Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergiap

alergia pokarmowa?

Polecane posty

Gość alergiap

czy to prawda że jezeli występuje skaza białkowa to nawet niewielka ilosc powoduje wysypkę np wczesniej mała dostawała raz mleko w dzien i raczej wysypki nie było a teraz od 3 miesiecy dziecko ma 9 teraz daje juz tylko butelkowe i mleka pije wiecej do tego sloiczki i pojawila sie wysypka na kolanach i policzkach ale jest duzo łagodniejsz niz przy skazie dlatego lekarka twierdzi ze male szanse ze to skaza bialkowa i trzreba szukac innego alergenu, czy ktos cos moze poradzic?

Gość alergiap
dodam ze dziecko nie jest uczulone na gluten,a co zrobic z tym mlekiem jednak czy sprobowac zmienic na inne , dodam ze od momentu jak pojawila sie wysypka jest juz caly czas z nami? jak eliminowac alergeny skoro daje słoiczki bo innego nie lubi, a może dać sobie spokój i karmić go tak jak dotychczas skoro alergia nie jest az tak bardzo mocno?

Proponuje zrobić test z krwi czy jest dziecko uczulone na białko mleka krowiego i wtedy będziesz wiedziała czy to mleko.Od 6 miesiąca życia można już taki test zrobić. Przejdx sie do alergologa,alergi nie można lekcewarzyć,bo z pokarmowej może przejść na inną.

Gość alergiap
nikt nie mówił o testach z krwi zresztą chyba rzadko się je wykonuje u małych dzieci, bo z reguły diagnozują z wysypki na twarzy plus kilka innych jeszcze rzeczy, wczoraj odstawiłam mleko dałam na skazę do tego smaruje dwa razy dziennie cutavite i już dziś po nocy jest poprawa, więc sama nie wiem co myślec bo pani doktor mówiła że nie stawia raczej na skaze bo wtedy wysypka pokazuje sie już przy odrobinie mleka krowiego? no i że maść samaa nie pomaga jeżeli cały czas nie wyeliminowałąbym alergenu, dodam że jest na samym mleku na skaze bez obiadków będą tylko ziemniaczki, nie wiem czy tak szybko mogła zajsć poprawa?

Gość alergiap
jeszcze jedno czy nie powinna wyskoczyć wysypka od razu jak podałam choc trochę mleko krowiego, czy mogła wyskoczyć dopiero po większej ilości, czy wystarczy choć troszeczkę już sama nie wiem co myśleć