Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantek i Solenizantow:) Annolia Witaj:) Ja siedze w domciu i sie nudzimy razem z M,jakis taki dziwny dzien dzisiaj zrobilam sobie drzemke na godzinke i juz lepiej sie czuje. U nas z praca nie ciekawie dalej robimy tylko 2,5 dnia masakra ciekawe jak dlugo to potrwa. A co u mnie od Srody zaczelam 7 listek Diany i ostatni:D bardzo sie ciesze z tego powodu bo juz mam dosc tych tabletek.Do Polski lece 17 czerwca na badania i do gina zobaczymy jak wyjda wyniki.Szkoda tylko ze mojego gina nie bedzie bo idzie na urlop od 14 czerwca do 1 lipca a ja z Polski wracam 25 czerwca,ale za to pojde do tego co chodzilam wczesniej a to sa koeldzy ze szpitala takze juz sie umowilam na 24 czerwca do niego zeby zobaczyl wyniki i zrobil Usg pecherzykow bo to bedzie 13dc troche za wczesnie,ale doradze sie np co robic jakby nie przyszedl okres w nastepnym msc juz bez tabletek. To tyle co u mnie a widze ze tu malo co sie odzywacie szkoda,ale ja tez jakos nie mam ochoty narazie sie wypowiadac za duzo bo wiecie jak sie nie staramy to jakos tak ochota odchodzi od wypowiadania sie. Takze jak cos to jestem to mozemy cos popisac jeszcze jak ktos jest na topiku. Jak tam dajecie sobie rade z tymi powodziami w Polsce,szkoda mi strasznie ludzi co oni biedni przeżywaja, ze traca dorobek swojego calego zycia. No to tyle narazie napisalam referat dawno sie tak nie wygadalam:) Pozdrawiam wszystkich i buziaczki:):D:D:D

Gość sssasetkaaa!
Witam, chcialam sie spytac kobietek, ktore juz wiedza troszke bo staraja sie o fasolke, sa w ciazy, badz urodzily bobaski, czy mozliwa jest ciaza : okres dostaje co ok 45 dni, podczas okresu (pod koniec) maz skonczyl we mnie bez zabezpieczenia, po ok tygodniu skonczyl mi na wargach sromowych, sperma byla u wejscia do pochwy, powtorzylo sie to kilka razy. od tego czasu minely 3 tygodnie. Kilka dni temu mialam strasznie drazliwe sutki, teraz bola mnie piersi i sie powiekszyly, wylewaja sie, a juz nie wspomne o zmeczeniu... i ostatnio czulam w mieszkaniu zapach - parowek (!). Do okresu zostaly mi jakies 2 tygodnie, ale czy jest mozliwe ze jestem w ciazy? Prosze o odpowiedz bo szaleje, tak bardzo bym chciala

Poczekaj do dnia spodziewanej @ i zrob test.Wiesz jak sie bardzo chce,to co miesiac ma sie czasem "urojone" objawy..kazda z nas to przechodzila. Jesli masz cykle 45dniowe,to owu masz w mniej wiecej 23 dniu cyklu(owu jest 2tyg przed miesiaczka).Chyba teraz jest najlepszy czas na bzzz :)

No zreszta te objawy o których piszesz sa podczas owulki wiec trudno cokolwiek powiedziec.Ja jak zaszłam w ciaze pierwsza to bym reke sobie dała uciac ze to nie mozliwe. Co porabiacie?Ja własnie jedna reka pisze,druga trzymam mleko i miedzy czasie jem belriso. Annolia__no wiec kupiłam kiecke przed kolano z rekawkami w stylu pufki czy tam bufki.dekolt okragły i niewielki z marszczeniem przy szyi.kolor biały z czarnym i rózowym do tego zakiet wsciekły róz.

Annolia ale się rozpisałaś kobieto,wyzwałaś chyba wszystkie na pojedynek :D Spóźnione życzenia dla najmniejszych solenizantów,sorki,troszkę zakręcona ostatnio jestem.

Hello :):) a ja nie mam jakoś nastroju, a już jakoś na pisanie "referatów" to w ogóle :(:( U mnie do dupy 😭😭 Byłam dziś na usg - 11dc a moje pożal się Boże pęcherzyki do niczego się nie nadają :(:( Niby jest szansa, że do 13 -14dc urosną, ale nie wiadomo jak to się wszystko potoczy :(:(A mówię Wam jest mi tak strasznie źle, smutno, przykro, że już nawet nie mam sił usiąść i płakać :(:( Lekarz zaproponował mi zastrzyki na wzrost pęcherzyków - MENOPUR - tylko skąd ja mam kasę wziąć, jedna ampułka kosztuje ok 150-180 zł......NIE MAM SIŁ I POMAŁU TRACĘ WIARĘ, ŻE NAM SIĘ KIEDYŚ UDA... Uciekam, jutro czeka mnie 14h w pracy.... Pozdrowionka, paaaaaaaaa :)

Dorotka:) Nie doluj sie bedzie dobrze trzeba o tym tyle nie myslec.Ja odpuscilam i narazie nie myzle chce tylko tabletki skonczyc:) Glowa do gory:)

Jestem jestem! podczytuje Was , ale tak jakos nie miałam natchnienia... Cały czas w domu z dziećmi, robie sobię kurację, bo mam cerę naczynkową - problemową. 2x dz. przemywam twarz specjalnym plynem, tylko kurdę nie mogę dostać kremu z wysokim filtrem, czekam na info z apteki bo zamówili ale coś się przedłuza. Starszego smaruje taka mascia robioną ,całe ciałko, bo alergolog przepisała, to jest taka maść witaminowa , narazie nie miał testów bo wyniki krwi wyszły słabo , trzeba powtórzyć za jakieś 2 tyg. Co szykujecie na dzień dziecka?

Andzia,moje dzieci dostaną lizaka z gumą i gra :D Niestety M zaczął teraz dopiero porządna prace i w pierwszej kolejności pieniądze idą na spłatę długów i zaległości w banku :( Wam tez poczta wp nie działa jak ma? U mnie od wczoraj strona jakoś lata,ładuje się,odpisując na maile nie doczekuję się końca bo mi cały tekst kasuje,już mam wkurwa,bo 3 razy pisałam i nie mogę dokończyć. Jutro ma przejść fala na Wiśle w mieście obok,mieszkańcy się trzęsą,bo maja o co. Władze zapewniają ze wały wytrzymają,ale to gówno prawda. Wały są rozkopane przez zwierzęta,lisy maja porobione tam nory. Kiedyś był taki Pan,zwany strażnik wałowy,który dbał o to wszystko, a teraz to niby taki jest,ale tylko formalnie. No zobaczymy...

Czesc dziewczyny. Ja mam dzis kope roboty,wiec pewnie nie bede zagladac. Zaraz bede sprzatac,pralka lata,dzis wystawie suszarke na dwor,co mi do wieczora wyschnie i bede mogla prasowac. Milego dnia :)

Czesc dziewczyny:) Ja wlasnie wypilam kawke i za niedlugo bedziemy jesc sniadanko a pozniej jedziemy na zakupki,ladna pogoda okolo 18 stopni jest teraz takze spoko. Milego dnia wszystkim zycze:) jak cos to wieczor sie odezwe.Pozdrawiam.Papa:D

No! jak mi się ładnie Panie rozpisały! :D Dorotko, a może poprostu daj sobie na jakiś czas na luz i może fasolka sama się pokaże! Ja mam tak, że im bardziej się staram, to mi gorzej wychodzi. Może u Ciebie to wina psychicznej blokady. Nie załamuj się, napewno w końcu się uda! Może plemniczki się stresują taką presją! :D Klaudia - wrzuć jakieś foto na pocztę po chrzcinach. Pewnie super będziesz wyglądałą w takiej kreacji :) Lola - a może wizyta u innego gina wniesie coś nowego? A Tobie nic się nie dzieje po Dianie? Ja to kiedyś brałam (3listki) i chodziłam cały czas nabuzowana jak atom. Wszystko mnie wkurzało :D Rodzina się mnie bać zaczęła :D No i Andzię udało mi się wywołać z ukrycia! :D Na co Twój dzieciaczek ma uczulenie? Co do dnia dziecka, to moja mała na razie dostanie duuuuuużeeeeeego buziaka od mamusi:D A co z resztą Bab??? Wyłazić mi tu z norek natychmiast proszę!!!!!! Na ciasto zapraszam i kawkę! Komu nakładać, komu nalać????

Ja poproszę ciasteczko i herbatkę owocową :) Synek ma wypieki od slońca i takie plamki , po za tym jakby zatkany nos, no juz jak byl mniejszy podejrzewalismy jakąś alergie , ale jeszcze był za maly na testy. A drugi synek po ugryzieniu komara ma gigantyczne plamy , też nie wyglada to za ciekawie, u nas i szerszenie łatwo spotkac , więc mam stracha:(

My właśnie czekamy na gości... I na Was wszystkie też! Wpadnijcie na ciacho! eMów i dzieciaczki zabierzcie ze sobą! ;) Ale fajnie byłoby się tak spotkać na żywo, no nie? Klaudia - podziwiam Cię! Taki ogrodek to ciężka robota, ale efekty pyszne! Wiem, bo za młodu swoje w polu odrobiłam :D. Moi rodzice mieli ładnych parę hektarów ziemniaków :) Ja to już chyba w życiu wszystko robiłam :D

Witajcie dziewczyny ale u Nas cieplo ufff 25 stopni cieplo i duszno rzadkosc tutaj:) my wrocilismy z zakupow i pijemy kawke:) Annolia No mi po Dianie na pocztaku sie dzialo ze zle sie czulam i mialam plamienia i piersi bolaly ale juz w 2 op nic ale chodze nabuzowana wkurzam sie na wszystko ze nie chudne m.in czuje ze jestem napuchnieta ta woda,ale na szczescie ostatni listek i koniec:) A ja nie zmieniam gina tylko musze isc do innego z wynikami bo moj bedzie na urlopie w tym czasie. Milego dnia zycze:)pojde zaraz cos posprzatac:)papa

A u mnie było ładnie do godziny 14.30 a później ulewa burza i grad!!!!!!!!!!!!!!!! poszło sobie na chwile ale znów przyszło i leje jak niewiem. Dobrze że rzeki już opadły do normalnego stanu to może sobie padać napewno nie wyleje :-D Moja córcia już dostała prezęt na dzień dziecka mini crosa i teraz jeszcze żabe do kompania jej wziełam taka co na baterie jest pływa :-) i mam juz z głowy.

Beatka O to fajnie ze juz masz dzien dziecka z glowy hehe:) No to fajnie ze u Ciebie juz sie poprawilo a slyszalam w tv ze w gorach snieg pada masakra co sie to dzieje tu powodzie tu snieg w maju szok:(

Hej Lola u mnie sniegu iema na szczescie tylko w Zakopanym ha ha sanki w maju :-D ochłodziło sie strasznie ale licze ze na chwilke.

Cześć! Dzisiaj spędziliśmy dzień na zakupach, sprzątaniu, a potem na trawce przed domem. Przerzuciliśmy dziś maleństwo na spacerówkę. ale mam frajdę:D Tylko, że ja kazałam M ustawić wózek, żeby dziecko jechało i patrzało na świat przed sobą, a teściowa wyjechała, że ona woli mieć ciągle oko na dziecko i powinno być twarzą do rodzica. Haha! Wszystko mieć pod kontrolą, jak lubi... Stanęło na moim, oczywiście. Niech sobie Klaudia popatrzy. Nikt mi jej nie ukradnie. Kuerde. Jak u Was? Jak goście, Annolia? Beti, jak pogoda?

Beatka To dobrze ze u Was sniegu niema i najlepiej zeby nie bylo i wody lepiej zeby tez nie bylo:) M oglada mecz a ja siedze przy laptopie:)

Gość AKCJA - POMOC
BARDZO PROSIMY O POMOC DLA WERONICZKI SĘKOWSKIEJ. DZIEWCZYNKA CIERPI NA AUTYZM WCZESNODZIECIĘCY. KOSZTY LECZENIA WYNOSZĄ OK. 2500 ZŁ. MIESIECZNIE I ZNACZNIE PRZEKRACZAJĄ MOŻLIWOŚCI RODZICÓW. KTO MOŻE - NIECH POMOŻE albo PRZEKAŻE APEL DALEJ. http://www.dzieciom.pl/5731

Chmurko witaj w klubie,ja wczoraj zrobilam malemu spacerówke,bo maly podnosil glowke,nic nie widzial. Ale nie zdazyl nic zobaczyc,bo... zasnal. Full opcja byla dzisiaj :D U mnie niestety nie ma przekładanej raczki,ale za to mały ogląda sobie świat non top.Jeden minus tego,że jak idziemy a zawieje wiatr,czy przejedzie samochód to wszystko na malego idzie :( Mama dzisiaj poszła na krótki spacerek z małym i tez mówiła ze nie lubi takich wózków bo nie widzi dziecka. Jestem szczęśliwa-Doruś dzisiaj zjadł troszkę deserku,chyba jabłko,banan,morela. Ale otworzyłam dziś gębę ze zdziwienia. Koleżanka mi opowiadała,jak to jej kuzyna córeczka w wieku 4 miesięcy jadła już obiady normalne,a teraz mając 8 miesięcy wcina chleb z szynka i pije herbatę z kubeczka. Ja już sama nie wiem,czy to normalne,czy po prostu oszczędzanie na dziecku

Chmurko No tez sie bardzo ciesze ze koncze juz ta Diane:) a co do staranek to jak sie uda to sie bedziemy bardzo cieszyc a jak sie nie uda to narazie sie wstrzymiemy zobaczymy jak sie plany poukladaja:)

Mała, ja rozumiem, kontakt z dzieckiem. Ale jak ktoś jest taki, że chce wszystko kontrolować (i wszystkich), a potem wyskakuje z paniką, że ustawienie w wozku ma być takie, bo inaczej będzie źle i coś się może stać. Tyle wózkóch na ulicy widzę z takim właśnie ustawieniem. Obserwowalam dzieci i zauważyłam, że one chętnie wszystko oglądają. Chcę, żeby Klaudia też widziała wszystko. Zawsze mogę sobie zmienić, kurde:D Bobasek chce Ci siadać, nie? U mnie to juz też... Klaudia pcha się do przodu... Cieszę się bardzo:)

Hej Dziewczyny wiecie co:) Ostatnio jak bylam u chrzesnicy co ma niecale 1,5roku to tez wozilam ja w wozku,ale juz chyba jestem przeczulona bo wozek byl do przodu i ja co chwilke patrzylam jak tam z nia czy jej cos do oka nie wpadlo czy nie slini sie ale ona zadowolona byla a ja sie wkurzalam bo jej nie widzialam,takze jak ja bede miec kiedys dziecko to bede chciala raczej miec oko na dzidzie i miec w swoja strone,ale jak bedzie to sie okaze hehe:) No nic zaraz ide sie kapac i do lozka:) pozdrowionka i dobranoc wszystkim zycze:) papa

Dzieńdoberek :-) Jeśli chodzi o jazde wózkiem to jak Artur spi to go daje tak zebym go widziała jestem wyczulona ze znów zacznie mi sie dusić a jak nie spi to daje go na pół siedzaco i obracam rączke tak zeby widział świat hi hi ostatnio miałam frajde jak szłam z nim przez park ptaki śpiewały i kupa drzew a on w szoku i zaczą gadać sobie i kwiczeć z radości :-D Ja znów z M mamy mała wojne a na dodatem mamusia jego nas zaprosiła dzis na "dzień matki" szok jak mozna sobie taka impreze samej robić i jeszcze wyznaczać termin odwiedzin a najlepsze to kazała nam przyjśc dopiero po obiedzie żeby przypadkiem nie wydać za duzo kasy :-D

Dzien Dobry. Juz wsadzacie maluszki w spacerowki?Ja myslalam,ze to mozna od 6 miesiaca.A wlasciwie jak to jest od 6 miesiaca czy jak skonczy 6 miesiecy? U nas jeszcze 10ej nie ma,a juz goraco.Mialam sprzatac odkurzaczem,bo syf juz jest,ale to mi jeszcze bardziej chate nagrzeje,wiec chyba tylko w lazienkach sprzatne. Gora prasowania czeka,ale zrobie to wieczorem,bo nie wyrobie jak bede jeszcze z goracym zelazkiem stac. Szok..co za pogoda.Jak nie w Irl. Lola jak u Ciebie? Nie roztopilas sie tam?