Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowa_podobno

Czy to ja jestem problemem?

Polecane posty

Gość problemowa_podobno

Więc sytuacja wygląda tak mamy 51 dnio do slubu, a nie wybralismy swiadkow:O chcielismy pare, zeby i lepiej sie bawili i nie robili problemów przy tradycyjnym u nas na weselach "gorzko" no ale jakos nie moglismy wybrac bo jak dziewczyna super to chlopak nei bardzo i na odwrot w koncu jak zostalo malo czasu mowie do narzeczonego wybieraj sam, wybierz kogo uwazasz moze byc i twoj kolega z dziewczyną mi takm nie bedzie przeszkadzac, to on nie wybierze bo to bo tamto... mówię mu pare decyzji podjelam sama (drobnostek) i był strasznie zły ze tego nie skonsultowalam z nim no wiec mówie ze swiadkow sam wybierz za to ze ja wtedy sama podjelam decyzje to wielkie oburzenie, jak mówie to choc usiądzmy i wybierzmy to on nie wie którzy ja proponuje ci, ci, tamci, a on niewie:O w koncu przychodzi do domu ja mu mówie ze ja sobie swiadkową wybralam, bedzie nią ta i ta dziewczyna a on na to przeciez ja jej chlopaka wogle nie znam, ja mówie i co z tego, wybierz sobie swiadka jakiego chcesz moją swiadkową bedzie Marta no to juz niby wybrał ale lezymy w łóżku a on do mnei ze on sobie tego nie wyobraza i jak to bedzie i to i tamto:O ja mu mowie normalnie obok mnei bedzie siedziala marta i jej chlopak a obok ciebei sebek z os. towarzyszącą w czym widzisz problem a on do mnie a co z gorzko gorzko ja: Jak to co wstaniemy pocalujemy sie i tyle on: no a swiadkowie ja: no to wstaną ze swoimi polowkami i oboje sie pocalują on: a idz ty, jak to bedzie wyglądac, poza tym gorzko jest dla swiadkow ja: no i swiadkowie bedą wodke osladzac tyle ze ze swoimi partnerami albvo sie symbolicznie w policzki pocalują i tyle on: a daj spokoj, takie robienie na sile.... ( w tym momencie odwraca sie i udaje ze dizie sapc, no nie wytrzymalam i wybuchnelam) ja: Ja niewiem tobie nci nei pasuje tak zle tak zle sama wybralabym swiadkow bylo by zle ze ciebie nei zapytalam, karze ci wybrac kogo chcesz ze swoich znajomych (tam jedno pare zastrzegłam ze ich nie chce:P) to nie bo ty sam nei bedziesz wybieral.. ile ja mam czekac... ja bez swiadkowej napewno nei zostane dlatego wybralam martę i znowu zle no bo przeciez ci wszystko nei pasuje ciągle tylko problemów szukasz on: ty sama jhestes problemem chcialam mu wykrzyczec ze jest dupa normalnie bo nie potrafi nic zrobic ale naszczescie sie powstrzymalam:P a wy jak sądzicie co powinnismy zrobic

Gość to za trudne dla mnie
;) ja bym olala sprawe swiadkow i zostawila to na ostatnia chwile :P

Gość sdf
swiadkowie nie musza byc para! jeslima byc gorzko,niech sie caluja z wlasnymi polowkami, co to wiejskie weseleze musi byc zgorszenie?? przemow swojemu facetowi do rozsadku.

Gość problemowa_podobno
no tlumaczylam mu az mnei tak wkurwiłwczoraj ze nie wytrzymalam bo mówię, wybiore sama bedzie nie zadowolony bo sama, razem nie potrafimy podjąc decyzji :O jemu samemu kazalam zeby i miec to z glowy i zeby byl zadowolony - to się czepia ze ja wredna bo jemu taką decyzje zostawiam:O jak sobie swiadkową wybralam to tez zle bo jemu nie pasuje ze swiadkowie nei są parą:O wrrrr

Gość problemowa_podobno
wiem ze nie musza ale chcielismy pare ale ze nie potrafil;ismy sie zdecydowac to ja sobie wybralam swiadkową, no i tez jest zle no wczoraj to mialam ochote go walnąc:P

Gość sierpniowa mężatka
wesele miałam w kościele - ale brat mojego męża chciał przyjechać z dziewczyną - a z racji tego, że jej nie lubię to powiedziałam, że ona moją starszą nie będzie, a wezmę siostrę i będą dwie pary. Ale wyszło tak, że starsi pokłócili się ze swoimi połówkami i przyszli na wesele sami. A co do słodzenia wódki przez starszych - to kwestia dogadania się z zespołem - u nas tego nie było! Podeszłam do zespołu, przedstawiłam sprawę i nie było problemu. Nie zawracajci sobie głowy tym i nie warto o takie głupstwa się kłócić. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego :)

Gość problemowa_podobno
wiesz z zespolem to ja sie moge dogadac ale nie bede gosciom tlumaczyc ze nie bedzie gorzko dla swiadkow i dlaczego napewno będa spiewac i wcale nei są to wiejskie wesela tlko poprostu wszedzie sie to spiewa i wcale nei chodzi o wpychanie jezyka sobie nawzajem bo nawet mlodzi nei całują sie z tzw. języczkiem:P tylko normalnie w usta

Gość pierwsze słyszę żeby
świadkowie mieli być parą. Nigdy nie byłam na weselu, żeby świadkowie wódkę słodzili (!!!!????). Wódkę słodz amłodzi - można to jasno zakomunikować orkiestrze, jeśli ma ona zwyczaj śpiewania o słodzeniu wódki przez świadków. Świadkowie mają nadzorować wszystko, pomagać, ale od słodzenia wódki sa młodzi.

Gość problemowa_podobno
no wy sie nie spotkaliscie a my sie pare razy z tym spotkalismy i chcielismy u siebie mieć parę, no ale ze z par ktore zapraszamy zadna nam nie pasuje, to tak wyszło i u nas zawsze wodke słodzą i mlodzi i swiadkowie

nie widze problemu, żeby na weselu były dwie pary świadków....będą słodzić każde ze swoja połówką. Teraz to nawet bardzo popularne ;) jakiz to problem??

pierwsz słuszę żeby - na na ilu weselach byłeś/aś??? na jednym??? zawsze starsi słodza wódkę....chyba że wyraźnie tego nie chcą i orkiestra jest o tym uprzedzona. choć czasaami mimo to goście oi tak wywołaja gorzko dla pary starszej

Biało-czarna - Zawsze? Nie przesadzasz czasem? ;) Ja jestem z Łodzi i dopiero miesiąc temu dowiedziałam się o takim zwyczaju, a wierz mi lub nie... na niejednym weselu już byłam ;) Sama podobnych obrządków nie chcę mieć na swoim weselu. "Gorzko-gorzko" kojarzy mi się tylko z parą młodą i na tym się skupię. A już na pewno nie dobierałabym świadków tylko pod kątem tych pocałunków, bo to jest wręcz śmieszne. Zamiast kogoś zaufanego przy boku powiedzmy koleżanka z pracy, bo ma akurat dobrego partnera :S

Gość pierwsze słyszę...
ja też jestem z Łodzi i... PIERWSZE SŁYSZĘ:-) Gorzko-gorzko u nas jest dla młodych!

po 1 to jest wieczor pary mlodej wiec z jakiej paki slodzic wodke maja swiadkowie...niedorzeczne a po 2...moze przesadni nie jestescie ale no panna mloda ma zawsze i cos blekitnego i starego i takie tam...wiec powinno sie traktowac tak samo inny przesad.przed oltarzem nie powinny stac 2 pary (i to nie tylko chodzi o podwojny slub) bo to jednej przynosi nieszczescie albo tez inny ze jedna para nie powinna stawac przed oltarzem wiecej jak jeden raz wiec nie powinni byc swiadkami np malzenstwo

Gość u kuzyna na weselu
jak orkiestra chciela żeby świadkowie słodzili i w policzek nie przeszło do ktoś tam krzyknął "on nie może zaręczony jest":) no taka lipa lekka by były dziewczyna świadka siedziała obok niego:)

my mielismy podobny problem. ja koniecznie chcialam mojego brata,a moj obecny maz swojego przyjaciela. 2 facetow to glupio wiec sie zapytalismy w kosciele czy moga byc we 4 (oni ze swoimi polowkami), ksiadz powiedzial, ze za nami moze byc nieograniczona ilosc osob ale tylko 2 sie podpisuja na protokole. wiec skonczylo sie na tym, ze mielismy 6 swiadkow, protokol podpisywalo 2 facetow (przed slubem w kancelarii), a na weselu po stronie mlodego siedzial jegoo przyjaciel z dziewczyna, a po mojej te 2 pozostale pary. do tego nasz stol byl dlugi i tez siedzieli goscie - wybralismy najblizszych przyjaciol, wszyscy sie poznali, polubili i switeni bawili wiec niech kazdy z Was wybierze sobie swoich swiadkow i miejcie 4 i nie siedza parami obok Was i bedzie dobrze

Gość mnmnmn
a w jakim rejonie Polski śpiewa się gorzko dla świadków?? ja jestem z kujaw i pierwsze słyszę

Gość pierwsze słyszę żeby
No to cieszę sie że nie jestem taka zacofana, bo nie tylko u mnie świadkowie nie słodza wódki:-D

Gość mnmnmn
w moich rejonach świadkowie są od pomagania młodym: noszenia wódki, pilnowania żeby wszystko było, trzymaniu ręki na pulsie a nie od jakiegoś całowania, to młodzi są główną atrakcją wieczoru i to na młodych jest zwrócona cała uwaga gości i orkiestry

Gość problemowa_podobno
ja jestemz podlasia i tu zawsze slodzą i swiadkowie i mlodzi ostatnio na chrzcinach zaczeli dla chrzestnych spiewac gorzko :O niewiem z jakiej paki a oboje w związkach to sie cmokneli w policzki i juz no ale ja nic na to nei poradze ja moge powiedziec ze mi sie to nie podoba ze to ze tamto ale jak goscie zaczną spiewac to co mam ich przekrzykiwac i wrzeszczec na nich zeby sie zamkneli?? no i niewiem jak to rozwiązac ehhh

Gość mnmnmn
to tak jak jakaś koleżanka wyżej napisała weź sobie dwie pary na świadków i będzie ok

Gość problemowa_podobno
kurcze no nie potrzebne mi dwie pary swiadków zreszto tak ten mój brat cioteczny który mialby byc jego swiadkiem jest obecnie sam nie ma nikogo a ta marta ma chlopaka ale mój mąż nawet go nei zna więc głupio bedzie

Gość mnmnmn
a może świadkowie Ci wogóle niepotrzebni??? tak jak w temacie myślę że to Ty jesteś problemem

Gość problemowa_podobno
nosz kurwa dziewczyno naucz sie czytac ze zrozumieniem przeciez ja psozlam na ustępstwa neich ona wybiera on nie bedzie sam wybieral to sie wkurwilam i sama sobie wybralam swiadkową nie chce jej chlopaka na swiadka chcę ją bo go prawie wogle nie znamy a poza tym nei jestem problemowa i nei chce robic cyrków z kilkoma parami swiadkow moze od razu 20 par swiadków wezme??

Nie denerwuj się tak. Weź swoją koleżankę na świadka, Twój narzeczony bliskiego kolegę i po sprawie. Jeżeli u Was panują takie zwyczaje odnośnie całowania to nikt nie powinien się czuć urażony. Pocałują się, ludzie zachichoczą i tyle.

Gość sdf
sluchaj,jak wy z takiego problemu wielkii problem robicie to moze jestescie niedojrzali?na miare tego gorzko dla swiadkow wlasnie?? no bo my tez mielismy awanture bo ja chcialam inna pare,a moj inna,ale zrzumialam ze 1 osoba ma byc od jego strony a jedna z mojej. ode mnie musial byc brat, a od niego byla zamezna siostra. i bylo ok,przebolalam. naprawde w zyciu sa wieksze problemy, sprobujcie to obgadac. a juuz problemow zeiwzanych ze slubem jest cala masa,wiec radze wam szybko dojsc do ladu,bo sie zaplaczecie i wkopiecie niezle zanim slub bedzie ;);)

Gość nie sypiam z komiczne
dziekujemy za protokol z Waszej romzowy w lozku prosimy o jeszcze

Gość sdf
przede wszystkim zarzadz orkiestrze pod grozba obnizenia zaplaty ze nie ma byc gorzko dla swiadkow. a jak goscie beda spiewac gorzko swiadkom to niech dadza buzi w policzek,albo sie usciskaja i tyle! co za glupie zwyczaje, bylam na bardzo wielu weselach,ale na zadnym nie spiwali swiadkom gorzko!! jak gosciom sie nie podoba to powiedz ze Ty wprowadzasz nowe zwyczaje i basta,jestes Mloda Cie posluchaja.

Gość problemowa_podobno
ok i tak zrobię:D