Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelka_kwidz

za mały brzuszek dziecka - 17 tydzień

Polecane posty

Gość amelka_kwidz

rano miałam usg i wyszło mi że wszystko jest dobrze bo wymiary dzidzi odpowiadają idealnie 17t1d. Tylko martwi mnie brzuszek - 16t1d. (To wymiar AC). Co to może znaczyć? Byłam u innego lekarza 2 tyg temu i wtedy też brzuszek był mniejszy. Czy to znaczy że za mało jem? O co może chodzić?

Gość mamusiasynusia81
ło matko, to ile jesz nie ma wpływu na wagę dziecka. A to że wymiary dziecka są różne to normalne. Moj synek wg usg też miał mały brzuszek. Wymiary jego ciałka wahały sie miedzy 16-18 tyg.

po pierwsze źle sformułowałaś temat. to tak jakby twoje dziecko miało 17 tygodni i wydaje ci się że ma za mały brzuszek a to chyba chodzi o twój brzuch co nie?

Gość amelka_kwidz
przeciez napisałam ze byłam na usg i brzuszek płodu był za mały o tydzień

Gość nie martw się kochana
nie martw się, wymiary różniące się o 2 tygodnie nie są niepokojące, wystarczy że dziecko akurat wydali, u mnie na usg kiedyś w ogóle nie było u dziecka widać żołądka, ale po kilku dniach już był widoczny, wymiar brzucha akurat jest najmniej precyzyjny, zależy czy dziecko opije się wód płodowych itp

słoneczko umiesz czytać? mnie chodzi o to że źle sformułowałaś TEMAT a co pisze dalej to ja wiem bo czytałam !!!

U mnie było to samo tylko w 20 tygodniu. Okazało się że mały wydalił wszystko i brzuszek nie był wypełniony. Po tygodniu byłam na kontroli i wszystko było ok. Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko dobrze się skończy :)

Gość dooo nikita2000
o co Ci chodzi kobieto przeciez pisze w temacie za mały brzuszek dziecka!!!!??

Gość amelka_kwidz
nikita2000 dobrze sformułowałam. Chodzi mi o za mały brzuszek dziecka w 17 tygodniu. To chyba ty masz problemy z czytaniem a nie ja z pisaniem. Dziękuje wszystkim za pocieszenie!!!! Już drugi raz ten brzuszek wyszedł mniejszy dlatego się martwie bo czytałam o hipotrofii asymetrycznej:( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze