Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała Zuzia

Czy warto jest skorzystać z usług konsultanta?

Polecane posty

Gość Mała Zuzia

Czy to dobry pomysł skorzystać z usług takiego kogoś? Co doradzałby we wszystkim co jest związane ze ślubem: ubiór, firmy obsługujące wesele, liczyłby koszty?

Gość jak jesteś choć trochę kumata
masz czas i dzielisz się obowiązkami i przygotowaniami z narzeczonym, to moim zdaniem nie ma sensu. Konsultant sprawdza się jak ktoś jest zbyt leniwy, zbyt zapracowany lub zbyt głupi, żeby samemu organizować i szukać. Jest tyle stron w necie, gazet poświęconych tej tematyce, że naprawdę można spokojnie samemu sobie poradzić.

Gość Mała Zuzia
No a co mi polecacie w takim razie, ale warunek jest taki nie chcę sie narażać na dodatkowe koszty.

Gość taki konsultant
bierze jak więcej za wesele placisz ok 40-50tys to pewnie z 10-13% tej kwoty, jak mniejsze ok20-30 tys to pewnie z 15-20% tej kwoty dla siebie ale ja nie rozumiem po co to odpowiedz mi na kilka pytan 1. Na ile osób masz slub i wesele 2, ile na wszystko chcesz kasy przeznaczyc 3, Kiedy masz slub 4,wybralas juz zespol, restauracje, kosciol, kamerzyste, fotografa tobie chyba chodzi najbardziej o twoj stroj i stroj mlodego jesli masz z tym, problem to najlepiej posuzkaj jakiegos stylisty ktory podpowie ci co do czego pasuje co powinno byc do twojej figury a co do figury narzeczonego

Gość aaa..
Jesli nie jestes typem "organizatorki'' i wydaje ci sie, ze sobie z narzeczonym nie poradzicie i macie sie tylko stresowac to konsultant to jest dobra opcja. Czesto ci konsultanci maja duzo znizek w roznych miejscach, wiec paradoksalnie wcale wiecej wyjsc nie musi. W Polsce dopiero biznes konsultantek slubnych raczkuje, ale na zachodzie to norma. Zreszta nie wszyscy musza lubic i chciec organizowac swoje wesele.

Gość Mała Zuzia
a co z portalami ślubnymi?

Z mojego doświadczenia wynika, że z usług konsultantów często korzystają Pary, które na co dzień pracują za granicą. Ma to sens. Druga grupa - Pary, które mają środki, ale na śłub decydują się np. na pół roku przed wymarzoną datą, gdy o cokolwiek na poziomie już jest bardzo trudno. Konsultant stanie wtedy na głowie, skompletuje ekipę z całej polski, wybłaga usługodawców, którzy mieli np. plany wypoczynkowe :P i zorganizuje wszystko jak trzeba. Trzecia grupa - Pary o bardzo nietypowych wymaganiach. Jeśli masz ochotę jechać do ślubu Lambo, konsultant Ci to zorganizuje. Zaręczam :P Ja bym osobiście nie skorzystała, bo za bardzo lubię mieć wszystko po mojemu. Ale dobry konsultant ułatwia życie - goście z wszelkimi pytaniami nie uderzają do Młodych, tylko do niej/niego, dopilnuje odpięcia i podpięcia trenu, zdyscyplinuje kuchnie i takie tam. No i wydębi zniżki u usługodawców :P a podpisując z nimi umowy bierze dla siebie Vat, a nie prowizję dodatkową.

Gość Mała Zuzia
Szukałam w google takiego konsultanta i wyskoczyły mi portale ślubne. Czy maja one coś z tym wspólnego?

Raczej nie. Chyba że na portalu reklamują się konsultanci. :P Jak chcesz kogoś znaleźć, to wpisz nazwę swojego miasta, frazę "konsultant ślubny" i Ci pewnie wyskoczy :P google nie gryzie;)

Gość Mała Zuzia
A czy przypadkiem te portale slubne nie są takimi konsultantami? Zajrzałam no i powiem Wam, ze mają ciekawe rzeczy.

Gość Mała Zuzia
Możecie mi jakieś polecić, na których znajdę również produkty?

Gość znowu to samo zalamka
Znowu mało wyrafinowa portalu ślubnego zapewne nastąpi... być może zakamuflowana wśród kilku innych linków... żal

Gość znowu to samo zalamka
reklama znaczy się

Gość Mała Zuzia
O co chodzi? po prostu pytam, gdzie można się poradzić za darmo... czy to źle?

Gość do autorki topicu
moja znajoma z LO pracuje jako konsultantka ślubna i nawet wrogowi bym jej nie poleciła :O Już patrząc na nią może sie odechcieć - plastikowa, platynowa lalka po solarce - gust ma taki jak wygląda więc trzeba uważać ;) Na forach ślubnych można znaleźć dużo pomocnych informacji tylko trzeba poszukać.

Gość Avelin
Konsultanci ślubni to bardzo dobre rozwiązanie! Czy osoby, które uważają inaczej w ogóle nie pracują? Nie mam pojęcia jak można znaleźć wystarczająco dużo wolnego czasu żeby zająć się tymi wszystkimi sprawami. Nasz ślub organizowała Monika z Royal Day i byliśmy zachwyceni. Po wstępnym wyjaśnieniu czego oczekujemy zaplanowała i zaprojektowała nasz wymarzony ślub. Nam pozostało tylko akceptować jej pomysły i realizację ich.

Gość do Avelin vel Adzia
Wytłumacz mi czemu wszędzie reklamujesz ta firmę pod rożnymi nickami. Czy nie lepiej zostać przy takim samym nicku? JA JEDYNIE MOGĘ OSTRZEC WSZYSTKICH PRZED FIRMĄ royalday Firma ma spore problemy ze zleceniami tak ze trudno się dziwić tak głupiej reklamie.