów dopadł mnie kaszel, katar i zrobiła mi się opryszczka! Będę pięknie wygladać na święta! :( Walczę z przeziębieniam za pomocą wit C, miodu, naparu z lnu i domowym syropem z cebuli....

Aktualizuję tabeleczkę i idę do gorącej wanny... NICK.......................TC....GIN........TERMIN POR......WIEK...PŁEĆ Spacer w chmurach....43.......-...........10.12.2009.......22........ K mala29....................37..._____........03.01.2010...... .29....... M Anka323..................35...31.12........ 29.01.2010.......24........M Klaudia0405..............33...17.11........31.01.2010... ...26.........K Beata2611...............33....17.12........03.02.2010 ......26........M Nikamo74.................12....4.09........03.03.2010... ....35.........? Annolia....................29....05.01.......08.03.2010. ......27........K joanna84.................14...21.09........07.03.2010.. ....25.........? nikulam...................26...30.12........24.03.2010. .....31.........K emamcia...................6..................15.04.2010. .....22.........? nowa81....................8...15.10........11.05.2010.. ....28.........?

Aktualizuję tabelkę, a potem idę się wygrzać w wannie i pod kołderke :) Mam dziś uraz do mrozu... ciągle mi zimno...:/ NICK.......................TC....GIN........TERMIN POR......WIEK...PŁEĆ Spacer w chmurach....43.......-...........10.12.2009.......22........ K mala29....................37..._____........03.01.2010...... .29....... M Anka323..................35...31.12........ 29.01.2010.......24........M Klaudia0405..............33...17.11........31.01.2010... ...26.........K Beata2611...............33....17.12........03.02.2010 ......26........M Nikamo74.................12....4.09........03.03.2010... ....35.........? Annolia....................29....05.01.......08.03.2010. ......27........K joanna84.................14...21.09........07.03.2010.. ....25.........? nikulam...................26...30.12........24.03.2010. .....31.........K emamcia...................6..................15.04.2010. .....22.........? nowa81....................8...15.10........11.05.2010.. ....28.........?

A to i ja zaktualizuję... NICK.......................TC....GIN........TERMIN POR......WIEK...PŁEĆ Spacer w chmurach....43.......-...........10.12.2009.......22........ K mala29....................37..._____........03.01.2010...... .29....... M Klaudia0405..............35...16.01........25.01.2010... ...26.........K Anka323..................35...31.12........ 29.01.2010.......24........M Beata2611...............33....17.12........03.02.2010 ......26........M Nikamo74.................12....4.09........03.03.2010... ....35.........? Annolia....................29....05.01.......08.03.2010. ......27........K joanna84.................14...21.09........07.03.2010.. ....25.........? nikulam...................26...30.12........24.03.2010. .....31.........K emamcia...................6..................15.04.2010. .....22.........? nowa81....................8...15.10........11.05.2010.. ....28.........?

Annolia___kuruj się i wygrzewaj do Swiąt opryszczka zniknie ja zawsze smaruję taką maścią antivir i pomaga.Wymocz sobie nogi w wodzie z solą i pij amol. Jakieś problemy ostatnio z kafe bo nie chce otwierać stron. Byłam dziś w kościele bo są rekolekcje troszkę zmarzłam bo mamy nie ogrzewany zimny kosciół,jeszcze jutro się wybieram z rana.

A ja Wam powiem,ze mam dosc...Zapierdziel sie zrobil taki,ze szok.Caly brzuch mnie boli,bo ludzie jakos zapominaja,ze ciezarna moze sie meczyc i sa strasznie niecierpliwi..chca wszystko teraz zaraz.. Jeszcze 2 godziny. A moj maluszek od poczatku ciazy lezal glowka w dol :) Annolina milo,ze sie pokazalas. Ciekawe jak tam nasza biedna Chmurka... Ja ja sie ciesze,ze jutro zamykamy ta bude na swieta..W pon co prawda jeszcze pracuje,ale juz nie bedzie gosci.Bede tylko przyjmowac rezerwacje przez tel i ewentualnie sprzedawac karty,takie na ktore mozna wplacic pieniadze i potem dac komus w prezencie i ten ktos moze sobie zaplacic za co chce w naszym hotelu lub innym z sieci. Ale jestem padnieta...chce do lozka...

WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI :-D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chmurka dziś po północy została mamuia Klaudusi wazy 2800 :-D ale sie ciesze hi hi musiałam wejsć i napisać bo i tak nie spałam jakos ostatnio nie moge spać :-( Ale Chmurka bedzie miała wspaniałe Święta z córeczka na ręku :-) wiadomo nie będzie mogła niektórych potraw jesc ale co tam córeczke wreszcie ma po takim długim czekaniu :-D No to DOBRANOC jak któraś jeszcze nie śpi :-)

LENIUCHY WSTRETNE JA TU TAKIE WIADOMOŚCI DOSTARCZAM A WY WSTRĘCIUCHY SPICIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSTAWAĆ WSTAWAĆ WSTAWAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A ja po całej nocy nie przespanej nawet dobrze sie czuje :-D i biore sie za robienie farszu grzybowego do uszek wigilijnych :-) Ale w nocy sniegu nasypało szok nie spodziewałam sie aż takiej ilosci tym bardziej ze wieczorem gwiazdy było widać :-D i zimno było jak niewiem co Miłej niedzieli zycze

Hej no to super!!! CHMURKO JAK TU ZAJRZYSZ TO GRATULACJE!!! A ja w pracy siedze..:( Wiecie,co?Od czwartku dreczy mnie kolatanie serca.Zwlaszcza rano i wieczorem,az zasnac przez to nie moge.Zaczelam pic dodatkowo magnez i albo sobie wkrecam albo po wypiciu sie uspokaja.Jak jutro dalej bede tak miec,to we wtorek przejde sie do lekarza... Mialyscie moze z tym problem? I to nie jest tak,ze raz czy dwa dziwnie bije,ale potrafi tak przez caly czas..nie jest to przyjemne uczucie.. U nas tez mroz.Mielismy piekne kwiatki dzis na samochodzie,ale niestety M musial je zeskrobac... Milego dnia :)

hej CHMURKO TO SZCZERE GRATULACJE MAMUSKO !!!!!!! becia no widzisz wszystkie jeszcze spia ja jak weszlam to ciekawa bylam czy chmurka urodzila czy nie a tu takie nowosci ;] superrrr

Hej śpioszki :-D Ania to normalne z sercem czytałam niedawno że tak może sie dziać i że nawet moze sie słabo zrobić bo nasze serce teraz duzo wiecej krwi musi przepompować i z tad te kołatania więc nie denerwój sie :-D Jestem tak ciekawa o Chmurke ze szok ale niewiem czy dzwonic do niej moz wieczorkiem jak odpocznie troche bo noc miała ciężką

Beata to mnie uspokoilas. Zauwazylam,ze jak wypije magnezu(tego w tabletkach musujacych) to mi przechodzi,a czytalam ze to moze byc tez od tego. Jak ja tej naszej Chmurce teraz zazdroszcze :) ale tak pozytywnie :) bo ma juz swoje malenstwo..ehh jeszcze miesiac..mam nadzieje,ze synek nie bedzie czekal tyle co jej Klaudia ;)

Hejka!A ja dziś rano byłam w kościele potem kawka,obiadek. Beata___napisz do Chmurki sms żeby zadzwoniła do Ciebie jak będzie miała chwilę i przekaż pozdrowienia od internautowych ciotek :) Ale coś mi się zdawało że jak jej wyliczali wagę dziecka na usg to było ponad 3 kg?

Hej. siedze sobie juz w domku,jeszcze jutro i wolne :) nic mi sie nie chce,wieczorem podjedziemy do znajomych,z ktorymi robimy wigilie,bo chce ustalic co i jak z zarciem,zeby potem nie bylo za duzo :) Klaudia ja musze pic dwa dziennie,przynajmniej na razie,bo wypijam rano to potem wieczorem jest znowu to samo..moze musze tylko uzupelnic braki.. O synek ma czkawke hehe caly brzuch mi skacze :D

A to na święta nie zjeżdżacie do Pl? Moja córcia miała w nocy czkawkę o 2-ej przez 15 min i nie mogłam zasnąć. Jak tam u Was temperatura w Irl?bo u nas ziiiimno z -14 jest.