Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Mała---super,że karmisz!wiesz to kropla w morzu potrzeb,ale zawsze to juz cos takie 20kg karmy na psiaka.

Hej. Usypiam na siedzaco... Klaudia no to moze faktycznie lepiej to skonsultowac-najwyzej powie Ci,ze masz wyluzowac :P Ale przynajmniej bedziesz miec czyste sumienie i nie bedziesz sie tak martwic. Sebek mial takie akcje,ze wrzeszczal jak opetany,rzucal sie i nie chcial sie uspokoic,ale to jak juz byl bardzo glodny w nocy i do tego zly,ze sie obudzil. Tez karmie psiaki codziennie :)

Halo jest tu ktoś?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziewczyny co porabiacie w te dłuuuugie ponure wieczory bo ja mam dość Artur marudzi bo mało na spacery chodzimy a Justynki niema bo nocuje u mojej mamy w tamtym tyg i dzis na weekend była w domu ale ostatnio pomyliła autobus i wsiadła do złego wywiózł ją na drugi koniec miasta a ta biedula leciała na nogach do szkoły a wtedy tak strasznie wiało :-( :-(

Hej! Nie lubię jesieni,zimy....dołuje mnie to siedzenie w domu :( Święta mają byc bez śniegu to co to za urok świąt?no ale trudno. W czwartek jestem zapisana do neurologa pediatry zobaczymy co powie. Choroba mnie bierze gardło mnie zaczyna boleć właśnie jem kanapkę z cebulą żeby zabić bakterie ;)

Cześć :) Oooooo widzę, że cisza :( Ja tak standardowo na momencik. Jak zwykle czasu mi brakuje :( U mnie gorący okres się zaczął, zarówno w pracy jak i w domu. Nie wiem kiedy ze wszystkim się wyrobię, bo cały tydzień przed świętami mam 2 zmiany. Tak mnie pani kiero "wyróżniła" Jutro idę do ginki :( chyba znowu mi się cykl pierdzieli :( @ mam od ubiegłego wtorku :(:( paranoja jakaś. Pozdrowionka 🖐️ dla Was i Szkrabów :-D 😘

:( :( Czy Ktoś tu zagląda?? Klaudia - jak po wizycie u neurologa, co powiedział lekarz? Wszystko oki? Chmurko, Aniu - jak samopoczucie Wasze? Annolia - pracusiu co u Was, Klaudia zdrowa? Beatko - mam nadzieję, że żadne choróbsko się Arturkowi nie przyplątało...ostatnio wspominałaś, że chyba coś go łapie :( Mała - puk, puk zdecydowałaś się na kupno lalki dla córki? Powiem Ci, ze moja 11-to letnia chrześnica potrafi czasem świetnie się bawić lalkami... Nikulam - jak Laurka, nadążasz za nią? Chciejka - fundamenty chałupki już stoją? Ja mam chwilę wytchnienia teraz. M był na opłatku firmowym, hmmmm i już padł.... Jak tam Wasze przygotowania do Świąt. Bo ja jestem daleko, daleko w lesie :(:(

Hej Ja zaglądam i co chce napisać to ktoś mi przeszkodzi ale jestem :-D Dorotko u mnie to nawet dziś świeta mogą sie zacząć bo już mam wszystko pokupione poza marchewkami pietruszkami i selerem :-D uszek zrobiłam już 325 hi hi narobiłam sie jak niewiem co. Dziewczyny moge Was o coś prosić ???????????? wejdzcie na strone www.energowladni.pl kliknijcie w ikonke KONKURS później GALERIA I NA 6 STRONE w 6 zedzie ostatnia od lewej strony jest praca mojej córci i potrzebne na gwałt głosy z jenego kompa da sie zagłosować 2-3 razy tylko trzeba podać różne mail-e i na mail-a przychodzi link potwierdzający głosowanie. Z GÓRY DZIĘKUJE :-D :-D ;-D CODZIENNIE MOŻNA GŁOSOWAĆ

Dziewczyny zapomniałam sie pochwalić moim sukcesem od 3 dni nie używam pieluch chyba ze gdzies idziemy na spacer ale ze pogoda jest paskudna to siedzimy w domu (wczoraj tak wiało że Arturek krzyczał ze oddechu nie mogł złapać) Lata sobie z gołym tyłkiem po domu i sika jak dorosły fact do kibelka małego :-D widział jak tata robi siku to i sam chce stać teraz przy kibelky i celuje a na dodatek zawsze trafia do kibelka nie poza :-D :-D :-D jestem szczęśliwa bo myślałam że nigdy nie doczekam tych chwul. A wiecie co dla niego jest najwiekszą nagroda????????????????? SPUSZCZENIE WODY W WC JAK SIE WYLEJE JEGO SIUŚKI :-D zawsze lubiałsiedzieć i kombinować w WC

Beata, upiekłam dzisiaj te pierniki, wsadziłam do puszek, a od środy wietrzę w wilgotnym pokoju. Nie wiem po co każą do puszek w sadzać, ale podobno tak trzeba. Fajna sprawa takie pierniczki, ale jeszcze nie wiem czy będą dobre. Jak kolejny dzień Arturka bez pieluchy? Dorotko, co pichcisz na Święta, gosposiu? Ja będę gościem i w tym roku się jeszcze wykpię kluskami z makiem, a resztę inni robią:P

Hej :):) No ja też w zasadzie mam wszystko kupione, poza rybą, warzywami no i pieczywem... Beata - to miałaś zacięcie z tymi uszkami. Podziwiam. Gratulacje dla Arturka :-D Chmurko - oj będzie tego trochę do pichcenia. W tym roku będzie u nas 13 osób na Wigilii. Tylko mam problem, bo mam mało grzybów do farszu na pierogi i do grzybowej :(:( muszę coś wykombinować. Mam w planach rybę po grecku, karpia smażonego i w galarecie, kompot z suszu - którego nigdy nie piłam!!!, grzybową, barszczyk z uszkami, śledzie pod pierzyną.... Dzisiaj miałam upiec piernika ale jakoś mi nie wyszło. Może później :) Ostatnio mam strasznego lenia, muszę się zebrać w sobie....:-O

Czesc dziewczyny. Beata gratulacje dla Arturka :) Ja ostatnio intensywnie cwicze nocnikowanie z Sebkiem.Dzis udalo nam sie 2 razy zlapac siusiu,ale nie wiem czy on o tym wie. Proponowalam M,zeby zabieral Sebka ze soba do lazienki jak idzie sikac,bo to juz ktorys raz slysze,ze w ten sposob chlopiec sie nauczyl..ale M jakos na to nie bardzo... Kupy nie udaje nam sie zlapac,bo nigdy niewiadomo kiedy sie pojawi.Niby ma swoje pory,ale jak go posadze to za nic w swiecie nie zrobi... Wczoraj bylismy zrobic czesc zakupow swiatecznych,co by pozniej w kolejkach nie stac.Teraz musze dokupic juz tylko warzywa i mieso do bigosu. Za duzo robic nie bedziemy,bo dla naszej trojki duzo nie trzeba,a w pierwsze swieto jedziemy na caly dzien do znajomych.Takze planuje tylko salatke,bigos,rybe po grecku,oczywiscie barszczyk i i pierogi naturalnie. Zrobie do tego raffaello i sernik placzacy i starczy.Nie chce potem nic wyrzucac. Dziewczyny podpowiedzcie mi czy tak bedzie ok-ci znajomi maja dwoch synow 8 i 13 lat i tak sobie myslalam,zeby kupic im po Mikolaju z czekolady i wsadzic po 20e,myslicie,ze bedzie ok? Dorotko kompot z suszu to pychota! Uwielbiam,ale niestety tylko ja,wiec robic nie bede.

Anka, o co chodzi z tym sernikiem? Co to? A ja myślę, że jak dają kasę, to niech się gówniarze cieszą:D Który Ci tydzień leci? I co z rehabilitacją?

Chmurko ten sernik to z przepisu mojej mamy. Na wierzch daje sie piane z bialek i jak goracy sernik wstawisz do chlodnego pomieszczenia to po jakims czasie na wierzchu zaczna tworzyc sie takie jakby lezki-stad placzacy. No tak sobie mysle,ze z kasy sie uciesza,bo kupowac im nic nie chce,bo to za drogo wyjdzie-obaj graja na konsoli,a jakie sa ceny gier to wszyscy wiedza.. Chcialam tak tylko cos symbolicznie ;)

Nikulam to super:-) ale niekture pieski sliczne tam byly. Ja karmilam z kompa i telefonu:-) Dziewczyny co porabiacie bo mi sie nudzi:-( Chmurko niewiem poco pierniki wklada sie do puszki ale niech bedzie. Ania moim zdaniem kasa wystarczy:-D

Beatko --- gratulacje dla Arturka! Prześlij mi trochę uszek do barszczu... ;) Ania --- według mnie najlepszy prezent dla dzieci w tym wieku. Kupią sobie sami co będą chcieli:) Nie lecicie na święta do PL? Chmurko --- do puszki chyba wkłada się po to, żeby się nie wysuszyły. Moja teściowa wkłada jeszcze im pokrojone jabłko do towarzystwa:) Wtedy jeszcze zmiękną. Ja mam bardzo dużo pierników (z 2 kg mąki) i nie mam takiej dużej puszki :P Trzymam je w foli i kartonie:) Jak nie zmiękną, to je brutalnie na balkon wystawię :P Tam na pewno wilgoci podłapią :D Dorotko --- kup pieczarki i już. Nie polecam kupowania suszonych grzybów w sklepie... Jakoś nie mam zaufania ze przed suszeniem wyrzucili te z robalami... :P;) Dziewczyny, okna umyte, firany uszyte, pierniki upieczone, zakupy zrobione (oprócz warzyw i pieczywa), prezenty kupione (jeszcze tylko brat mi został i nadal nie mamy pomysłu) ciasta zaplanowane... Na wigilię idziemy do rodziców - problem w tym, że jeszcze nie wiem do których. Wolałabym do mojej mamy, ale u teściów jeszcze nie byliśmy i chyba nie wypada odmówić... 13 grudnia miała przylecieć do nas siostra M z synkiem, ale mały złapał zapalenie oskrzeli i dostał się do szpitala...:( Teraz mały już ma się dobrze, ale biletu nie dało się przebukować, a jej mąż nie ma urlopu i wcale na święta nie przyjadą, Nie opłaca się jechać tak daleko na 2 dni :( A miałyśmy już takie imprezowe plany.... Przyleci dopiero w styczniu, to wtedy poszalejemy :D

Annolia po pierwsze bilety za drogie,a po drugie mogliby mnie juz na poklad nie wpuscic..no i nie wyobrazam sobie siedziec najpierw 2 godz na lotnisku,potem 2.5godz w samolocie i jeszcze dojechac w srodku nocy do domu..

Dobry :-D Ja już na nogach od godziny 6!!! Piernika upiekłam, kartki świąteczne wypisałam a teraz tak na szybkiego piję kawkę. Ania - pewnie, ze wystarczy tyle kaski. Dzieciaki na pewno się będą cieszyć a kupią sobie co będą chcieli. A jeśli chodzi o ceny gier to są po prostu kosmiczne :( Ale i tak niektórzy ludzie wydają majątek :-O Annolia - ja generalnie nie mam zaufania do "gotowców" a do grzybów w szczególności. Poza tym przeszłą mi ochota na ich kupowanie chociażby ze wzgl. na cenę. Człowiek nie ma pewności czy nie są robaczywe no i trujące :-P Coś mi się wydaje, że ta siostra Twojego M to nie ma szczęścia jeśli chodzi o przyloty do Pl.....:-O Idę sprzątać..:( Miłego dnia 🖐️

Hmmmm Chmurko - czy mnie pamięć nie myli? Twoja Klaudusia z tego co pamiętam dzisiaj chyba kończy 2 latka, prawda???? Wszystkiego najlepszego, dużo słońca, uśmiechu, mnóstwa prezentów i grzecznych Rodziców :-P Proszę o przekazanie życzeń Córci!!! Buźka 😘 🌼🌼🌼

Hej. Dorotko no z tymi cenami to przegiecie.Chociaz tu jest jeszcze znosnie,bo taka gra to z 50e przyjdzie,no ale w Pl juz 200zl... Pierniki mowisz? Ja kupie gotowe :P Upieke tylko ciastka maslane,bo Sebek lubi,do tego mam pisaki do dekoracji,wiec synek bedzie mial zabawe ;_ Wiecie co dziewczyny,ten wizzair to juz naprawde przegina z cenami..Patrze na bilety na lipiec,bo musimy wtedy do Pl leciec na slub szwagierki i za nas wszystkich (lacznie z malenstwem) wyjdzie ok 850e!! A na czerwiec jakie ceny maja..masakra..sie oblowia na tym Euro. No tez cos mi sie zdaje,ze Klaudia ma dzis urodzinki :) Wiec wszystkiego naj dla niej-przede wszystkim zdrowka :D

Chmurko 100 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dla Klauduni wycałuj ją i wyściskaj mocno od cioci Beatki :-)

Dziewczyny, dziekujemy serdecznie za pamiec. Dzis byla impreza urodzinowa, objadlam sie ciastami, mam dosyc slodyczy juz. Klaudia byla zachwycona goscmi, byla w cebtrum uwagi:) Już niedlugo będa kolejne urodzinki, nie? Posypia sie wasze dwulatki:)

Chmurko --- przekaż Klaudusi DWA DUUUUUUUŻE BUZIAKI! Dorotko --- oj nie ma ta moja szwagierka szczęścia do latania :P Ania --- 800 euro bilety???? Szwagierka za ten z którego niestety nie skorzystała zapłaciła ok 600 zł, ale to w okresie przedświątecznym (w jedną stronę), a teraz ma już kupiony bilet na styczeń w obie strony za 400zł z hakiem! Ona sobie szuka na stronie aero.pl. Zaraz po północy wskakują nowe oferty i zawsze jest coś okazyjnie taniego. Od razu rezerwuje, a my jej tu z PL wpłacamy. Spróbuj tam, może coś tańszego trafisz. Ta cena to z cennika w Irlandii, czy na PL stronie? U mnie cały dzień sypie śnieg i już jest biało:) Niestety podobno w święta ma padać deszcz :(

Annolia ta cena to bezposrednio ze strony wizzair. Niestety z Irl tylko oni lataja i nie ma tanszej opcji..A w wakacje duzo ludzi lata,wiec sobie ceny podnosza.. Zima bilety zawsze sa tansze.Moja mam kupila sobie na marzec i zaplacila 215zl,ale to marzec..lipiec to inna historia... Ubralam dzis choinke :D I teraz tak mi sie przyjemnie siedzi.Bylismy dzis Sebkiem nad morzem i w drodze powrotnej jak zwykle padl i spal 2.5godz :) Na widok choinki bylo wielkie "wooow" :D Bratanica pofarbowala mi wlosy.Jutro ide jeszcze do pracy,M zrobi reszte zakupow i od piatku pichcenie..

Ania --- nieźle sobie zdzierają za loty latem :O My choinkę ubieraliśmy wczoraj. Myślałam, że Milenka będzie roznosić bombki po całym domu, a ona brała z pudełka i wieszała pięknie na choinkę! Prawie całą sama ubrała! Dziś rano jak wstała, musiałam jej od razu lampki włączyć, wzięła sobie krzesełko i siedziała wgapiona bez ruchu :D Pierniczki też piekła ze mną. 2 godziny wałkowała, wycinała, znowu wałkowała i tak w kółko:D Następnego dnia była oburzona, że dziś nic nie pieczemy :D Mi już tylko zostało zrobić ostatnie zakupy, upiec cista, sprzątnąć nieco i czekać na pierwszą gwiazdkę :)

U mnie sprzatac bedzie M ;) Ciekawa jestem jak to bedzie po tym calym staniu w kuchni,bo dzis tylko choinke ubralam i myslalam,ze zwariuje tak mnie plecy zaczely bolec..:o Juz sie nie moge doczekac reakcji Sebka na prezenty :D Mam nadzieje,ze te z Polski doleca na czas..Sa w drodze..Sprawdzilabym na stronie kuriera,ale tesciowa nie potrafi podac mi numeru przesylki,wiec doopa,pozostaje czekac..Jak nie bedzie do piatku wieczorem to juz nie dojda..

Dziewczynki moje na wszelki wypadek skladam Wam zyczenia juz dzis,bo niewiadomo jak to bedzie z czasem jutro ;) Oby te Swieta byly dla wszystkich Was czasem radosci i zdrowia.Niech nikomu nie zabraknie powodow do usmiechu! Kupy prezentow.Tym,ktore sie staraja dwoch kreseczek na tescie i nudnej ciazy ;)A sobie i Chmurce zycze szczesliwego rozwiazania :) Najwiecej zyczen zdrowka sle do Laurki i mam nadzieje,ze Gwiazdor przyniesie jej pod choinke koniec problemow zdrowotnych :) no i pare zabawek tez moze :P U mnie studza sie warzywka do salatki,gotuje sie kapusta na bigos,a synus biega z kuchni do pokoju i z powrotem. Czekamy jeszcze na kuriera-Mikolaja,ktory ma przywiezc prezenty z Polski i mamy nadzieje,ze dojedzie dzisiaj... Trzymajcie sie cieplo i milego obzarstwa!!

Dokładam się do życzeń świątecznych - pomyślności, zdrowia i spełnienia marzeń. Świąt w rodzinnym gronie, atmosferze przyjaznej i radosnej (bo to nie takie oczywiste), zdrowych i szczęśliwych dzieciaczków, wyczekiwanych ciąż. Anka, Tobie też dobrego porodu:D Jeszcze trochę. Na którego marca masz termin?

O matko,nogi mi wlazly w tylek razem z kapciami...Od rana nie wychodzilam z kuchni.. ale juz duzo zrobione.Jeszcze sernik dzis zrobie i na jutro zostana juz tylko kluski slaskie,sos grzybowy i pierogi.. Chmurko termin mam na 20 marca..