Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

dzien dobry !!!! mamy srode...juz sroda..4 dni do niedzieli...szok..mialam problem z zaparciami,ale juz sie chyba sam rozwiazal przez stres ;P dzis jedziemy na spowiedz do tesciow(podobno kupila cos okropnego do ubrania musze to zobaczyc)musze odebrac bolerko,kupic eMowi koszule na poprawiny,krawat...sobie jakies kosmetyki..latania tyle ze szok.. Milego dnia dziewczynki.. anka dobrze ze jej powiedzialas co myslisz,jak mozna w zimnym siedziec z malym dzieckiem..

Hejka! Nikulam____a podnosisz mała do góry po każdym karmieniu?Ja widziałam jak mi córcia w oczach rośnie dosłownie więc sie nie martwiłam o jej wagę. Wczoraj byłam u gina mamy pozwolenie na bzzz ale trzeba uważać bo chociaż śluzówka macicy jeszcze cieniutka to lewy jajnik odjął już prace i rosną pęcherzyki :D jeszcze do konca mi sie macica nie obkurczyła ale jest ok. A jak tam u Was z bzzzz?bo ja nie mam siły....ale M mi nie odpuści jeszcze nigdy mnie tak chetnie nie wiózł do gina jak wczoraj ;)

Witam, hihihi... Klaudia - dobre... ten Twój mąż i te checi zawiezienia Cię do gina.... Chciejka.... trzymaj sie - i nagrywaj bo to mija i nic nie bedziesz pamietac z tego "dnia" jak nie bedziesz filmowac... no sie bedzie działo.... oj bedzie.... ale uwazaj na dzidzie... a u mnie nic szczegolnego... dzidzia rosnie.... juz mniej mniej mnie morduje jak ją karmie co 3 h (hehehe) bo jak przekrocze te 3 to juz bleee mi sie zaczyna robic.... a tak poza tym to jak wszedzie sprzatanie przedsiateczne ... jak ja nienawidze wycierania i mycia szkła..... te miliony szklaneczek, kieliszków, kieliszeczków.... wrrrr ale juz mam to za sobą. czeka mnie jeszcze łazienka....i ogolnie ogarnięcie "salonów". ale mysle ze moge sobie pozowlic na wykorzystanie mojego M (chociaz mam pełne prawo do tego bez wyrzutów).... i na szczescie jedziemy na swieta do moich rodziców wiec nie bede siedziala przy kuchni i nie bede nic gotowała itp... cudownie jedziemy jedynie na wyzerke.... to uwielbiamy.... chociaz ten ostatni raz mozemy sie pobyczyc bo czuje ze nsatepne swieta beda juz u siebie....

Dobry... zi..zi...zi...zimnooooooo mi..maly lezy w polarowym spiworku i pod grubym kocem..zimno jak nie wiem..ja mam grube skarpety,dwa swetry i tez pod kocem siedze... olej juz zamowiony,teraz czekam az przywioza..potem musze jeszcze do kolegi zadzwonic,zeby mi piec odpowietrzyl,bo M dzis do pozna w pracy bedzie.. Najgorsze jest to,ze dzwonilam dzis do znajomego serwisanta od piecow i powiedzial mi,ze jesli to taki sam piec jak wszyscy maja na tym osiedlu to on pali min 2.5l na godzine!!!!!!!!! Tylko,ze przez zime olej poszedl w 2 miesiace,zima sie skonczyla i poszedl w miesiac...yyyy...czy tylko wg mnie cos tu nie pasi??? Dorotko widzialam wczoraj w wiadomosciach,ze u Ciebie w Skierniewicach chca pomnik Wokulskiego stawiac hihi ;)

Klaudia ja juz czekam na miesiaczke jak na zbawienie,bo dopoki nie zaczne brac tabletek doputy M mnie nie tknie,a bzzzz to juz mi sie chce tak,ze niedlugo eksploduje.Owulke na bank mialam w zeszlym tyg,wiec niedlugo spodziewam sie @ :D

Nikulam niczym się nie przejmuj. Mój Dorian ulewał długo. Położna przychodziła do nas 3 razy pytając jak tam ulewanie. Lekarka też powiedziała,że jak tak dalej będzie to da skierowanie na USG jamy brzusznej. Nie powiem,że się nie denerwowałam,ale z tego co słyszałam to 90% niemowlaków ulewa nawet do pół roku. I wiesz,że nie wiem kiedy to ustąpiło?? Jakoś z dnia na dzień coraz mniej ulewał i teraz zdarzy mu się czasami ulać troszkę mleczka czy herbatki.

He he pytacie o bzzz. Mojego M już rozwala,a ja twardo mówię że pierw lekarz a potem pogadamy. Też bym chciała się jakoś zabezpieczyć,ale obawiam się,że hormony wpłyną na wagę. Do lekarza jakoś dotrzeć nie mogę,chociaż znam już godziny urzędowania bo M zawiózł mnie pod samą przychodnię.

Hej baby A ja wczoraj wiecór do mleczka dołożyłam małemu kleik kukurydziany :- 0 tylko 1 raz sie obudził o 4 a później spał do rana ale wreszcie sie wyspałam :-D bede popołudniu bo lece po dzieci do szkoły bo jeszcze koleżance bede dziś dziecko pilnować

mala jak ja powiedzialam ginowi,ze boje sie o wage to sie zaczal smiac,ze czego to baby nie wymysla..mowil,ze juz tyle bzdur slyszal,ze szok..powiedzial,ze owszem,na chwile moze sie waga zatrzymac,ale jak hormony sie wyreguluja to nawet latwiej jest a nie trudniej..i w sumie ja pamietam,ze po harmonecie przytylam 3kg,a potem to spadlo z procentem.. jeszcze czekam na olej...ehh...dobrze,ze chociaz slonce swieci do salonu,to mi troche nagrzeje.. beata ja dopiero w przyszlym tyg kupie kleik i tez dam malemu na noc..

Witam! Moja Milesia coś z rana spać nie chciała, ale teraz spi jak aniołek. Idziemy dziś do pediatry na pierwszą wizytę. Ciekawe ile przybrała. Klaudia dajesz małej smoczek? Naczytałam się, że jak się karmi piersią, to nie powinno się dawać smoczka do 3 miesiąca życia... Tylko nie wiem dlaczego. Ja daję mojej smoczek, ale nie za bardzo go chce.

Annolia mi lekarze i polozne mowili,zeby tak do 3tyg nie dawac,zeby maly nauczyl sie ciagnac sutka,ale potem mowili,ze to nawet lepiej dla moich piersi,zeby maly mial smoczek,bo dzieci czesto chca zasypiac z cyckiem w buzi,a to dosc uciazliwe.Czasem nie chca jesc tylko trzymac w buzi,a wiesz..sutki troszenke moga bolec.... No mam juz ogrzewanie i nareszcie cieplo w domku..ale 320e poszlo sie pieprz.yc.. Najlepsze bylo jak wyszlam z malym do sklepu(mam tak z 15 min spacerku do supermarketu),ide sobie zadowolona az tu M dzwoni i mowi,ze mam szybko zasuwac do domu,bo przed chwila u niego walil grad i lal deszcz..odwracam sie..patrze..a za mna czaaaarne chmury...no to biegiem do domu..a dodam,ze mieszkam na zarabistej gorce..jak dobieglam do domu to juz zaczynalo padac,ale zdarzylam..tyle,ze o malo pluc nie wyplulam.. Tak wiec dzis M mam obiad z paczki,tzn zurek,ale ugotowalam go na wedzonce i kielbasce wiejskiej,wiec nie jest najgorszy..do tego jajeczko i bedzie ok..

No i jestem :-) biore sie za sprzatanie hi hi juz 3 prania od wczoraj zrobiłam masakra ale Arturka były 2 prania bo mi sie uzbierało a proszku nie miałam i kasy tez. Byłam w skarbówce to dadza mi kase dopiero po swietach buuuuuuuuuuu liczyłam ze wczesniej mi dadza. Ania to pal teraz w tym piecu zebyscie nie zmarzli. U mnie dzis pogoda dziwna bo raz ciepło a raz zimno i głowa mnie boli przez to i zadne tabletki nie pomagaja. Aja musze isc do gina do kontroli i zeby mi tabletki wypisał anty ha ha albo cos zebym tak nie krwawiła bo cos czuje ze tak juz bedzie :-( niby bzzzzzzzzz nie mam i póki co nawet o tym nie mysle bo nie mam z kim no ale po tym okresie mam dosc a przy tabletkach zawsze mało krwawiłam i szybko sie konczyła @

Noooo to widze że żadna z naszych mamusiek jeszcze nie dopuściła M?:D No chyba że Chmurka może? Mała___mój by tyle nie wytrzymał jak Twój....od grudnia nic???? U mnie było super ciepło a teraz coś sie chmurzy. Annolia____ja dałam smoczek po pierwszej kąpieli w domu i od razu zassała bo wcześniej potrafiła mi i 3 godz.przy cycku wisieć. Ja nigdy tabletek anty nie brałam i nie zamierzam tyle lat sie udawało trzeba tylko uważać i wiadomo że przez pewne dni nici z bzzz ale nie chce sie faszerować.

Folik___to Ci dobrze ja niestety w święta mam urodziny wiec siłą rzeczy musze coś naszykować do jedzenia :O Dziewczyny w co ubieracie Wasze maleństwa na noc? bo ja w pajacyka cienkiego.

Klaudia my tak probowalismy przez pare miesiecy bez tabletek,ale w "te" dni tak sie chcialo bzz,ze nieraz nie dalo sie powstrzymac.Poza tym nie chcialabym ryzykowac..Gin powiedzial mi,ze jestesmy bardzo plodni,wiec wole wziac tabletki...wiadomo jakbym zaszla w ciaze to by tragedii nie bylo,ale chce miec planowane dzieci..;) My Swieta jak zwykle do kitu,bo M na 6:30 do pracy idzie i wraca kolo 16-17.. Dobrze,ze maly jest.Jak urosnie to bedziemy pisanki malowac i robic normalna Wielkanoc..

Hola hola Klaudia,bzzz było 1 stycznia ;-) A co ma zrobić jak nie poczekać? Anka Ty to babka z temperamentem jesteś widzę,lubisz i masz chętki na sex. Mnie to już nie bierze,straciłam to coś,że nachodzi mnie ochota na bara bara. Ja małego na noc ubieram w body z krótkim rękawkiem i śpioszki. No chyba,że mam wyprane jakieś pajacyki to wtedy w pajacyka. Strasznie nie lubię pajacyków bez stópek a wy? Oki babeczki,ja się zwijam spać. Dzisiaj troszkę pracy mieliśmy,przygotowujemy pokoje na górze dla dzieci. Nareszcie będą w swoich pokojach,bo na dole to kłótnie ciągle. M musi ocieplić ścianę i położyć płyty gipsowe. Ciepło się robi to dzieciaki mogę już na gore wyrzucić. Dobranoc ;-)

Wiesz mala w kwestii bzz to z M dobralismy sie idealnie..:P W trudnych chwilach to nas tez trzymalo razem,niby nie jest takie wazne,ale wydaje mi sie,ze wiele osob nie zdaje sobie sprawy jak bardzo sex jednak jest wazny.. My ogladamy meczyk,w przerwie you can dance,potem orbitrek,papu dla malego,prysznic i spac. Slodkich snow :)

Dzień doberek :-D A ja wczoraj cały wieczór siedziałam z żelaskiem i musiałam sie z nim przeprosić tragedia ile mi sie prasowania nazbierało szok!!!!!!!!! myślałam ze kozenie zapuszcze perzy desce jak ja tego nie lubie bleeeeeeeeee Chciejka ja jak brałam slub to tak na 2 tygodnie przed miałam wątpliwości i nawet nie chciałam wychodzić za maz no ale wyszłam byłam najszczęśliwszą osobą na ziemi nerwy opadły z momentem wyjścia z kościoła :-D Folik a Ty jak sie babo czujesz ????? Mam nadzieje ze sie nie przemęczasz przed świetami Ja ubieram małego do spania w body na to bluzeczka z rekawami i spiochy ha ha i mu czasem zimno bo on zmarzluch jest a w domu gorąco jak w piekle :-D A ja zaraz ide do koleżanki syna jej pilnować bo ona idzie do pracy i jej rodzice tez a nie ma go z kim zostawić wiec bede później miłeg dnia Wam życze pa pa

Klaudia----tak oczywiscie trzymamy do odbicia, nic to nie daje:( najczesciej schemat jest taki:je, odbija sie, dostaje czkawki, ulewa- wymiotuje....a jesli nie odrazu to np. po godzinie lub przed nastepnym posiłkiem :( zwazylam ja jednak wczoraj w przychodni i na szczescie przybiera, w tydzien 250g.

Nikulam___więc dobrze przybiera na wadze a może spróbuj jej dawać mniej mleka a częściej? Biorę się za reszte porządków w domu musze w szafkach w kuchni posprzatać. Dobrze że chociaż mama mi ciasto upiekła :D Anka____zgadzam sie z Tobą że bzzz jest bardzo ważne wczoraj sobie przypomniałam jak bardzo ważne...:P

Cześć Dziewczyny :) Jestem na moment, zrobiłam sobie przerwę w sprzątaniu, już jestem po zakupach a zaraz lecę do pracy :(:( ale jeszcze tylko 2 dni Klaudia, Ania - bardzo dziękuję za namiary na pocztę - macie śliczne Dzieciaczki :):) Gratulacje dla Wszystkich :):) Narazie nie mam żadnego aktualnego zdjątka i nie moge się Wam pochwalić swoja nową fryzurką ale obiecuję to zmienić :):) i wrzucę... Aniu - to prawda, ja też się o tym pomniku Wokulskiego dowiedziałam z Faktów. Jakiś czas temu postawili na skwerku pomnik prof. Pieniążka.... No cóż lepiej stawiać kolejny pomnik w mieście niż np robić drogi, łatać dziury po zimie. Widocznie są ważniejsze sprawy. Folik - fajnie, że tu jesteś. Cieszy mnie to...Jak się czujesz??? Tak wracając do teściowych - ja też mogłabym napisać "małe" opowiadanie :(:( Znikam pomalutku, życzę Wam Wszystkim miłego i słonecznego dnia :):):) Hmmmmm chyba wielkimi krokami zbliża się do mnie @ :(:(:(:( w sam raz na święta...Mam nadzieję, że to będzie 3 i zarazem ostatni z CLO cykl starań. Proszę trzymać kciuki, dziękuję Papa

o tej ilosci wyczytalam jeszcze cos takiego: Ilość jedzonka, które powinno wciągnąć niemowlę za jednym razem oblicza się następująco: waga dziecka x 140= dobowa ilość pokarmu. Potem dzielimy to przez ilość karmień i mamy jednorazową dawkę. Zawsze można odrobinę ją zwiększyć. Czyli na przykład: Dziecko waży 3kg 3 x 140 = 420. Czyli 420ml na dobę. Potem dzielimy to przez ilość karmień, np 8 420/8=52ml na raz.

Dzien doberek:) Dorcia Ogladalam Twoje zdejwecie na wspolnej poczcie slicznie wygladacie:) A ja juz mam dllugi weekend dopiero do pracy 12-13 kwietnia.Takze sie wybycze.Na swieta nigdzie nie jedziemy takze bedziemy w domu,ale co to za swieta sami,no ale cos zycie. Teraz zjadlam sniadanko jajecznice i wcinam ciacha do kawki.Zobacze jak mi zareaguja na cukier. Jak cos to jestem na kompie. Milego dnia wszystkim zycze:) buziaczki

Hejka! Byliśmy wczoraj u lekarza na pierwszej wizycie. Wszystko w najlepszym pożądku :) Milenka przybrała 700 g. Potem wybraliśmy się na zakupy. Myślałam, że nie uda nam się zrobić całych przedświątecznych zakupów, ale mała spała jak suseł i kupiliśmy wszystko co potrzebne :) Pytałam lekarki o smoczek i powiedziała, że jak najbardziej podawać dziecku smoczek i nie ma to żadynych podstaw medycznych żeby niby nie dawać... Dziś śliczna pogoda u nas. Wrzuciłam pranie i zaraz idziemy na spacerek :) Co do bzzz to mój M jeszcze sobie poczeka... Na razie wpadłby w moje szwy jak w drut kolczasty! :D :D :D Klaudia którego masz urodziny? Moj M ma dziś, a ja 9...:) Ja w święta będę miała non stop gości. W I dzień zjedzie się moja rodzinka, a w II rodzinka M. Mam nadzieję, że Milesia pozwoli mamusi trochę w kuchni popracować, bo jak nie to powiem wszystkim, żeby sobie jedzonko ze sobą przynieśli :D:D:D

Hej Babki. Ja sie dzis troszke przespalam z synkiem :) WLasnie ogladam program o czworaczkach :) Annolia to zloz zyczenia eMowi ;) Klaudia no ja tez sobie wczoraj przypomnialam jakie bzzz jest wazne..hihi i powiem Wam,ze bylo mi lepiej niz przed ciaza..hmm,..ciekawe..:D

hej dziewczynki u mnie znowu pada:( jszcze synek mi zachorowal i bierze antybiotyk.a u mnie nie za dobrze.cos kiepsko sie czuje.tez mialyscie tak jakby zawroty w glowie pod koniec ciazy? to znaczy to nie sa zupelnie zawroty, ale jakos czuje sie jakbym byla po piwie.na nogach nie moge sie czasami utrzymac bo mi sie tresa.dziwne uczucie.poziom hemoglobiny mi dosc sporo spadl i biore teraz zelazo, ale czy to moze byc przyczyna, ze tak sie czuje?w dodatku ciezko mi sie troche oddycha.oby do maja!!! KLAUDIA - faktycznie ten drugi porod byl latwiejszy i ile u ciebie trwal?

Witam lalki... a u mnie troche fajnie a troche nie.... Fajnie bo swieta i jade do cycusia mamusi.... ale gardło mnie zaczyna poszczypywac... to z tego powodu jest buuuu i cos musze zazyc i nie mam pojecia co.... macie jakies pomysla na gardlo w ciazy .... buuuu dlaczego mnie dopadlo to..... pomocy....

Folik ja co chwila w ciazy bylam przeziebiona.Polecam gorace mleczko z miodem,herbatke z miodem i malinami.Mnie to za kazdym razem stawialo na nogi.Miod jest bardzo dobry na gardlo ;) Annolia to co piszesz ja mialam od 27tyg ciazy..Lekarz kazal mi wtedy zjesc kilka kostek czekolady i popic woda i faktycznie przechodzilo,mowil,ze to od hormonow,ze niby cukier gwaltownie spada razem z cisnieniem.