Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zosiaa Samosia

Cos nie tak ze zdrowiem??

Polecane posty

Witam! Od kad pamietam zawsze odczuwalam zmiane pogody, cisnienia itd. (odczuwalne mocne bole glowy). Od ostatnich 2-3mies kiedy to przyszlo mi zdawac kolejna sesje nagle zaczelam chudnac. Od paru lat juz zawsze wazylam ok 54-55kg i przy moim 172cm i budowie ciala i tak wygladalo na malo ale to takie w miare dobre granice. Dodam do tego ze nie zwyklam jesc sniadan, a czasem to nawet moglam nie jesc caly dzien bo po prostu mi sie nie chcialo albo zapominalam. Gdy poszlam do gimnazjum zaowocowalo to czyms w rodzaju burczenia w brzuchu tylko mocniejszym przy kazdym wciagnieciu i wypchaniu brzucha. No wiec w czasie sesji zaczelam tracic na wadze pierw 51kg potem juz 48-49kg... wkoncu wyszlo 51,5kg i tak sie utrzymywalo przez dobry miesiac. A teraz znowu to samo waze 49kg, czesto zle sie czuje: bol i zawroty w glowie, brak apetytu... Do tego okres zawsze mimo ze nieregularny miescil sie m-dzy 21-30dni tym razem jest 33 dzien co wlasciwie jest dziwne bo zawsze mialam szybciej niz pozniej. Ciąże wykluczam- a przynajmniej test ja wykluczyl poza tym to malo mozliwe... Robilam badania krwi bo stwierdzilam ze cos jest nie tak, ale wszystko wyszlo w normie tak wiec nie wiem juz co dalej? Niskie cisnienie, bole glowy i tracenie wagi juz mnie wykanczaja... za czym ida nerwy ojj wielkie nerwy... a ze i mamy rodzinnie klopoty z sercem tak wiec i one szaleje;// Moze ktos powie co w takiej sytuacji robic?? jakas sugestia podobne sytuacje? Pozdrawiam

Gość cbadef
może nadczynność tarczycy? zbadaj poziom hormonów

Jeśli nie urządzasz sobie oczyszczających głodówek, może być to po prostu efekt nieregularnego jedzenia. Rozregulowanie apetytu (nadmierny, bądź jego brak) może być spowodowany po prostu nieregularnym odżywianiem się. Zwykłaś nie jeść śniadań, więc zmień swoje przyzwyczajenia, jeśli ogółem dużo nie jesz, zacznij po prostu jeść śniadania, zamiast zaczynać od obiadu czy kolacji. Jeśli lubisz warzywa, na śniadanie zjadaj surówki z surowych warzyw (możesz doprawiać ale nie przesadzaj z solą), takie jakie lubisz bez względu z jakich warzyw będą . Być może cierpisz też na meteoropatię (zmiana czynników atmosferycznych), meteoropatia objawia się między innymi bólami głowy, bólami stawów, zawrotami głowy, sennością lub niestabilnością emocjonalną, np. drażliwość. Jadaj przede wszystkim śniadania, najlepiej unikaj fastfoodów a mięsko ograniczaj przynajmniej (moja rada-nie jadaj mięsa na śniadanie). Jeśli nie masz apetytu z rana, zjedz surówkę, tak ile dasz radę (nie mam na myśli opychania się), żeby nie zwymiotować a przez resztę dnia powinnaś czuć się nieco lepiej. Zmian nie dostrzeżesz może od razu, ale jeśli będziesz przez ok. 2 miesiące jadała śniadania warzywne, choćbyś miała nie zjeść obiadu i kolacji, zauważysz poprawę :)

Właśnie ostatnio staram sie tak jeść... przynajmniej sniadania bo az sie wystraszylam ;/ ogolnie to wszystko jest meczace zarowno fizycznie- bo ile to mozna sie zle czuc;/ a i psychicznie tez mozna sie zalamac wymyslajac sobie rozne choroby;// Dziekuje bardzo za odp :) No i nic trzeba po prostu zaczac sie "odzywiac" a nie jesc tyle zeby tylko funkcjonowac :P pozdrowionka:)