Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Korygacja

Wyprawka oto co mam a czego

Polecane posty

Gość Korygacja

mi jeszcze brakuje,piszcie kobitki... -body długi rękaw 7szt 0-3 m -body długi rękaw 7szt 3-6m -body krótki rękaw 5szt 0-3m -body krótki rękaw 5szt 18-23m -pajacyki 4szt 0-3m -kaftanik 1szt 0-3m -spodnie na szelkach 1szt 0-3m -bluzka+spodenki 1szt 0-3m -rękawiczki "niedrapki" 1szt -kurteczka 1szt 3-6m -kombinezon z kapturem 2szt newborn,0-3m -buciki -piżamka(body przedłużone nogawki,ale nie całkiem długie) Co jeszcze do tego? Chodzi mi o same ubranka bo kosmetyki i grubsze rzeczy wózek,łóżeczko już mam.Proszę o pomoc:)

Gość za mało pajacyków
wg mnie

A po co Ci body 18-23m? pizamka o ktorej piszesz to rampers :) Wszystko zalezy od tego kiedy sie dziecko urodzi. Kupujesz kurtke i 2 kombinezony... po co tyle? i to w malutkim rozmiarze. Jak ja rodzilam byla zima i kurtka u takiego maluszka nie wchodzila w gre, tylko kombinezony. Wg mnie dla noworodka lepsze od rampersow sa po prostu pajace lub spiochy. Lato sie konczy, a przeciez noworodka w golymi stopkami nie polozysz. U mnie duzo wiecej bylo wlasnie pajacow niz spiochow. Buciki? po co? spodnie z szelkami? po co? dla noworodka grunt to wygoda, dla mamy na poczatku im mniej zakladania tym mniejszy stres. Co do kaftanikow- jesli masz body w dlugim rekawem, a jesli jest zimniej pajace to wystacza body, poza tym kaftaniki czesto sie roluja. W liscie nie ma czapeczek, dla noworodka sa niezbedne. no i skarpetki bez sciagaczy, mi sie przydaly.

Gość no własnie kiedy rodzisz
Ale jak rodzisz w jesień zima - to Ci sie czapy przydadzą a jak kupujesz jakieś kombinezony to nie polecam polarowych - bynajmniej w naszym wypadku wyjmowałam córe cała upoconą z tego. Wydaje mi sie ze starczy Ci tego wszystkiego - skarpetki jeszcze sobie dokup buciki zupełnie nie potrzebne - po co krępować małą stópke?