Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia 86

czy juzmoge zaczynac starania? kto ze mna

Polecane posty

GIPIURA!!! ZAJEBIŚCIE! GRATULACJE DLA CIEBIE I TWOJEGO MĘŻCZYZNY:) Trzymam kciuki za Ciebie i Wasze Maleństwo! niech zdrowo sie rozwija i nie sprawia mamie problemów;) mam nadzieje, ze nie uciekniesz z forum;p p.s. czy przyszly Tata juz wie? ;> musi byc strasznie fajnie móc przekazać taka nowine;) dbaj o siebie Kochana;) i zostań z nami:) Agunia! teraz my dwie zostałyśmy;) my następne bedziemy mam nadzieje;p Buziaczki i pozdrawiam! Gipiura! serio! bardzo sie ciesze!!!!

Viola dziekuje :) jesteś kochana :) nie mam zamiaru uciekać...i mam nadzieje, ze szybko do mnie dołączycie!!!!! :D mąż wie, bo sie też kapnął, ze sie okres spóźnia...cieszy sie oczywiście, chociaż jeszcze tak do końca to do nas nie dociera ;) czekam na wizyte za 3 tyg Żeby sie upewnić, ze wszystko jest ok... przesyłam Wam pozytywne i ciążowe fluidy :) he he pozdrowionka!!!!!!!

;) jak sie czuje przyszła mama? ;> u mnie 27 dzien cyklu... zobaczymy co dalej... ale jak znam zycie to nic;/ no chyba, ze Twoje fluidy Gipiura podziałają;) pozdrawiam! p.s. a co u Ciebie Agunia?

Gość fanka anka
gipiura a jak lykam witaminki i tam jest kwas foliowy to nie musze juz lykac oddzielnie kwasu, prawda?? i jeszcze jedno pytanko, jak na ogol mam cykle 23-24 dni, a teraz mam 27 dzien a okresu nie widac to kiedy najlepiej zrobic test?? w sumie i tak jestem pewna ze w coazy nie jestem ,zabezpieczalismy sie i plecy mnie bola jak zawsze przed okresem, ale chcialabym byc w ciazy, gipiura a czy to prawda ze przez pierwsze dwa tygodnie jezeli kobieta pije alkohol, nie mowie nalogowo, ale lampka wina, piwko to czy dziecku to zaszkodzi?

viola no póki co dobrze sie czuje...szybciej chodze spac to fakt i pare razy spałam godzinke po południu...ale mdłości póki co są rzadko i słabe (wiem, ze to dopiero może sie nasilić) i ogólnie jest ok ...czasem mi troszke słabiej, ale nie jest źle... Viola no ja mówię Ci,z ę ten cykl sobie podarowałam, bo sie bałam, ze ten jajnik, bo on zawsze szwankował to nic dobrego mi nie przyniesie i wogóle sie mało kochalismy w tym cyku...i patrz!! ;) :D tez byłam przekonana, ze w tym cyklu nic nie wyjdzie na bank!! a tu niespodzianka!! fanka anka jak juz minął termin spodziewanej miesiączki, to możesz robić test...co do alkoholu, to faktem jest, ze nie powinno sie go pić, bo działą mutagennie i może spowodowac uszkodzenia płodu niestety...ale spokojnie, bez szału... ja niestety jak jeszcze nie wiedziałam,z e jestem w ciąży to zaliczyłam parapetówkę z wódką w tle ... :o ale nie sieje paniki... za to jak bierzesz witaminy z kwasem foliowym, to faktycznie nie musisz juz dodatkowo kwasu łykac :D

Gość agunai 86
w koncu sie odezwałyscie dziewczyny. Viola u mnie bez zmian dalej sie staramy choc teraz juz tak nie mysle o dzicku a o tym ze kiedy bedzie mialo byc to bedzie moze tak pojdzie lepiej. teraz sciągnęłam program powprowadzałam dane ostatnich miesiączek i teraz mnie wiecej staram sie kochac z mezem w dni płodne.zobacze co z tego bedzie.

Gość fanka anka
gdtbym wiedziala ze jestem w ciazy to bym nic nie pila, a pilam kilka razy w sumie male ilosci, ale pilam, a jaka jest temp w czasie ciazy? planowalam ciaze w przyszlym roku na wiosne, ale gdyby sie udalo teraz bylabym bardzo szczesliwa. Dziwnie w zloadku mnie ssie i kilka razy zakrecilo mi sie w glowie. Zazd.roszcze Wam ze jstescie w ciazy

Gość tez chce miec dziecko
Gipiura widze ze posiadasz duza wiedze nt macierzynstwa. A wiesz moze czy jezeli kobieta przed okresem ma problemy z tradzikiem to czy ma mniejsze szanse na zajscie w ciązę?

Gipiura- no to super;) oby tak dalej;) Koleżanko Fanko Anko;p dawka kwasu foliowego to 0,4 mg na dzien, wiec jesli TWoje witaminki zawieraja wlasnie taka ilosc- to w zupelnosci wystarczy;) Agunia;) ciesze sie, ze sie odezwalas;) My staramy sie dalej!:)

do "tez chce miec dziecko"- wiem, ze pytalas Gipiury ale pozwole sie wepchnać;p najwyzej zignoruj moją wypowiedz;D to, ze ktos mial skłonnosci do tradziku nie zmniejsza szans na zajscie w ciaze;) pytanie tylko czy tradzik leczony byl srodkami farmakologicznymi, bo jesli tak, w zaleznosci od tego, jaki to byl srodek, nalezy przerwac przyjmowanie leku (czasem odczekac jakis czas) przed planowanym poczęciem;)

do "tez chce miec dziecko" całkowicie przychylam sie do wypowiedzi violi, która z resztą jest dużo bardziej kompetentna w tych sprawach ode mnie :)

Gość fanka anka
zrobilam dzis test wynik negatywny, moze to i dobrze, wolalabym swiadomie zajsc w ciaze, zdroow sie odzywiac, lykac rgularnie witaminki

Gość agunia 86
dziewczyny co to w 13 mialamm okres niedawno co sie skonczył dzis rano bolał brzuch no i zaczeła plynac mi krew teraz mam brunatna wydzieline. nie wiem co to i czym moze byc spowodowana jescze na to zeby bylo malo zauwazylam taka jasna czerwona kreseczke pod podbrzuszem ale nie wiem moze sobie ja wymyslilam moze za bardzo sie wpatuje

hej! Gipura- nie przesadzaj z tą kompetencja;p bo padne! ... Agunia! krwawienie moze byc spowodowane wieloma czynnikami! mozesz zrobic test ciazowy (choc troszke za wczesnie by bylo na kreseczke, o ktorej wspominasz)! Idz Kochana do lekarza, moze to być torbiel... a moze nic takiego;) moze sie po prostu obtarlas w trakcie milosnych igraszek (ale to nie powinno sie utrzymywac)! ...to wszystko jest jednak "moze"...ciezko diagnozowac przez internet. Najlepiej umow sie z ginekologiem... pozdrawiam

viola no co???? :P tak tak :) Ty jesteś spec :D he he agunia słuchaj violi, bo dobrze gada :D

Gipiura- ...wlasnie obroslam w piorka;) Agunia- i jak krwawienie?;> 29 dzien cyklu... co to bedzie, co to bedzie...;)

Gość agunia 86
brunatna maz ale juz mniej a czy takie cas moze byc oznaka ciazy

Agunia- moze ale nie musi! jezeli Twoje wczesniejsze krwawienie bylo mniej obfite niz przy regularnej miesiaczce (choc nie zawsze tak jest) a teraz tylko plamisz... no cóz.. zdarza sie, ze przy implantacji zarodka ( w bardzo wczesnej ciazy) moze pojawic sie krwawienie... krwawienie moglo byc rowniez wynikiem poronienia... zrob test i idz do lekarza! kazdy organizm jest inny, kazda kobieta reaguje inaczej... a to co pisze to tylko moje domysly. Mowie powaznie: TEST i lekarz!

Czesc dziewczyny wkraczam do grona waszego.Wlasnie siedzialam i przeczytalam cale ten temat zeby wiedziec o co chodzi i troszke was poznac. A co do mnie to napisze krociutko. 4-mc temu poronilam wedlug lekarza 10tc od ostatniej@ serduszka ani zarodka nie widzialam tylko jajo plodowe puste. Przezylam to bardzo pomimo ze nie byla to planowana ciaza teraz gin zbadal mnie i powiedzial ze wszystko jest ok i moge sie juz starac. Nie robil mi zadnych badan tylko zerknal do srodeczka. A wiec przylaczam do was jak mnie przyjmiecie w naszych staraniach. My z moim jetsesmy juz po 3szalenstwach lozkowych w dni plodne. zobaczymy co to bedzie. Bardzo chce byc w ciazy bo tym razem planujemy to ale z drugiej strony strasznie sie boje ze bedzie tam samo jak wtedy. 7.11 mam dostac @ mam nadzieje ze jej nie bedzie. Pozdrawiam

Witamy w gronie starajacych sie o dziecko Gosiu;) Przykro mi z powodu Twoich przejsc...:( oby po raz ostatni;) POWODZENIA:)

...cos mi dzisiaj ta stronka nie dziala;( pokazuje sie pierwsza strona i nie moge zmienic stronki;/

juz ok;) dodalam komentarz i sie naprawilo;) zignorujcie to dziewczyny! moj komp od rana plata mi figle;) co tam u Was? u mnie cyklu dzien 30;) uciekam poplywac i pocwiczyc, bo ostatnio sie zapuscilam:( buziaczki milego wieczorku;)

to i ja sie do Was przyłącze, pisalam tu kilka dni temu jako fanka anka, ale nie chce podszywow, wiec sie zaczerniam. My zaczynamy starania od tego cyklu. Wczoraj dostalam okres po 28 dniach, zazwyczaj mam cykl 23-25 dniowy. Dziewczyny a nie boicie sie ciązy? Ja chce miec dziecko ale z drugiej strony obawiam sie tylu rzeczy. Poczawszy od tego ze bede miala problemy z zajsciem w ciazy, utzymaniem jej, porodem, kryzysem w malzenstwie po pojawieniu sie dziecka( ostatniuo sporo pisza o tym w necie), byciu dobra matka itp. Czasem mnie to przeraza.

ja sie boje bardzo mysle, ze najbardziej tego, ze ciezko bedzie w ogole w ta ciaze zajsc;/ zwazywszy na fakt,iz wielu rzeczy sie naoglądalam i sporo wiem o wszelkiego rodzaju wadach wrodzonych i patologiach ciazy podejrzewam, ze bede przewrazliwiona w ciazy i moj mezczyzna bedzie mial ze mna ciezko;/ zyciowo jestem osoba, ktora sie nie przejmuje jak nie musi.. ale uwazam, ze to ogromne szczescie urodzic zdrowe dziecko;) co do wszelkiego rodzaju baby blues (czyli depresji poporodowych) czy tez samej opieki nad dzieckiem to raczej nie mam obaw;) technicznie i praktycznie wiem co i jak... ale zycie pokaze czy bede dobra mama.. o ile bede.... pozdrawiam

Agunia- co tam u Ciebie? jak krwawienie? Gipiura- nic nie piszesz... wszystko ok? mam nadzieje, ze czujesz sie rewelacyjnie:D

Cze dziewczyny mam pytanko dzisiaj ide z kumpela do gin bo jest w ciazy z blizniakami ta to ma szczescie a w domu 1,6 roczna dziewczynka. Czasem tak mysle ze niektore maja takie szczescie a tu czlowiek sie stara i nic.No ale co do mojego pytanka. po ostatni poronieniu boje sie ze bedzie tak znowu dlatego chciala bym sie zabezpieczyc na zapas i jak najszybciej wiedziec czy jestem w ciazy zeby juz od samego poczytku pilnowac sie. Jesli zaciazylam to bedzie dopiero 7 dzien od stosunku i czy jest mozliwosc jakos to sprawdzic z tego co wiem to moze zrobie bete ale nie wiem gdzie sie to robi u gin czy normalnego lekarza i jaki powinien byc wynik. Z gory dzieki za odpowiedz. Ja chyba oszaleje tym okropnym czekaniem czy sie udalo czy nie chociaz w cuda to ja nie wierze i ze za pierwszym razem od poronienia mi sie uda i czy nie jest za wczesnie bo minelo 4 miesiace. Ja chyba musze uzbroic sie w cierpliwosc i nie myslec tyle bo mi glowa peknie. Tak bym chciala dzidziusia no ale to i tak jest jeszcze dluga droga nawet gdyby klapnelo. ok pozdrawiam i zerkne puzniej na forum bo ide teraz zobaczyc blizniaczki na usg. Trzymajcie sie papap