Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rybenka88

wynajem mieszkan Katowice-TRAGEDIA!!

Polecane posty

Ceny wynajmu 3 pokojowego mieszkania dla studentow w tymm roku sa jakies tragiczne!!!! Kliitki po 2 pokoje z kuchnia i starym umeblowaniem badz czesciowym kosztuja po 1500zl!!!!! A juz rece opadaja jak wlasciciele chca upchnac w jednym pokoju po 2 lub 3 osoby, wtedy wiadomo cena spada, ale cale mieszkanie kosztuje np 2000-2500zl .... gdzie mozna znalezc ogloszenia o mieszkaniach? Ja przejrzalam juz chyba wiekszosc portali, w tym biura nieruchmosci i nic!

To fakt mieszkania coraz bardziej drożeją, a niby ceny miały spadać. Ja co prawda już jestem na swoim, ale przez 3 lata wynajmowałam i jak sobie przypomnę jakie były ceny jak szłam na studia a jakie są teraz to normalnie uwierzyć nie mogę. Przejrzyj może jakąś gazetę z ogłoszeniami może akurat znajdziesz oś w przyzwoitej cenie.

ogladalam fajnie mieszkanie, cena niby 1300 plus media, ale wlascicielaka tak skonstruowala umowe ze rece nam opadly.... wyszlo na to ze sie nei wyplacimy z tego...:(

Gość gość
heh no i właśnie dlatego wg mnie lepiej coś kupić na kredyt, wynająć pokój komuś, żeby kredyt się spłacał i za kilka lat mieć własne mieszkanie :)

Gość Marcin Lolo
No właśnie dlatego w Katowicach opłaca się kupować mieszkania, bo są stosunkowo tanie ( w porównaniu do innych dużych miast) a wynająć można drogo. Wujek mojego kolegi tak się dorobił. Dostał w spadku mieszkanie w kamienicy, zaczął wynajmować, potem kupił na kredyt jeszcze kawalerkę za śmieszne pieniądze, a teraz przymierza się do kupna mieszkania w kompleksie 4 wieże na chorzowskiej, bo podobno bardzo chodliwe są i sporo osób chce tam mieszkać. No tak że faktycznie lepiej kupić niż wynająć, no ale wiadomo, nie każdy może sobie pozwolić. Powodzenia życzę!

Gość jureczeq
Faktycznie na os. Tysiąclecia już kolejny etap inwestycji dobiega końca. Podobno w wiezy C już są mieszkania na sprzedaż. Nie ma co, balkony mają zarąbiste :)

Gość mercedess
Rewelacja te mieszkania z projektu 4 Wieże ! Zastanawiam się w której wieży najlepiej będzie kupić? Ktoś był na górze - jaki widok ?

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość Mirosława T
Ja szukam mieszkań do kupienia. Podoba mi się Osiedle Karoliny i wiem, że chyba deweloper Activ Investment to prowadzi. Mógłby ktoś mi coś więcej powiedzieć na temat tej budowy ?

Po co ktoś miałby Ci opisywać Twoją własną budowę :P ? x Musi być strasznie dziadowska :P, skoro nawet na takim forum, szukasz głupich do zainwestowania.

Ja szukam na osiedlu franciszkańskim. Myślę, że mieszkanie w Katowicach www.franciszkanskie.pl/ znajdę na tym osiedlu albo innym.

Gość gość
Jak na wynajem w Katowicach 1500zł za miesiąc to wysoka kwota, za tyle można wyjąć kawalerkę w Warszawie. Lepiej się opłaca kupić mieszkanie na Nowym Tysiącleciu w takim razie, szkoda marnować kasy na wynajem.

Gość gośćLeon
pewnie że szkoda marnować kasy na wynajem :) lepiej kupić i spłacać swoje mieszkanie niż dorabiać innych :) polecam odwiedzenie targów bo tam możecie i sprawdzić zdolność kredytową i znaleźć mieszkanie. http://targi-naswoim.pl/katowice/

Gość gość
Czy nam się to podoba czy nie, tysiące ludzi z małych miast decyduje się na zakup mieszkania w centrum dużego miasta, na przykład dla córeczki, która niedługo idzie na studia i przy okazji będzie dobra inwestycja na przyszłość. No ale niestety nie każdego stać na takie mieszkania jak w kamienicy jagiellońskiej w Katowicach i my, studenci niestety na tym cierpimy :(

Gość gość
A polecacie mieszkanie w Mysłowicach na Parku Chopina ?

Gość gość
Kupić na kredyt, to znaczy zostać niewolnikiem banku na 30 lat. Raczej się nie uda na dłuższą metę i bank przejmie mieszkanie. Wolę wynająć , a potem się zobaczy na co będzie ochota i finanse. Wynejem nie może być tani, bo mieszkanie i urządzenie kosztuje. Za pół darmo to raczej rudera i pluskwy.

Gość gość
Przy placu Miarki w Kamienicy Jagiellońskiej można sobie kupić wykończone mieszkanie, więc jak ktoś nie ma czasu zajmować się remontem, może wprowadzić się na gotowe. Moim zdaniem to szczególnie dobra opcja dla obcokrajowców i lokalnych managerów, którzy chcą mieć blisko na uczelnię czy do biura.

Gość Maciek123ac
Witam wszystkich jeżeli ktoś z was poszukuje mieszkania na godziny w Częstochowie to ja takie znam byłem przejazdem skorzystałem i naprawdę polecam mieszkanie jest czyste, zadbane, czysta łazienka telewizor, czysta pościel . A to namiary http://godzineo.pl

Gość luiza30s
Czy ja wiem czy taka tragedia? Trzeba wiedzieć gdzie szukać to i można znaleźć coś w normalnej cenie. Jak sie przenosiłam do Katowic na studia to potrzebowałam na start pokoju w dobrej cenie. Znalazłam w internecie Agencje Domena. Mieli sporo ogłoszeń, zarówno mieszkania jak i pokoje. Cena była dobra więc stwierdziłam że czemu nie. Nie było żadnych kruczków prawnych, czy dziwnych zapisów. Pokój wyglądał jak na zdjęciach. Polecam

Gość krystka b.

Ja wynajęłam kawalerkę w centrum, żeby było szybko do firmy.  Bardzo fajne mieszkanie w dobrym standardzie, pełne wyposażenie jakie potrzeba,  mieszkanko nie za duże, nie za małe, dobrze rozplanowane, jest internet.  Kontakt z firmą co wynajmuje świetny, jak mi zmywarka się zepsuła wszystkim się zajeli, nie musiałam sie martwić , załatwili fachowca i naprawili 3 dni. Mile zaskoczyli. Generalnie wszystko da sie z nimi dogadać i załatwić, dość pomocni. firma nazywa się Wellcome-Home , biuro mają na Matejki ,  tylko mieszkania wyłącznie na wynajem dłuższy , nie wynajmują na dni . Podrzucam namiary https://wellcome-home.pl/

Gość gość

Jeśli chcecie dobrego biura to polecam zerknąć do oferty na stronę www.bbn-efekt.pl. bardzo dużo nieruchomości w bazie, dla każdego coś sensownego więc myślę, że będziecie zadowoleni z przygotowanych propozycji.