Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

witam beatko--fajnego gratisa dostala twoja kolezanka widze,ze wasze dzieci choruja :( u nas odpukac jest ok annolia--daj znac czy @ przyszla,albo jaki wynik testu Dorotka ---przywiaz M do lozka i nie pytaj czy mu sie chc :P pomaranczowa dziekuje za dobre rady,myslisz,ze chce zle dla swojego dziecka?puknij sie w glowe. bylismy u nast lekarza,a ten stwierdzil,ze wszystko jest ok,ze on sie pod tym podpisuje.Jak mala skonczy 4 miesiace to mamy zrobic przeswietlenie bioderek,a nie usg..przeswietlenie jest dokladniejsze.I badz tu madry,kazdy mowi co innego..wiec w zwiazku z tym dzis ide do kolejnego ( z polecenia lekarz)zeby sprawdzic kto do cholery ma racje i co z tym zrobic,bo nie chce jej niepotrzebnie meczyc w tej poduszce a z 2 strony nie chce zrobic z niej kaleki w przyszlosci. zaraz wgram foty na kompa i kilka wam przesle :)

Annolia---badania to pasaz przewodu pokarmowego i badanie z medycyny nuklearnej a mianowicie :scyntygrafia Fakt czesto biorą Laure za starsza niż jest, ale aż roczną to ejszcze nikt nie powiedział:)Włoski ma takie własciwie od urodzenia wiec my sie przyzwyczailiśmy jakby to było normalne:) Dzis rano zauważylam,że idą Laurze 2 dolne zabki, jeden już prawie się przebił:) Za chwilke biegniemy do logopedy a z rehabilitacja mamy 2 tyg. przerwy bo pani na urlop wyjeżdża. Dziewczyny wy tak na serio z tym oglądaniem tv przez Maluchy?:)

hej:) przepraszam kobiety ale ostatnio nie mam czasu na nic:( cholernie dużo mam nauki ,mała wchodzi chyba w bunt dwulatka bo nieznośna jest strasznie i właściwie cały wolny czas spędzam na spacerach:) staramy się wykorzystać jeszcze ładną pogodę :) ostatnio pracuje z małą nad noszeniem okularów ale niestety uparta jest strasznie :( wszystko jest na NIE! mała późno chodzi spac i zastanawiam się nad tym aby nie kłaść jej w dzień :( tylko boje sie że będzie strasznie marudna:(usypianie wieczorem to ostatnio koszmar , w poniedziałek poszła spac dopiero o 23 .30 !!!! załamała mnie tym:( cieszę sie na ten weekend strasznie bo M ma 4 dni wolnego :) troszkę odpocznie bo ostatnio miał ciężko w pracy :( przy małej więcej pomorze a ja będę miała więcej czasu dla siebie:) i to właściwie tyle co słychać :)

Chciejko --- Agusia śliczna! Ile waży? Wygląda bardzo duża. Co do bioderek, to ciekawe, że taka zupełnie odmienna diagnoza.... Możesz ją już teraz sama szeroko pieluchować. To na pewno nie zaszkodzi. Moja przyjmowała to bez problemu. W niektórych szpitalach zalecają każdego noworodka szeroko pieluchować. Znajoma położna dziwiła się, że mi nikt czegoś takiego na porodówce nie powiedział. Nie ryzykuj rezygnacji z leczenia i czekania. Czym dzidzia starsza, tym potem leczenie trwa dłużej... A w ogóle nie wyobrażam sobie unieruchomiania kilku miesięcznego dziecka. Córeczka koleżanki była w szynie 3 miesiące, między 8 a 11 miesiącem. To dopiero było straszne. I wszystko dla tego, że lekarz na pierwszym badaniu nic nie wykrył. Nikulam --- moja mała bawi się, a jak zaczyna się reklama, to od razu odwraca głowę na tv. Jeśli leci jakaś z bobaskami, to aż piszczy i macha rękami :) Nie wiem co jest w reklamach, że tak dzieci przyciąga...

Hej :):) Chciejko - myślisz, że to tak łatwo....M ma więcej siły ode mnie :-P Jak Agniesia?? Lola - fajnie Ci w tej fryzurce....Ja się właśnie mobilizuję do fryzjera, ciekawe kiedy dotrę.... Annolia - jak samopoczucie, nie padłaś?? Jak Milenka.... Nikulam a co to za badania Laura będzie miała?? Klaudia - jak córa po wycieczce, zadowolona? A jak Mała Aniu - buziaki dla Sebusia w 9m-cu 😘 Jak tam na nowym mieszkanku.... Ja jestem po usg - wczoraj - w 12dc miałam pęcherzyk aż 11mm. Normalnie się tak rozrósł, ze niech go jasna cholera...W środę jadę na wizytę do lekarza i zobaczę co tym razem wymyśli. Szczerze to się znowu troszku podłamałam....Ale co tam, kiedyś dobry nastrój i podejście luzackie musiało prysnąć..... Przepraszam, że wam tak znowu smęcę.....:(:(:(

Dorotko --- dorodnego masz pęcherzyka! Weź M jakimś podstępem zaciągnij do sypialni, przywiąż do łóżka i nie wypuszczaj przez tydzień :P Albo kup sobie jaki sexi komplecik bielizny, różowe kajdanki i zaatakuj :D Wiem, straszna jestem :P To z przemęczenia..... Ale może to jest jakiś sposób - podejść do tego z odrobiną humoru..... Wygrabiłam dziś wszystkie liście na podwórku, byłam na cmentarzu sprzątnąć, upiekłam ciasto, wysprzątałam dom, umyłam wszystkie podłogi, wyprasowałam całą stertę rzeczy, teraz jeszcze czekam aż się pranie skończy.... potem już tylko prysznic i.... pewnie Milenka zacznie się budzić :P Aż sama nie mogę uwierzyć, skąd mi się dziś ta siła wzięła :) Mieszkamy niedaleko cmentarza i przez następne dni przez dom przewiną mi się tabuny ludzi, którzy wpadną przy okazji wizyty na cmentarzu.... Testa na razie nie robię, poczekam. Brzuch boli więc pewnie jaśnie pani @ wkrótce się zjawi.... Tala --- wykorzystaj M na maksa, a sama sobie odpocznij ile wlezie!

Annolia - ale właśnie chodzi o to, że ten pęcherzyk jest do dupy :(:( przepraszam za wyrażenie....On był za mały jak na 12dc :(:( Może teraz podrósł trochę, ale znając swoje szczęście - WĄTPIĘ :(:( Ja się właśnie dziś biorę za robotę, jestem już po zaaakupach, pościel zmieniłam i idę wojować dalej....Też mieszkamy niedaleko cmentarza i spodziewam się gości....:( Miłego dnia :):)

Chciejko ja również zostałam poinforowana,że dokładniejszy jest RTG niż USG. Julia miała wtedy kilka miesięcy i bałam się robić jej RTG,no ale lekarz zapewnił,że nic się nie stanie,bo przecież to będzie tylko jeden raz.Na szczęście skończyło się na pieluchowaniu :D Annolia Dorkowi też dają więcej niż ma. Jadąc windą na promie miałam go na rękach i facet zapytał"ile mały ma,2 lata?" A ja uśmiech i mówię"9 miesięcy"jemu mina zrzędła i zapytał" ile on ma?" nie dokończyliśmy rozmowy bo drzwi się otworzyły i wysiedliśmy. Było kilka przypadków,gdzie dawali mu roczek,albo półtora,ale nikt nigdy nie powiedział,że wygląda na tyle ile ma. Ostatnio M brat był ze swoim synkiem,zrobiłam nawet zdjęcie i teściowa powiedziała,że ich mały ma niedowagę taki mały jest( w grudniu będzie miał roczek). On w foteliku(0-13kg) wygląda jak 5 miesięczne nieowlę,serio. No ale to wina jego mamy,paliła papierosy(Mocne) i jadła 2 posiłki dziennie. Mały ma 76 dł i waży 11 kg.

hej kobiety:) matko dopiero taka młoda godzina a ja juz padam:( sprzątanie ,gotowanie :( dziś przychodzą znajomi wiec muszę coś przygotować:( byłam dziś na małych zakupach :) wybrałam się z myślą że kupie Majce buty na zimę ale chciałam tym razem tańsze kupic:( weszłam do ccc i jakiegoś innego sklepu , załamałam się :( paskudne te buty strasznie,ocieplenie do bani ,wykończenia również :( ogólnie dno :( wszystkie takie cienkie ! jestem pewna że przemokną szybko:( cholerka skończyło się znowu w Bartku:( 189zł!!! ja nie wiem normalnie załamana jestem:( ale od małego Maja miała buty z Bartka i zawsze jestem zadowolona tylko ta cena:( no nic będzie miała :) rozmiar nogi ma 23! więc kupiłam jej 25 :) jutro prawdopodobnie idę do rodziców i zostaniemy tam do poniedziałku :) nie wiem czy będę miała czas coś napisać więc juz teraz życzę Wam kobiety spokojnego weekendu:)

Hej babeczki Jak tam po wycieczkach cmentarnych??????????????????? Dobrze ze była ładna pogoda ciepło było niby mocno wiał0o ale to był ciepły wiatr. Tala no z butami dla dziewczynek są jaja żeby cos ładnego kupić i dobreo a za nie duża cene. Ja sie nauczyłam że na zime kupuje małej z Bartka bo jestem do nich przekonana nigdy małej noga nie zmarzła ani nie przemokly buty. Klaudia gdzie jestes Chmurko Ania Doroko Annolia Nikulam i cała reszta babonów niedobrych ????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja dzis do pracy na 16 buuuuuu jak ja wytrzymam jak wczoraj o 20 już spałam jak małe dziecko :-D

Ojej jakie tu pustki! Nam w czsie długiego weekendu wyszły 2 dolne 1-nki:) już wystają jakieś 2-3mm ponad dziąsło!Ile czasu zajmie im urosnięcie do wymiarów normalnego ząbka?:) Obyło się bez zupełnie jakichkolwiek sensacji, może minimalnie troszke więcej marudzenia.

Hej!!!! Kafe się zacięło, czy co z Wami???????? Chciałam, to mam..... @ przyszła i daje się ostro we znaki :( Nikulam --- gratuluję ząbków! :) Znowu siędze sama.... miałam nadzieję, ze chociaż tutaj kogoś zastanę... Zaraz zacznę rozmawiać z kwiatkami na parapecie ;) Tak wogóle to wszystko się mi ostatnio chrzani.... Mam dosyć.... Mam doła jak stąd do Chin....

Anoolia Witaj:) Nie jestes sama ja czasami podczytuje jak mam czas. Ale teraz mamy troche na glowie takze malo czasu mam na kafe. U mnie dzis 21dc temp niska 36,4 baardzo dziwne czemu taka niska w tamtym msc mialam 37,1 w ten dzien,a niewiem nie przejmuje sie moze termometr sie zepsul,ale mierzylam tez zwyklym i tez tyle takze pewnie oba sa dobre. Mielgo wieczorku Wam zycze:) Pozdro:D 🖐️

hej:) kobitki co z Wami? pustki straszne:( Annolia kobieto co jest? stało sie coś? kobiety jestem załamana :( mój M załamał łózko i czeka mnie zakup nowego:( cholera zacznę w totka grac bo nie wyrabiam z kasą:( on taki szczypior i jak on to zrobił:)?

Tala Ty pipo:"mój M zarwał łóżko" akurat,przyznaj się,że Wy wtedy akurat bzzzzz :D

hej No straszne tu pustki Annolia ja tez mam doła strasznedo i miedzy innymi dlatego mało sie odzywam no i z braku czasu. Mam doła bo 10 grudnia bede bez pracy i mnie to dobija bo martwie sie jak sobie poradzimy. Lola dziwna ta tempka. Klaudia Ania Chmurko i cała reszta gdzie WY JESTESCIE CO?????????????????????

Hello Dzis tez zmierzylam z ciekawosci a mam 24dc i temp 36,3 hmm bardzo dziwne ze niema skoku,ale sie nie przejmuje.Chcialabym szybko dostac okres bo mam wyjazd 19 listopada i chcialabym zeby sie skonczyl. Macie jakies sprawdzone pomysly. Annolia->>> odezwij sie na emaila napisz co sie dzieje :) Beata->>> Nie fajnie ze zostaniesz bez pracy ale moze jakos dacie rade zycze pozytywnego myslenia!!! bedzie dobrze:) U mnie byla kolezanka ale juz poszla i czekam na druga tez ma przyjsc.Hehe A co tam pozatym Klaudia->>> a Ciebie calkiem wcielo juz Chciejka,Pati i reszta dziewczyn co z Wami.

Beatko---masz przecież tyle problemów zdrowotnych, nie mozesz iść na zwolnienie lekarskie i ciągnąć ile sie da? Annolia--- mam andzieje,ze córeczka swoim usmiechem raz dwa humorek poprawi:) u mnie to zwykle działa! My bylismy u neurologa, musimy ćwiczyć dalej.

Cześć! Myslałam że będę mieć jakieś zaległości w czytaniu ale nie rozpisałyście się za bardzo... Byłam z Milenką w szpitalu od 1-ego do dzisiaj obturacyjne zapalenie oskrzeli więcej napiszę pózniej muszę trochę ochłonąć już wszystko dobrze.W miarę.

Hej! Klaudia --- skąd nagle takie poważne pogorszenie???? My już ponad 2 tyg walczymy z przeziębieniem i non stop wraca! Nie wiem co to za wirusy panują.... Odetchnij trochę i pisz nam tu co się stało... Lola --- mam pewene kłopoty związane z pracą, ale nie chce mi się o tym pisać... Nawet myśleć mi się nie chce. Sprawa jest poważna i gryzę się tym jak nie wiem.... W poniedziałek coś się powinno wyjaśnić, tzn dowiem się czy jest tylko żle, czy bardzo żle.... Niulam --- Racja, Milesia potrafi przegonić każdy zły humor. Niestety czarne chmury cały czas wiszą nade mną..... Ale patrząc na jej pocieszną uśmiechniętą buzię, przynajmniej na chwilę można zapomnieć o problemach... Beata --- podaj rękę.... Widzę, że masz tak jak ja.... Nie może być poprostu spokojnie i dobrze.... zawsze coś musi skomplikować życie.... Jeśli już wiesz, że na 100% nie przedłużą Ci umowy, to idż na L4 i od razu szukaj czegoś innego! Teraz łatwiej coś znajdziesz, niż w styczniu jak zacznie się coroczna stagnacja na rynku. Ale w tej chwili to ja chyba nie jestem najlepszą osoba do doradzania...

Hej Kobitki :):) Widzę, że pustką powiało. Też myślałam, że jak zajrzę to nie nadążę czytać....:) Klaudia - to chyba musiało jakoś nagle wyskoczyć to zapalenie oskrzeli. Biedna Milenka, ucałuj ją od forumowej ciotki 😘 Annolia - to Ty nie jesteś na wychowawczym???? Czy coś umknęło mojej uwadze? Trzymam kciuki, musi być dobrze.... Beatko - ja też bym na Twoim miejscu tak zrobiła jak mówi Nikulam. A wiesz czemu masz dostać to wypowiedzenie??? Pracodawcy się nie przejmują pracownikami to dlaczego my mamy ich żałować.... Ja ostatnio też nie mam za ciekawie. Mamy dwie nowe dziewczyny i po prostu masakra. Jest nas w sumie 5 a zapierdzielamy we trzy bo tamte paniusie jakoś się nie garną do roboty. A kasa i tak im wpada...Zobaczymy. Dość poważnie rozważam opcję zwolnienia, wtedy to pani kierownik srała by po gaciach (sorrki za wyrażenie) ewentualnie złożenie wypowiedzenia. Tylko, że w mojej sytuacji nie wiem czy to byłby dobry pomysł.... Lola - jak Ci idzie nauka angielskiego??? Ania - Wy juz pewnie na nowym mieszkanku, co Ci się śniło pierwszej nocy??? Tala - jak tam, łóżeczko już zakupione, będzie można próbować - powiadasz :-P