Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Dorotka no może żeczywiscie cykl Ci sie wydłuża co. Ja lece popłacic rachunki i po córcie do szkoły a później na 16 ide pognic do szkoły na zebranie kńcowe :-( nie lubie tego znów kase beda doic odemnie.

Hejka! U mnie dziś taki upał, że nawet z Milesią wyjść się nie da! Na spacerek pójdziemy dopiero pod wieczór, bo narazie jest 31 stopni w cieniu.... Dorotko - tak podejrzewałam, że w handlu pracujesz. Znam ten ból. Też jestem handlowcem. Pojęcie weekendu nie istnieje, bo wtedy są największe obroty. W dodatku ciągle się ma do czynienia z klientami, którzy potrafią wleźć za skórę... Po macierzyńskim będę chciała coś zmienić w swoim życiu zawodowym... Zobaczymy co mi z tych planów wyjdzie :D Co do @, to ja nadal trzymam kciuki za Ciebie, żeby jednak nie przylazła! Testy też się czasem mylą... Chmurko, z kim Klaudusię zostwiasz jak jedziesz do szkoły? Kurcze, współczuję Ci! Jak Ty na to wszystko znajdujesz czas? Dom, studia, dziecko i jeszcze czytanie książek.... Tak wogóle, to z jakiego regionu Polski jesteś? Z czystej, babskiej ciekawości pytam... Beatko, to nie ciekawie masz z tymi oczami... Może to taka reakcja po ciąży z tym pogarszaniem wzroku. Może się zatrzyma i będzie się dało zrobić operację. Dziewczyny jak się liczyło to BMI? Gdzieś miałam ten wzór, ale nie wiem gdzie...

No już sobie znalazłam to BMI w necie... mam 22... Niby waga prawidłowa... No w sumie od łokci do dłoni i od kolan w dół jest ok :D O reszcie się nie wypowiadam...

Annolia, aparatko. Czyli tylko nogi i przedramiona masz ladne?:) To ja ładne mam tylko oczy! Dzis było gorąco, okropnie. Klaudia zrobiła mi histerię po spacerze. Pewnie była zmęczona temperaturą. Jutro już nie wyjdę o tej samej porze. To jak z Waszymi rozstępami? Przyznawać się, kobiety!!!

Tu obliczycie swoje BMI http://bmi.westld.com/bmi.php U mnie też pokazuje,że mam wagę ok,że nie muszę stosować żadnej diety,bo nadwaga jest od 24.9 a ja mam 24.4,ale przecież widzę,że ja to nie ja. Beata jak to możliwe,że tyłyśmy w ciąży tak samo,wagi końcowe mieliśmy prawie takie same,a Ty schudłaś 14 kg po porodzie?To ile ważysz teraz,jeśli możesz powiedzieć? U nas upał niesamowity był,teraz dopiero się ochładza. Będąc na zakupach(koło 10)małego ubrałam w krótkie spodenki i koszulkę,ale koło 12 musiałam wszystko mu zdjąć bo by się zaparzył chłopak. We wózeczku jechał w samym body,ale fajnie wyglądał,takie serdeleczki grube ma i te łapki tłuste,ujć ale bym go schrupała :D

Annolia - oj tak, klienci potrafią dać się czasami we znaki. A jeszcze jak się trafi ktoś na dzień dobry i popsuje krew to już w ogóle :(:( Staram sie podchodzić do nich na luzie, ale czasami się nie da :( I po moich dniach wolnych. Dzisiaj to się narobiłam. Właśnie skończyłam prasowanie. 2h sterczałam przy desce. Mam dość. Nikulam, Annolia - wszystkiego najlepszego dla Waszych Maluchów z okazji ukończenia jutro 3 miesiąca 🌼🌼🌼

Annolia----Wszystkiego NAJ dla Twojej córeczki!Jeju jak szybko minął ten kwartał prawda?:)Nie moge uwierzyć,że te nasze pociechy już 3 mc maja:) DOROTKO-----w imieniu swoim i Laurki baaardzo dziekuje:)

Dzien doberek:) Laurka Milenka Wszystkiego najlepszego dla Was buziaczki:) My sie zaraz zbieramy na zakupki takze zycze Milego dnia wszystkim.

Witam! W imieniu Milenki dziękujemy za pamieć! Ale te 3 miesiące przeleciały... W sumie za parę dni Milenka będzie miała roczek... Licząc do "daty produkcji" hi hi! :P :D :D U mnie kolejny dzień upału... 32 w cieniu... Siedzimy z Milesią w domu. Wyjdziemy dopiero po 17. Wczoraj też tak byłyśmy na spacerku. Nie było już gorąco, a mimo to do 18 do 21 mała mi płakała i była okropnie rozdrażniona. Takiego szkraba strasznie taka pogoda męczy. Oby się te upały skończyły...

Ojjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!! ale gorąco zaraz padne :-( Dla Milenki i Laurkiwszystkiego naj naj :-) Oj leci ten czas dopiero zaszłam w ciaze a już do pracy trzeba wracać buuuuu ale bede płakać. Chmurko ja teraz nie miałam nowych rozstepów ale po 1 ciazy miałam całe cycki sine jak sliwka i troszke uda teraz musze na udach szukać rozstepów a na cyckach też ich nie widać tylko ze cycki to flaki :-( NIESTETY Mała ja teraz waże 73 kg ale jak sie wazyłam to wczesniej sie najadłam jak swinia i opiłam mineralnej no i nie odliczyłam sobie wagi ubrań a byłam w jeensc i bluzeczce. Ja chudne ale mało co jem na sniadanie sie napcham jak prosie a później dopiero kolacje wcinam i tyle wiecej bym nie zmieściła. Zaczełam duzo pić i przemiana materji mi sie poprawia. Ja dzis ide do lasku z Dziecmi i koleżanka a jak bedzie juz chłodniej to zapalimy grila.

Czyli rozstępy robią się mniej widoczne z czasem? Bo moje jaśnieją, ale nadal opalizują pod różnymi kątami widzenia. Nie wiem czy tak będzie zawsze, czy będą bardziej koloru skóry wokoło. U mnie grzmi i będzie padać. Mam czym oddychać. A Wy?

Chmurko___ja tez mam po pierwszej ciąży na udach w okolicy bioder i sa widoczne właśnie pod kątem takie cieliste ale widać musisz sie do nich przyzwyczaić chociaż wiem jak ciężko to przełknąć...U mnie pogoda upalna nadal. Nikulam____jak tam Laura?napisz coś wiecej.Jakie mleczko pije?ile razy wstajesz w nocy?Bo z tym Twoim M i jego pomocą już nas nie dobijaj ;) żaden z naszych M nie ma pojęcia do dziecka.Chociaż mój mleko umie zrobić i pampersa zmienic jak musi. Dostałam dzisiaj @ pierwszy raz po porodzie.Troche już za tym tęskniłam...wreszcie sie czuję jak normalna baba che che...

Hej Kobitki. Ja dzis caly dzien z synkiem sie bawilam..padnieta po tym jestem hehe Wszystkiego naj dla Laurki :)Buziaki w nosek Chmurko ja wit D3 nie dawalam bo mi lekarka mowila,ze nie mam dawac,bo przedawkowac latwo.Do tego w Pl jeszcze duzo slonca,a podobno wystarczy kilka min,zeby uzupelnic D3

Ja @ dostane jutro..juz mnie brzuch pobolewa.. Klaudia nie bylo za czym tesknic hehe

Dzień dobry wieczór :):) Klaudia - z czego tu się cieszyć z @ ojojoj jeszcze jak są takie skwary. Współczuję.Ja mam tylko nadzieję, że jak mam się rozczarować w ty m-cu to jak się już troszkę ochłodzi bo ja bym chyba nie wyrobiła :(:( U mnie też cały dzień skwar i chyba te upały spotęgowały u mnie jakis taki bombowy nastrój, wszystko mnie wpieniało wrrrr. Jeszcze nawaliła nam klimatyzacja w pracy i normalnie masakra. Dobrze, że się trochę uniosłyśmy to dostałyśmy wiatrak i ktoś zaczął już przy niej ,majstrować. Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, bo będzie kiepsko.....albo ze mną albo z ludźmi. Trzymajcie za mnie kciuki, bo przede mną ciężki weekend, albo i nie - kierownictwo na urlopie.....:-P :-D Miłego weekendu .....papa

Powiem Wam że brzuch mnie wcale nie boli aż dziwne jakbym @ nie miała czuje sie dobrz-normalnie. Chmurko___ja sie właśnie też zastanawiam czy dawać wit D?i w umie daje jedną kropelkę na 2 dni bo sama nie wiem? Dorotka____a testa powtarzasz?może akuracik sie udało?

Klaudia - powtórzę, powtórzę PEWNIE, nie byłabym sobą. I tak się dziwię sobie, że zrobiłam TYLKO jeden. Poczekam do poniedziałku, wtorku jak się małpiszon nie pojawi....:):) to do apteki

Hej! Klaudia szybko Cię @ dopadła! Przecież dopiero co przestałaś karmić... Ja tam bynajmniej za @ nie tęsknię wcale :D Chmurko mi się rozstępy w ciąży nie zrobiły, ale mam na pupie po dojrzewaniu. Nadal je widać, jak się dokładnie przypatrzyć. M ich wcale nie zauważył :D Mojej koleżance się strszne rozstępy zrobiły na brzuchu, ale teraz pięknie schudła i prawie wcale nie widać. W bikini wyglada ja modelka :) (Jej córeczka ma ponad roczek) Na początku po ciąży to ona była załamana. Chciała nawet robić jakieś zabiegi laserowe, ale jak się dowiedziała ile to kosztuje, to zrezygnowała :D

Czesc baby. Wylazic z nor! Zwialo Was,zmylo czy co? U mnie cudna pogoda,czekam az synek sie obudzi,dostanie papu i idziemy na spacerek :) Mierzylam sie dzis i ubylo mi pare cm tu i owdzie :D Milego dnia :)

Hej! Nakarmiła Któras psa z linka? hmm? mam nadzieje,ze tak! My dziś mamy 2 rocznice ślubu:)Byliśmy własnie u pediatry, Laura wazy już 6270 i ma 62 cm.

Nikulam gratulacje! Duzo milosci na kolejne lata :) Nakarmilam 2 razy.Karmie te,ktore maja najmniej klikniec :)

Ania! Dziękuje! Ja tez wziełam takiego z rankingu który ma najmniej kliknięć, szkoda,że mozna tylko raz dziennie jednego, ja dodałam sobie do ulubionych link z konkretnym pieskiem i mam nadzieje,ze do tego 28 czerwca uda mi się choć tego jednego wykarmić do końca:)

Klaudia----przestałam Laure karmić moim mlekiem tydzień temu i teraz jest już tylko na sztucznym , takim na recepte bebilon pepti 1. co do karmienia w nocy to wcale:)Tzn. ja karmie po kąpieli w okolicach godziny 20, potem mój M ją karmi miedzy 23 a 24 i ładnie śpi do 6-8 i wtedy znowu ja karmie.Wyjątkowo mało wymagające dziecko mi się trafiło pod tym wzgledem:)

Annolia____ano szybko...po pierwszym dziecku dostałam dopiero w 8 m-cu po porodzie bo karmiłam do 7.A teraz wprawdzie skonczyłam karmic 2 tyg temu ale już wcześniej dokarmiałam wiecej sztucznym jak swoim. @-szon mi sie rozkrecił na dobre...aż wzięłam apap.Jeszcze sie nie moge przyzwyczaić że wszystko mogę brać i jeść. Ale upał!siedzimy w domu dziewczynki usnęły.Zaraz wrzuce na poczte smieszne zdjecie Lenki.

Ja też poproszę link do psów. Pół dnia sprzątałam i nareszcie mogę usiąść, by czytać książkę. To już taka przyjemna nauka na egzamin. Dziecko śpi. Wasze maluchy jedzą Wasze zupy bez zastrzeżeń? Ja swoje będę teraz przyzwyczajać, bo pierwsze próby się nie powiodły. Jak Wy robicie zupki swoim dzieciom?